Zeci de copii din Baia Mare, legați în lanțuri, abuzați și obligați să cerșească. Anchetatorii au indicii că rețeaua de cerșetori acționează de 10 ani în oraș

Distribuie!by “Zeci de copii au fost bătuți și legați în lanțuri de către o femeie și un bărbat, apoi au fost obligați să cerșească. loading... Printre victime se află și minori în vârstă de doar trei ani, care erau abuzați în cazul în care nu obțineau în fiecare zi minimum […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Zeci de copii au fost bătuți și legați în lanțuri de către o femeie și un bărbat, apoi au fost obligați să cerșească.

loading...

Printre victime se află și minori în vârstă de doar trei ani, care erau abuzați în cazul în care nu obțineau în fiecare zi minimum 50 de lei din mila trecătorilor, conform Libertatea.


Anchetatorii au indicii potrivit cărora rețeaua de cerșetori acționa de 10 ani în oraș. Capii rețelei sunt un bărbat și o concubina sa, care și-ar fi trimis la cerșit proprii copii. Indivizii au fost arestați de către procurorii DIICOT.

Din indiciile anchetatorilor, micuții erau plasați pe străzile din centrul orașului Baia Mare, iar în zilele de sărbătoare, erau trimiși la biserici pentru a implora mila credincioșilor. Locurile în care acționau erau schimbate frecvent de capii repeței, pentru a evita raziile Poliției Locale.


Într-o singură zi, copiii trebuiau să strângă între 30 și 50 de lei, bani cu care capii rețelei își cumpărau băuturi alcoolice și țigări. În cazul în care nu reușeau să strângă suma de bani, copiii erau snopiți în bătaie și legați cu lanțuri de pat. Apoi, erau trimiși din nou în stradă ca să cerșească. Cu timpul, au fost „recrutați” și alți zeci de minori care au fost supuși aceluiași tratament abuziv.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că minorii au fost abuzaţi prin folosirea repetată a unor mijloace de intimidare vizând acte de agresiune fizică şi verbală (ameninţări şi injurii cu un pronunţat caracter umilitor, bătăi inclusiv cu corpuri contondente, precum şi alte metode primitive de constrângere, cum ar fi legarea cu lanţul de pat pentru a-i determina să accepte participarea la acte de cerşetorie)”, susțin procurorii DIICOT.

Anchetatorii susțin că indivizii și-au cooptat propriul fiu în rețeaua de cerșetorie. Adolescentul, în vârstă de 17 ani, trebuia să-i supravegheze pe minorii forțați prin mijloace violente să întindă mâna pe stradă.

zeci-de-copii-din-baia-mare-legati-in-lanturi-abuzati-si-obligati-sa-cerseasca-anchetatorii-au-indicii-ca-reteaua-de-cersetori-actioneaza-de-10-ani-in-oras-204447

Cipriana Şomkereki și Nicolae Berchi au fost prinși de procurorii DIICOT. În cazul lor, Tribunalul  Maramureş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.”[1]

SURSE

  1. http://www.b1.ro/stiri/eveniment/zeci-de-copii-din-baia-mare-legati-in-lanturi-abuzati-si-obligati-sa-cerseasca-anchetatorii-au-indicii-ca-reteaua-de-cersetori-actioneaza-de-10-ani-in-oras-164227.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

MIHAI EMINESCU: „Trădarea lui Vodă Cuza, o pată pentru vecii vecilor pe steagul țării”. Articol document din anul 1877| Acum intelegeti de ce nu l-a suportat Casa Regala pe Eminescu?
Lista celor 80 de oameni care dețin 1/2 din averea lumii și care s-au imbogățit și mai tare în ultimii ani în timp ce restul planetei a sărăcit. Vă convine?
Florian Coldea, ILEGAL conferențiar la Academia Națională de Informaţii: VA FI REANGAJAT ÎN SRI
Unde ar fi ajuns Nadia Comaneci sau Gica Hagi daca nu s-ar fi nascut in comunism?
Nicuşor Dan are mai puţină minte decât copilul din braţele lui
MINERIADA DNA – Parchetul anticoruptie ii cerceteaza penal pe judecatorii din CSM care au exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratura, dupa ce aceasta a dat miercuri pana la 12 noaptea, denunturi in fata procurorului Remus Budai. Pregateste DNA punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorilor din CSM si suspendarea lor din functie?
Coaliția pentru Familie, TRĂDATĂ în Parlament. Aleșii s-au RĂZGÂNDIT. Nu mai știu dacă e de competența lor căsătoria, deși au votat proiectul pe articole
Liviu Dragnea, discurs de mare forță la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin minciună este o faptă foarte gravă! Este nevoie să protejăm suveranitatea României!”
Olguța Barna, soția lui Dan Barna i-a numit pe membrii USR " căcații ăștia care nu au făcut nimic în campanie"
"Comerţul românesc este controlat de şapte entităţi: Auchan, Carrefour, Louis Delhaize Group(Cora&Profi), Schwarz Gruppe(Lidl&Kaufland), Metro AG, Coop(Selgros) şi Royal Ahold(Mega Image)
Ferentari -Livezilor, Bucuresti - un loc pentru morții vii. Locul ca ar avea nevoie cel mai mult de Dumnezeu
Schimbare majoră la Facebook. Noua eră, POLIŢIA GÂNDIRII. BREAKING NEWS!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro