WERNER, DOUA FETE – Presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea facuta la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru eticheta “penali”: “Daca veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere ca ‘presedintele Romaniei se bucura de imunitate”. In 2014, Iohannis vrajea populatia: “Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui” (Video)

Distribuie!by Klaus Werner Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea pe care Lumeajustitiei.ro a facut-o la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) – si careia i s-a raliat si deputata Andreea Cosma – fata de afirmatiile discriminatorii pe care presedintele Romaniei si sefa DNA Laura Codruta Kovesi le-au […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Klaus Werner Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea pe care Lumeajustitiei.ro a facut-o la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) – si careia i s-a raliat si deputata Andreea Cosma – fata de afirmatiile discriminatorii pe care presedintele Romaniei si sefa DNA Laura Codruta Kovesi le-au facut in cadrul unor conferinte de presa, folosind etichetele de “penali” si “inculpati” fata de persoane aflate in proceduri judiciare, care au sesizat abuzuri ale unor procurori DNA. Intr-un document depus la CNCD in procesul deschis ca urmare a plangerii Lumeajustitiei.ro, Administratia Prezidentiala solicita Consiliului sa aiba in vedere ca pe durata mandatului prezidential “presedintele Romaniei se bucura de imunitate”, astfel ca nu poate fi tras la raspundere pentru eticheta “penali”. Culmea, in 2014, cand era in plina campanie prezidentiala, Klaus Werner Iohannis anunta ca primul lucru la care va renunta cand va ajunge presedinte va fi chiar imunitatea prezidentiala.

Iohannis a renuntat la imunitatea prezidentiala in 2014, dar o vrea inapoi in 2018

Concret, in punctul de vedere depus la CNCD de Administratia Prezidentiala la termenul din 12 martie 2018 se sustine ca in cazul in care Consiliul nu va tine cont de apararile formulate pentru a-l scapa pe Klaus Iohannis de raspundere si va aprecia necesara atragerea raspunderii contraventionale fata de Presedinte, ar trebui totusi ca membrii CNCD sa aiba in vedere dispozitiile art. 84 din Constitutie, care prevad ca, pe durata mandatului prezidential, “presedintele Romaniei se bucura de imunitate”:

“In subsidiar, daca veti trece peste apararile mai sus formulate si veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere dispozitiile art. 84 din Constitutie, respectiv imprejurarea ca, pe durata mandatului prezidential, ‘Presedintele Romaniei se bucura de imunitate'”.

Adica, in 2018, cand este chemat sa raspunda pentru afirmatii care, in lumea civilizata, sunt considerate forme de discriminare, care pot naste reactii de ura si violenta, Klaus Iohannis invoca “imunitatea prezidentiala” la care singurel a anuntat ca renunta, inca din 2014:

“Avem in momentul de fata multe discutii in jurul imunitatii. Si va spun: Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei. Este nevoie evident de discutii cu partidele politice, in special acum cu Comisia care se ocupa de proiectul de modernizare a Constitutiei Romaniei. Voi avea aceste discutii si voi solicita ferm sa se renunte la alineatul care stabileste ca Presedintele se bucura de imunitate.”

Dovada renuntarii la imunitatea este cuprinsa chiar in filmarea de mai jos:

Iata cum doreste Klaus Iohannis sa scape, in 2018, de raspunderea contraventionala pentru folosirea etichetei de “penali”, invocand “imunitatea prezidentiala” la care renuntase in 2014:

Incercarea lui Klaus Iohannis de a scapa de raspundere contraventionala pentru utilizarea etichetei de “penali” fata de persoane aflate in proceduri judiciare urmeaza insa sa fie dezbatuta la termenul de luni, 26 martie 2018, ora 9.30, cand CNCD va lua in discutie sesizarea Lumeajustitiei.ro, precum si petitia deputatei Andreea Cosma, cele doua actiuni fiind reunite intr-un singur dosar.

Iohannis vrea sa scape ca Basescu. Ghinion: Basescu a fost sanctionat de CNCD, cu tot cu imunitate!

Totusi, trebuie precizat ca Iohannis nu este primul presedinte al Romaniei reclamat la CNCD pentru declaratii discriminatorii. Inainte a fost chiar predecesorul sau, Traian Basescu. Acesta insa fusese reclamat pentru afirmatii discriminatorii privitoare la “tigani” – romi, care aveau, in opinia noastra, o conotatie mult mai blanda fata de cea folosita de actualul presedinte in cazul “penalilor”.

La acel moment, respectiv septembrie 2011, Traian Basescu solicita respingerea plangerii, invocand, la fel cum face si Iohannis acum, “imunitatea prezidentiala”.

Ce sa vedeti insa! Colegiul CNCD a decis prin Hotararea nr. 410 din 17.10.2011 respingerea exceptiilor invocate de Traian Basescu, inclusiv cea privitoare la “imunitatea prezidentiala”, dispunand sanctionarea “reclamatului” cu “avertisment”.

Iata solutia CNCD in cazul lui Traian Basescu:

Iata ce prevede articolul 84 privind incompatibilitati si imunitati din Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 84

(1) In timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata.

(2) Presedintele Romaniei se bucura de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplica in mod corespunzator.”

Iata ce prevede articolul 72 privind imunitatea parlamentara din Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 72

(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

(3) In caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.”


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

COLDEA SI KOVESI POT LUA PANA LA 20 ANI DE PUSCARIE – Avocatul Sergiu Andon arunca bomba. PICCJ trebuie sa deschida dosar de tradare dupa dezvaluirile lui Ghita despre intalnirile dintre capii “Binomului SRI-DNA” si sefii statiei CIA: “A intra in legatura cu agentii unei puteri straine in scopul subminarii politice a tarii e infractiunea de tradare... E beton, e fapta clara... Procurorul General daca se face ca nu aude intra sub incidenta articolului 410, nedenuntarea unor asemenea infractiuni”
BUCURIA LUI TUDOSE dupa discutia cu cei de la PROTECTIA COPILULUI: E rezolvata. Parintii care refuza vaccinarea vor fi decazuti din drepturi si li se vor lua copiii, AMIN !!
STS dispare! Serviciului de Transmisiuni Speciale, structura care urmeaza sa dispara cu trecerea ca departament de sine statator la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
PNL-iștii brașoveni se văicăresc ca guvernul PNL le dă mai puțin cu 13 mil. de lei față de guvernările anterioare
Homosexualii se prezintă pe ei înșiși. Manifestul lui Michael Swift: Fiii voștri vor deveni slujitorii noștri și vor face ce le spunem noi. Vor fi replămădiți după imaginea noastră
Anunț eJobs. O companie ANGAJEAZĂ protestatari
Gabriel Popa: „Guvernul taie cu peste o tremie banii de la biserici și Catedrală, și dă banii la serviciile secrete”
Dovada că în România toate telefoanele sunt ascultate
RAPORT UE: Cele mai multe persoane traficate în UE provin din România. O mare parte sunt copii!
Schewighofer taie in continuare 8 ha/ora DEFRISARI MASIVE PE PAMANT SFANT, BATAIE DE JOC LA ADRESA ROMANIEI, DURERE IN NATURA SI IN OAMENI. TREBUIE SA FIM UNITI. DOAR UNITI PUTEM SCHIMBA TOTUL !
DOCUMENT: Iohannis a fost informat în 6 mai 2015 despre afacerile lui Florian Coldea și Sebastian Ghiță de către un fost ofițer SRI
Copii orfani traficaţi sexual după ce au fost păcăliţi că vor fi înfiaţi. Minciuna oribilă a abuzatorului: „Fiecare copil merită o şansă la viaţă“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro