ZBATERILE SUSPECTEI – Europarlamentara Claudia Tapardel devoaleaza manevrele Laurei Kovesi: “Incearca prin toate mijloacele sa castige functia de sef al Parchetului European… Candidata Laura Codruta Kovesi trimite scrisori Comisiei LIBE exact inainte de audierea sa… E revoltator ca Procurorul Sef European sa fie ales la masa verde… Este absolut necesar ca o asemenea decizie sa fie luata de toti membrii Comisiei LIBE si de toti membrii Parlamentului European”

Distribuie!by Europarlamentara PSD Claudia Tapardel (foto) denunta metodele prin care fosta sefa DNA Laura Kovesi, urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, incearca sa castige functia de sef al Parchetului European. Tapardel dezvaluie ca Laura Kovesi ar trimite scrisori Comisiei LIBE, exact inainte de audierea sa.  loading... Intr-o declaratie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Europarlamentara PSD Claudia Tapardel (foto) denunta metodele prin care fosta sefa DNA Laura Kovesi, urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, incearca sa castige functia de sef al Parchetului European. Tapardel dezvaluie ca Laura Kovesi ar trimite scrisori Comisiei LIBE, exact inainte de audierea sa. 

loading...

Intr-o declaratie de presa de joi, 21 februarie 2019, Claudia Tapardel acuza inclusiv modul in care se incearca alegerea noului procuror sef european la masa verde. Mai precis, ca acesta sa fie ales de catre coordonatorii Comisiei LIBE. In acest sens, Tapardel cere ca decizia de numire sa fie luata de toti membrii Comisiei LIBE si de toti membrii Parlamentului European. Europarlamentara arata ca fosta sefa DNA isi poate sustine cauza in 26 februarie 2019 in fata acestei comisii, si este convinsa ca intrebarile care ii vor fi adresate sa fie fundamentate pe esecul managerial de care a dat dovada in functia de sef al DNA din care a fost revocata, dar si pe dosarele deschise pe numele lui Kovesi, aflate in lucru la Inspectia Judiciara si la noua Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie. 
Pe de alta parte, Claudia Tapardel vorbeste si despre noul atac venit de la Bruxelles dupa modificarile recente introduse de Ordonanta de Urgenta pe legile Justitiei, si acuza Comisia Europeana ca se lasa prada manipularilor si dezinformarilor: „Este foarte grav ceea ce se intampla, pentru ca in loc sa se informeze corect si la prima mana asupra lucrurilor pozitive generate de Ordonanta de Urgenta, Comisia Europeana intervine inca o data in treburile interne ale statului roman”. 


Iata declaratiile europarlamentarei Claudia Tapardel:

„Comisia Europeana lanseaza un nou atac la adresa Guvernului Romaniei, anuntand prin intermediul purtatorului de cuvant ca va solicita explicatii privind modificarile recente introduse de Ordonanta de Urgenta pe legile Justitiei. Este o noua dovada a felului incorect in care cei din Executivul european inteleg sa se raporteze la Romania.

Vreau sa cred ca reprezentantii Comisiei Europene sunt sub efectul manipularilor grosolane si al proastei informari cu privire la ceea ce se intampla in Romania. Altfel nu imi explic noul atac venit de la Bruxelles, dar si tonul imperativ folosit de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene. Din nou este foarte grav ceea ce se intampla, pentru ca in loc sa se informeze corect si la prima mana asupra lucrurilor pozitive generate de Ordonanta de Urgenta, Comisia Europeana intervine inca o data in treburile interne ale statului roman.


Nu acesta este rolul Comisiei, iar atunci cand doresc sa aiba o pozitie vis-a-vis de o masura decisa la Bucuresti, reprezentantii Executivului european ar trebui sa fie mult mai informati si sa aiba o comunicare directa cu reprezentantii Guvernului Romaniei, nu sa se lase manipulati de cei care au interese in a lovi Statul Roman, asa cum sunt dezinformatorii de serviciu Macovei, Preda si Muresan. (…)
E revoltator ca Procurorul Sef European sa fie ales la masa verde. O situatie cel putin la fel de revoltatoare o gasim si in cazul fostului procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, care incearca prin toate mijloacele sa castige functia de sef al Parchetului European. Din pacate, eforturile disperate ale fostei sefe DNA sunt sustinute in mod incorect si netransparent de unii dintre factorii de decizie de la Bruxelles
. Fiind eurodeputat si crezand ferm ca Parlamentul European reprezinta simbolul democratiei, mi se pare nefiresc ca decizia privind functia de sef al Parchetului European sa se ia la masa verde de catre coordonatorii Comisiei LIBE. Este absolut necesar ca o asemenea decizie sa fie luata de toti membrii Comisiei LIBE si, de asemenea, de toti membrii Parlamentului European, asa cum se iau deciziile legate de directive sau alte numiri la nivel european in cadrul institutiilor, precum Curtea Europeana de Conturi sau Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

De asemenea, este la fel de anormal si ceea ce face candidata Laura Codruta Kovesi, care trimite scrisori Comisiei LIBE exact inainte de audierea sa. Kovesi, anchetata in Romania pentru fapte grave de coruptie, precum luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, are oportunitatea de a se prezenta pe 26 februarie in fata acestei comisii si isi poate pleda atunci cauza, dar mai ales va trebui sa raspunda intrebarilor colegilor din Comisia LIBE. Am convingerea ca intrebarile vor fi fundamentate pe esecul managerial de care a dat dovada in functia de sef al DNA din care a fost revocata, dar si pe dosarele deschise pe numele sau, aflate in lucru la Inspectia Judiciara si la noua Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie. Sper ca un prim semnal pozitiv ca Laura Codruta Kovesi nu va castiga competitia europeana a fost deja dat. Procurorul francez Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc in urma votului reprezentantilor permanenti ai statelor in Consiliul Uniunii Europene. In urma acestui vot, Bohnert a obtinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruta Kovesi si de Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte”.

Sursa: https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro