Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Distribuie!by Cine credea ca Internetul este poarta spre libertate realizeaza in aceste zile de cata amagire a avut parte. Mark Zuckerberg are misiunea de a-i convinge pe guvernantii reticenti ca a sosit vremea sa impuna un control strict asupra activitatii oamenilor pe net. Se urmareste limitarea accesului la informatii din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cine credea ca Internetul este poarta spre libertate realizeaza in aceste zile de cata amagire a avut parte. Mark Zuckerberg are misiunea de a-i convinge pe guvernantii reticenti ca a sosit vremea sa impuna un control strict asupra activitatii oamenilor pe net. Se urmareste limitarea accesului la informatii din web (printr-o suprataxare?!), restrictionarea paginilor incomode si, mai cred analistii din IT, realizarea unui profil individual de utilizator. Legi speciale pentru supravegherea continutului de pe Internet, asta cere seful Facebook, sprijinit puternic de o serie de organizatii din domeniu.

loading...
mark zuckerberg Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Acest Kovesi al online-ului, Zuckerberg vrea sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment


Zuckerberg s-a adresat liderilor politici din lumea intreaga printr-o scrisoare publicata in cunoscutul ziar Washington Post. Mesajul, direct si in forta, prezinta pericolul liberei exprimari pe Internet, vezi exemplul atentatului din Noua Zeelanda, filmat si transmis in direct chiar pe reteaua de socializare Facebook. Fiindca monitorizarea continutului web este o misiune care depaseste posibilitatile firmelor din IT, Mark Zuckerberg militeaza pentru legi aspre in urmatoarele patru domenii: „continut daunator, integritatea alegerilor, confidentialitatea si transferabilitatea datelor”.

Legi speciale pentru toate site-urile


Socata si ea de demersul tanarului miliardar din Silicon Valley, mass-media americana atrage atentia asupra scopului real urmarit de Zuckerberg – sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment etc. Da, seful Facebook se viseaza o Codruta Kovesi a web-ului si mai mult de atat!

„Deputatii declara ca avem prea multa putere asupra continutului de pe Facebook si sincer sunt de acord. Totusi, va reamintesc ca Facebook le ofera oamenilor posibilitatea sa poata contesta deciziile companiei”. Vorbele rostite de Zuckerberg exprima doua adevaruri: in primul rand, admite ca detine controlul total asupra informatiilor difuzate pe FB (oare cum a permis „live-ul” macelului din Christchurch?!), dar, in acelasi timp, vinde utilizatorilor iluzia libertatii de exprimare, caci ei pot contesta deciziile companiei, dar in niciun caz nu le vor schimba vreodata!

Trece la un nivel superior

Scrisoarea lui Mark Zuckerberg contine pasi de urmat si legi de dat, e ca un caiet de sarcini inmanat guvernantilor din lumea intreaga.

Mai intai, toate marile companii mari vor publica un raport pentru transparenta la fiecare trei luni, pe aceeasi linie cu raportarea financiara. Din start, seful Facebook da de inteles ca tinteste activitatea financiara a firmelor rivale, semn ca business inainte de toate, da?

Apoi, se cer legi mai clare pentru a proteja integritatea alegerilor, cu standarde comune pentru toate site-urile web pentru a identifica actorii politici. Legi care nu se aplica doar candidatilor si alegerilor, ci si altor „chestiuni politice controversate”, precum si legi care sa se aplice in afara perioadelor oficiale de campanie. Un „cadru global comun” presupune ca aceste legi sa fie standardizate la nivel global.

In felul acesta, prin masurile avute in vedere, Marc Zuckerberg se pregateste sa preia guvernarea retelei globale de Internet, dupa cum anunta, cu teama, cateva publicatii occidentale!

In tot acest timp, Facebook mai ia o amenda

Din categoria „nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute”, sefii Facebook negociaza cu guvernul Americii aplicarea unei amenzi de milioane de dolari fix pentru incalcarea confidentialitatii conturilor a sute de mii de utilizatori.

Lui Zuckerberg nu-i pasa, el vrea o legislatie actualizata axata pe protejarea alegerilor, inclusiv noi reguli care vizeaza publicitatea politica online. Toate aceste solicitari vin dupa ce Parlamentul European si partidele liberale si de centru-stanga au acuzat compania Facebook ca ar crea bariere care vor impiedica formatiunile politice paneuropene sa posteze reclame cu caracter politic in cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene. „Limitarea campaniilor la o singura tara este total opusul a ceea ce vrem intr-o democratie europeana. Se distruge ideea unitatii europene”, a declarat Guy Verhofstadt, liderul european al ALDE.

Surse:http://www.national.ro/news/zuckerberg-vrea-sa-puna-botnita-internetului-653055.html/#ixzz5jtgGMvH2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Expert: Război? Prima sarcină - lichidarea scutului antirachetă din România
GUVERNUL CIOLOS ATENTEAZA LA DEMOCRATIE – Instigat de SRI, Executivul a pregatit o ordonanta de urgenta prin care sa mute aparatura de la SRI, la SRI, sub paravanul Centrului National de Interceptare. CNI este o unitate militara in subordinea SRI, infiintata printr-o Hotarare CSAT nepublica, fara valoare legislativa. Constitutia interzice Guvernului sa adopte OUG in domenii ce tin de Drepturile Omului. Doar Parlamentul poate decide in problema interceptarilor (Proiectul OUG)
Sute de militari americani și zeci de tancuri au intrat în România
Schimbare majoră la Facebook. Noua eră, POLIŢIA GÂNDIRII. BREAKING NEWS!
KLAUS IOHANNIS UN AN DE MANDAT IMPOTRIVA ROMANILOR: A incalcat Constitutia acceptand relocarile fortate, a fost lobbistul bancilor si al multinationalelor straine, omul ONG-urilor lui SOROS, dusmanul Zilei Nationale si al Republicii Moldova
SRI A MINȚIT. "Cele 100 de informări" despre Hexi Pharma erau doar 4 informări făcute în 5 ani iar destinatarii lor au fost președinții Consiliilor județene Cluj și Vâlcea, prefectul de Cluj și un ministru al Sănătății
Planul e clar: străinii au cumpărat TOT pământul. De ce nu vin aici? Aşteaptă ca populaţia să fie exterminată de război. La sfârşitul măcelului, vin şi ei!
Ponta: „Cred că Liviu Dragnea şi-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel şi să nu fie extrădat”
Lecţia Islandei: cum să scoţi o ţară din criza economică fără să plăteşti pentru datoriile altora
PUSTIIREA României: în trei ani am pierdut peste jumătate de milion de oameni. Un român pleacă din ţară la fiecare 5 minute. CIFRELE dezastrului
ARHIVELE COMUNISMULUI Colonel sovietic: „Să curgă sânge la Prut!“
Ministrul de Externe din Polonia îl pune la punct pe Vicepreședintele Comisiei Europene (urmăriți fragmentul VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro