Xi Jinping reales la al 13-lea Congres: “Doar socialismul poate salva China; Suntem pregătiți pentru lupta sângeroasă cu inamicii”. China a schimbat Constituția pentru a-i permite lui Xi Jinping mai mult de 2 mandate

Distribuie!by loading... BEIJING, 17 martie (Xinhua) – Xi Jinping a fost ales președinte chinez cu un vot unanim sâmbătă dimineață la sesiunea curentă a celui de-al 13-lea Congres Național al Poporului (NPC). Aplauzele puternice au reverberat în Sala Mare a Poporului când a fost anunțat rezultatul alegerilor. Xi, în vârstă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...


BEIJING, 17 martie (Xinhua) – Xi Jinping a fost ales președinte chinez cu un vot unanim sâmbătă dimineață la sesiunea curentă a celui de-al 13-lea Congres Național al Poporului (NPC).

Aplauzele puternice au reverberat în Sala Mare a Poporului când a fost anunțat rezultatul alegerilor.

Xi, în vârstă de 64 de ani, s-a ridicat și s-a plecat, în timp ce alegătorii au răspuns prin ridicarea în picioare și aplauze şi scandări viguroase. Li Keqiang și Zhang Dejiang, care stăteau lîngă Xi, i-au strâns mâinile și au exprimat felicitări.


Xi a fost, de asemenea, ales președinte al Comisiei Militare Centrale (CMC) din Republica Populară Chineză (RPC) printr-un vot unanim.

Chiar după alegeri, Xi a făcut un jurământ public de loialitate față de Constituție.


“Mă angajez să fiu fidel Constituției RPC, să protejez autoritatea Constituției, să-mi îndeplinesc obligațiile legale, să fiu loial țării și poporului, să fiu angajat și cinstit în datoria mea, să accept supravegherea oamenilor și să lucrez pentru o mare o țară socialistă prosperă, puternică, democratică, avansată din punct de vedere cultural, armonioasă și frumoasă “, a spus el.

Aceasta a fost prima dată când un președinte chinez a făcut un astfel de jurământ la preluarea mandatului.

În cursul lunii octombrie, Xi a fost ales secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (CPC) și a fost numit președinte CMC al CPC la prima sesiune plenară a Comitetului Central al CPC.

El a fost ales pentru prima dată secretar general al Comitetului Central CPC la sfârșitul anului 2012, iar mai apoi a fost ales ca președinte al Chinei și președintele CMC al RPC în martie 2013.

În primul mandat al președintelui pe cinci ani, China a realizat realizări istorice și a suferit schimbări istorice – “În picioare” și “îmbogățită”, China devine “puternică”.

Xi a declarat celui de-al 19-lea Congres Național al partidului (= al 13-lea Congres Național al Poporului – NPC) în discursul de deschidere că socialismul cu caracteristici chineze a intrat “într-o nouă eră”.

La congresul partidului, gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chinezești pentru o nouă eră socialistă a fost scrisă în Constituția CPC și în Constituția țării la 11 martie, devenind principiul călăuzitor al Chinei.

El a elaborat o abordare în două etape a dezvoltării viitoare: o agendă de lucru pentru realizarea practică a modernizării socialiste între 2020 și 2035; dezvoltarea Chinei într-o mare țară socialistă modernă, de la 2035 până la mijlocul secolului.

“Sunt atât de norocos să fac parte dintr-o epocă atât de mare condusă de un om mare”, a declarat Yu Zhigang, deputat în NPC. “Votul unanim a arătat că, în calitate de lider al nostru, Xi are sprijinul și încrederea deplină și ne poartă așteptările înalte.”

Gesang Zhoigar, deputat în regiunea autonoma Tibet, a fost, de asemenea, profund atins de alegeri. “Fiind unul dintre cei peste 3 milioane de oameni din Tibet, am încredere puternică în tovarășul Xi, centrul întregului partid, liderul națiunii noastre și comandantul armatei”, a spus ea.

De asemenea, sâmbătă, parlamentarii l-au ales pe Li Zhanshu ca președinte al Comitetului permanent al NPC 13 și Wang Qishan în calitate de vicepreședinte al Chinei.

Un număr de 14 vicepreședinți și un secretar general au fost, de asemenea, aleși pentru cel de-al 13-lea Comitet permanent al NPC.

Toți au depus jurământ de loialitate față de Constituție.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, un plan instituțional de restructurare al Consiliului de Stat

Astfel pe 17 martie 2018, al 13-lea Congres Național Popular al Partidului Comunist Chinez, (legislativul de la Beijing), l-a reales în unanimitate pe Xi Jinping în funcția de președinte al Chinei, la scurt timp după ce limita de mandate prezidențiale a fost eliminată din Constituție.

Istoria a arătat deja și va continua să demonstreze că numai socialismul poate salva China. Partidul Comunist este conducerea politică supremă a țării și garanția fundamentală pentru revizalizarea națiunii chineze, care a devenit cel mai mare vis al poporului chinez. Suntem hotărâți să ducem o luptă sângeroasă împotriva inamicilor noștri … cu o ambiție puternică de a ocupa locul pe care îl merităm în lume“, a spus Xi.

Președintele Chinei a avertizat Taiwanul că se va confrunta cu o “pedeapsă din partea istoriei” pentru demersurile separatiste, aceasta fiind cea mai categorică poziție a lui Xi Jinping în privința insulei revendicate de China.

Este o aspirație comună a întregului popor chinez și un interes de bază protejarea suveranității și integrității teritoriale a Chinei și realizarea reunificării complete a Chinei. Orice acțiuni și trucuri menite să divizeze China sunt sortite eșecului și vor fi confruntate cu o condamnare din partea poporului și cu o pedeapsă din partea istoriei. China are voința, încrederea și capacitatea de a învinge orice activitate separatistă. Poporul chinez are o convingere comună că nu va fi niciodată permisă și este absolut imposibilă separarea vreunui centimetru din teritoriul măreței noastre țări“, a transmis Xi.

Regimul de la Beijing consideră că Taiwanul este o parte integrantă a “unei singure China”, fiind astfel ineligibilă pentru relații bilaterale cu alte state. Recent, Senatul Statelor Unite a adoptat un proiect de lege care promovează legături mai strânse cu Taiwanul. China nu a renunțat niciodată la tentativele de readucere a insulei sub controlul său.

Xi Jinping, în vârstă de 64 de ani, și-a început cel de-al doilea mandat de cinci ani în fruntea Chinei în octombrie 2017. Pe lângă funcția de președinte, Xi Jinping mai este liderul Partidului Comunist și conducătorul armatei. După adoptarea amendamentului la Constituția țării, niciuna dintre aceste funcții nu mai are limite formale de mandat.

 

(FLUIERUL)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro