WIKILEAKS Cine se află în spatele scandalului PANAMA PAPERS | Legătura cu George Soros, fundaţia Ford şi USAID

Distribuie!by   loading... Organizaţia WikiLeaks a acuzat marţi Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ) că publică selectiv dezvăluirile din Panama Papers cu obiectivul de a servi unele interese anume, inclusiv pe cele ale Statelor Unite, consemnează miercuri publicaţia Le Monde. În sprijinul afirmaţiei despre favorizarea intereselor SUA, WikiLeaks dă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Wikileaks-001

loading...

Organizaţia WikiLeaks a acuzat marţi Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ) că publică selectiv dezvăluirile din Panama Papers cu obiectivul de a servi unele interese anume, inclusiv pe cele ale Statelor Unite, consemnează miercuri publicaţia Le Monde.

În sprijinul afirmaţiei despre favorizarea intereselor SUA, WikiLeaks dă exemplul dezvăluirilor ce vizează în mod semnificativ anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin. ‘Atacul împotriva lui Putin a fost scris de OCCRP, un organism care se ocupă de Rusia şi de fostele republici sovietice şi care este finanţat de USAID şi de George Soroş’, explică WikiLeaks, pe contul său de Twitter.

Deşi admite că OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) ‘face uneori o muncă bună’, ‘faptul că SUA finanţează direct atacurile #PanamaPapers împotriva lui Putin îi subminează credibilitatea’, consideră WikiLeaks.

OCCRP este un consorţiu de jurnalişti din mai multe state, partener cu ICIJ şi care publică anchete despre corupţie, mai ales în ţările est-europene, dar şi în America Latină.

Printre donatorii OCCRP se numără într-adevăr USAID (Agenţia Americană pentru Dezvoltare Internaţională), Departamentul de Stat al SUA, precum şi alte organisme guvernamentale – cum ar fi cele elveţiene. Printre susţinătorii acestei reţele se numără şi organizaţii neguvernamentale, inclusiv Open Society Foundation, finanţată de miliardarul George Soroş, şi think tank-ul Google Ideas.

Afirmaţia lansată de WikiLeaks este aşadar corectă, notează publicaţia Le Monde, estimând însă că numeroasele reacţii pe care ea le-a stârnit se datorează faptului că reia argumentaţia Kremlinului şi a susţinătorilor acestuia, care apreciază că revelaţiile despre societăţile offshore ale apropiaţilor preşedintelui Vladimir Putin sunt teleghidate de la Washington.

WikiLeaks a acuzat de asemenea ICIJ, tot pe Twitter, că publică selectiv documentele societăţii panameze de consultanţă Mossack Fonseca, solicitându-i să le publice pe toate integral, scrie agerpres.ro.


– See more at: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Medic pneumolog: „Cum Dumnezeu poţi muri prin gripă? Ceva nu este în regulă”
Guvernul vrea ca MORȚII să poarte BRĂȚARĂ. VEZI care e scopul
Imagini teribile: O tanara din Olanda este tarata si VIOLATA de zeci de arabi. „Taharrush”, fenomenul care acum se manifesta in Europa
Tupeu nemărginit. Ruşii ne-au sfârtecat țara și tot ei deschid gura. Ministerul Afacerilor Externe din Rusia: „Noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română în al Doilea război mondial”. Păi nu voi ați semnat Pactul Ribbentrop-Molotov cu Hitler?
WIKILEAKS: Cristi Danileț TURNA la Ambasada SUA ce citise în DOSARELE SECRETE SIPA. ​Danileț la Ambasada SUA: Dosarele SIPA "conțin detalii despre relații sexuale ilicite ale unor judecători și procurori, și dosare cu judecătoarele care au făcut avorturi"
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Capitalism: Un român din Italia a murit, după ce şi-a scos singur doi dinţi pentru că nu avea bani să meargă la dentist
TRUMP o acuză pe MERKEL de minciună. CANCELARUL german ar fi ASCUNS datele despre INFRACȚIONALITATEA generată de IMIGRANȚI
Ce vrea Prinţul Charles de la România ? Una este percepția, alta – realitatea. Alteţa Sa Regală nu promovează România, ci Transilvania
A ajuns doar FURTUNA. URAGANUL e pe drum: 4.088.000 de imigranți sunt la GRANIȚELE UE. Alți 7.600.000 sunt pe drumuri numai în Siria
CU CE DRACU’ L-A ŞANTAJAT CODRUŢA KOVESI pe președintele CNATDCU, Viorel Barbu?!
Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupţia ucide, a fost nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro