YASSER ARAFAT a fost OTRĂVIT cu Poloniu 210, declară experţii elveţieni

Distribuie!by   Liderul palestinian Yasser Arafat ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv 210, conform rezultatelor investigaţiei efectuate de o echipă de experţi elveţieni, relatează, azi, agenţia de presă RIA Novosti, citând canalul qatariot de televiziune Al-Jazeera. loading... Experţii au detectat un nivel ridicat de substanţe radioactive în probele biologice […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Liderul palestinian Yasser Arafat ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv 210, conform rezultatelor investigaţiei efectuate de o echipă de experţi elveţieni, relatează, azi, agenţia de presă RIA Novosti, citând canalul qatariot de televiziune Al-Jazeera.
loading...

Experţii au detectat un nivel ridicat de substanţe radioactive în probele biologice prelevate lui Arafat, relevă datele publicate în ultimul număr al publicaţiei britanice The Lancet.

“Pot să confirm că am descoperit o prezenţă neaşteptat de mare de poloniu-210 în efectele lui Arafat (Yasser), care conţineau probe biologice”, citează Al- Jazeera o declaraţie făcută de Francois Bochud, directorul Institutului de Radiofizică de pe lângă Centrul medical din Lausanne, potrivit Agerpres.


Yasser Arafat, fondatorul şi primul preşedinte al Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), recompensat cu premiul Nobel pentru Pace în 1994 pentru rolul în negocierile cu Israelul, a murit la 11 noiembrie 2004 într-un spital militar de lângă Paris.

Ancheta oficială privind cauzele morţii sale a fost declanşată după ce în vara anului trecut canalul de televiziune Al-Jazeera, care emite din Qatar, a anunţat descoperirea urmelor de poloniu-210 în efectele personale ale lui Arafat şi în probele de fluide biologice prelevate liderului palestinian. La solicitarea jurnaliştilor, testele au fost realizate de experţi de la Institutul de Radiofizică de pe lângă Centrul medical din Lausanne, care în prezent acţionează în numele ANP.


Palestinienii au evocat în mod repetat posibila implicare a Israelului în moartea lui Yasser Arafat, însă statul evreu a negat de fiecare dată aceste acuzaţii.

În noiembrie anul trecut, Autoritatea palestiniană a decis exhumarea lui Arafat în vederea prelevării unor probe de ţesuturi de la cel decedat. Ulterior, aceste probe au fost trimis spre cercetare unor experţi străini, inclusiv din Rusia, care trebuiau să determine cauzele exacte ale morţii liderului palestinian şi în ce măsură versiunea că acesta ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv este realistă.

Arafat a fost înmormântat la o adâncime de patru metri, într-un mausoleu din marmură şi sticlă ridicat la reşedinţa Muqataa, unde şi-a petrecut ultimii ani de viaţă şi unde astăzi activează succesorul său Mahmoud Abbas, precizează sursa citată.

“Poloniul se produce în reactoare nucleare şi cunoaşteţi cine le deţine”, a declarat Abdullah Al-Basheer, şeful echipei de medici palestinieni, care participă la anchetă.

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SUMMIT UE. IOHANNIS A MINTIT ȘI A ASCUNS CE S-A HOTĂRÂT. Imigranții vor fi aduși cu avionul din Grecia direct în România și în alte tari din Balcani. Câți vin la noi d-le Iohannis?
“Ne-am săturat să fim sfidați de țigani!”, mesajul marșului Noua Dreaptă la Timișoara. Ce solicitări au mai avut manifestanții FOTO și VIDEO
Lovitura de stat 22. 12. 1989
Mircea Diaconu cel care a semnat pentru desființarea Statului Național Român ne ia de proști. El se face că nu înțelege ce înseamnă o Europă Federală în care Statele Naționale vor fi desființate. Ce a declarat Diaconu după ce am publicat ce a făcut.
Top 10 proiecte mortale in constructii din America- zeci de mii de oameni morti, dar nimeni nu face atata tam-tam ca la proiectele lui Ceausescu: Transfagarasan, Casa Poporului, baraje, canalul Dunare Marea-Neagra
Un politician norvegian dezvăluie pretextele folosite de Barnavernet pentru a lua copiii de lângă părinți: Mama nu a tăiat pâinea destul de bine, bunicii sunt lăsați să îmbrățiseze copiii! Jan Simonsen acuză ambasada Norvegiei din România de minciună. Şcoala „Barnevernet” de la Sinaia; Pericol! Sistemul „Barnevernet” pe cale de se implementa şi in Romania!? (VIDEO)
Emil Constantinescu: Principalele ziare şi reţelele de socializare sunt controlate de Securitate
Militari polonezi au luat cu asalt Centrul de Spionaj NATO din Varşovia
Se scumpesc gazele atât de tare încât lumea va face economie și va îngheta mai mult decât în vremea în care Ceaușescu plătea datoriile la FMI
România, ţară de lumea a treia. Rwanda ne întrece la competitivitate, Tanzania ne depăşeşte la infrastructură, iar Congo la învăţământ
Senzaționala poveste a ASASINĂRII liderului Hezbollah, Imad MUGHNIYEH, de către Mossad și CIA. Detalii NECUNOSCUTE: „Creierul operațiunilor cu mașini capcană a murit într-o explozie a mașinii sale”
Rusia va confisca activele companiilor SUA şi UE în replică la sancţiuni
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro