Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Distribuie!by Cine credea ca Internetul este poarta spre libertate realizeaza in aceste zile de cata amagire a avut parte. Mark Zuckerberg are misiunea de a-i convinge pe guvernantii reticenti ca a sosit vremea sa impuna un control strict asupra activitatii oamenilor pe net. Se urmareste limitarea accesului la informatii din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cine credea ca Internetul este poarta spre libertate realizeaza in aceste zile de cata amagire a avut parte. Mark Zuckerberg are misiunea de a-i convinge pe guvernantii reticenti ca a sosit vremea sa impuna un control strict asupra activitatii oamenilor pe net. Se urmareste limitarea accesului la informatii din web (printr-o suprataxare?!), restrictionarea paginilor incomode si, mai cred analistii din IT, realizarea unui profil individual de utilizator. Legi speciale pentru supravegherea continutului de pe Internet, asta cere seful Facebook, sprijinit puternic de o serie de organizatii din domeniu.

loading...
mark zuckerberg Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Acest Kovesi al online-ului, Zuckerberg vrea sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment


Zuckerberg s-a adresat liderilor politici din lumea intreaga printr-o scrisoare publicata in cunoscutul ziar Washington Post. Mesajul, direct si in forta, prezinta pericolul liberei exprimari pe Internet, vezi exemplul atentatului din Noua Zeelanda, filmat si transmis in direct chiar pe reteaua de socializare Facebook. Fiindca monitorizarea continutului web este o misiune care depaseste posibilitatile firmelor din IT, Mark Zuckerberg militeaza pentru legi aspre in urmatoarele patru domenii: „continut daunator, integritatea alegerilor, confidentialitatea si transferabilitatea datelor”.

Legi speciale pentru toate site-urile


Socata si ea de demersul tanarului miliardar din Silicon Valley, mass-media americana atrage atentia asupra scopului real urmarit de Zuckerberg – sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment etc. Da, seful Facebook se viseaza o Codruta Kovesi a web-ului si mai mult de atat!

„Deputatii declara ca avem prea multa putere asupra continutului de pe Facebook si sincer sunt de acord. Totusi, va reamintesc ca Facebook le ofera oamenilor posibilitatea sa poata contesta deciziile companiei”. Vorbele rostite de Zuckerberg exprima doua adevaruri: in primul rand, admite ca detine controlul total asupra informatiilor difuzate pe FB (oare cum a permis „live-ul” macelului din Christchurch?!), dar, in acelasi timp, vinde utilizatorilor iluzia libertatii de exprimare, caci ei pot contesta deciziile companiei, dar in niciun caz nu le vor schimba vreodata!

Trece la un nivel superior

Scrisoarea lui Mark Zuckerberg contine pasi de urmat si legi de dat, e ca un caiet de sarcini inmanat guvernantilor din lumea intreaga.

Mai intai, toate marile companii mari vor publica un raport pentru transparenta la fiecare trei luni, pe aceeasi linie cu raportarea financiara. Din start, seful Facebook da de inteles ca tinteste activitatea financiara a firmelor rivale, semn ca business inainte de toate, da?

Apoi, se cer legi mai clare pentru a proteja integritatea alegerilor, cu standarde comune pentru toate site-urile web pentru a identifica actorii politici. Legi care nu se aplica doar candidatilor si alegerilor, ci si altor „chestiuni politice controversate”, precum si legi care sa se aplice in afara perioadelor oficiale de campanie. Un „cadru global comun” presupune ca aceste legi sa fie standardizate la nivel global.

In felul acesta, prin masurile avute in vedere, Marc Zuckerberg se pregateste sa preia guvernarea retelei globale de Internet, dupa cum anunta, cu teama, cateva publicatii occidentale!

In tot acest timp, Facebook mai ia o amenda

Din categoria „nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute”, sefii Facebook negociaza cu guvernul Americii aplicarea unei amenzi de milioane de dolari fix pentru incalcarea confidentialitatii conturilor a sute de mii de utilizatori.

Lui Zuckerberg nu-i pasa, el vrea o legislatie actualizata axata pe protejarea alegerilor, inclusiv noi reguli care vizeaza publicitatea politica online. Toate aceste solicitari vin dupa ce Parlamentul European si partidele liberale si de centru-stanga au acuzat compania Facebook ca ar crea bariere care vor impiedica formatiunile politice paneuropene sa posteze reclame cu caracter politic in cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene. „Limitarea campaniilor la o singura tara este total opusul a ceea ce vrem intr-o democratie europeana. Se distruge ideea unitatii europene”, a declarat Guy Verhofstadt, liderul european al ALDE.

Surse:http://www.national.ro/news/zuckerberg-vrea-sa-puna-botnita-internetului-653055.html/#ixzz5jtgGMvH2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iohannis ignoră Unirea Principatelor. Pe 24 ianuarie ia ”lumină” de la Consiliul Europei din Strasbourg
Traian Băsescu, avertizare privind începerea unui război: Prea multe coincidenţe la frontierele noastre
Liderul USR Dan Barna susține căsătoria între persoane de aceleași sex și adoptării unei legi care să dea liber căsătoriilor între persoane de același sex
De necrezut! Președintele Trump și omologul său mexican s-au înțeles!
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
Austriecii si-au pus om prim-ministru sa se asigure ca nu pierd petrolul, caci prin Iohannis se asigura ca nu pierd lemnul | Traiasca OMV si Schweighofer, traiasca austriecii BINE!!
Noul "Mengele": Soluția germană: eliminarea naționalismului din Europa prin tratamente hormonale în masă, via alimente in Hipermarketurile imperialiștilor !!
HALUCINANT! Ambasador norvegian | „Norvegia ia copiii imigranților pentru a-și împrospăta sângele”.... atunci unde a dispărut și rezerva de sângele donat de români pentru cazul COLECTIV,...?
„ŞI S-A FĂCUT RĂZBOI ÎN CER…” De ziua Sfinţilor Arhangheli (VIDEO)
Am găsit cele 10 miliarde risipite de Cioloș | Să nu mai cheltuiască Parlamentul pentru căutarea lor
Aşa a fost dat jos şi Ceausescu de forțele masonice oculte occidentale, la fel şi Venezuela este în pragul unui RĂZBOI CIVIL | Oamenii au ieşit în stradă, iar opoziţia din Parlament a făcut apel la armată și la populație să nu se mai supună puterii
SUMMITUL UE. INCA O CEDARE GROSOLANA DE SUVERANITATE ACCEPTATA DE IOHANNIS. S-a hotarat ca Uniunea Europeana sa-si infiinteze pe teritoriul statelor membre propriile centre de primire si de cazare a refugiatilor si sa-si trimita proprii graniceri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro