Washingtonul dă Facebook în judecată

Distribuie!by Procurorul capitalei federale americane Washington a acţionat în instanţă Facebook din cauza modului în care a gestionat datele personale în cadrul scandalului planetar Cambridge Analytica în luna martie, relatează AFP şi Reuters. loading... Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, “a declanşat o acţiune juridică împotriva Facebook astăzi (miercuri) […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Procurorul capitalei federale americane Washington a acţionat în instanţă Facebook din cauza modului în care a gestionat datele personale în cadrul scandalului planetar Cambridge Analytica în luna martie, relatează AFP şi Reuters.

loading...

Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, “a declanşat o acţiune juridică împotriva Facebook astăzi (miercuri) pentru că a protejat prost datele utilizatorilor”, făcându-i vulnerabili la “manipulări politice” în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, se menţionează într-un comunicat al serviciilor sale.


Potrivit lui, Facebook a dat dovadă de “laxism” şi i-a înşelat pe utilizatori în privinţa faptului că datele lor pot fi utilizate de terţi.

Reţeaua de socializare este acuzată că a lăsat datele personale a zeci de milioane de utilizatori să ajungă în mâinile acestei firme britanice de analiză de date care a lucrat pentru Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.


Acţiunea împotriva Facebook intervine în contextul în care reţeaua socială cu 2,3 miliarde de utilizatori se confruntă miercuri cu o nouă polemică privind datele personale ale utilizatorilor la care le-ar fi permis accesul altor giganţi tehnologici fără ca acest lucru să fie cunoscut, potrivit New York Times.

Prinsă în controverse aproape permanente de luni de zile, Facebook se confruntă de marţi şi cu apel la boicot lansat de asociaţia de apărare a drepturilor persoanelor de culoare, NAACP.

NAACP şi circa treizeci de asociaţii de apărare a drepturilor civile îi cer Facebook să-şi ceară scuze, acuzând compania că a încercat să-i denigreze prin intermediul unei agenţii de relaţii publice cu metode dure, numită Definers.

Agenţia a fost acuzată că a difuzat acuzaţii false pentru a încerca să discrediteze mai multe grupuri critice faţă de Facebook şi a stabili legături între ele şi filantropul miliardar George Soros, un duşman al republicanilor şi ţinta a nenumărate atacuri anisemite.

Grupul lui Mark Zuckerberg este angrenat de aproape doi ani în scandaluri cu repetiţie privind datele personale, piratări sau dezinformare, care îi afectează puternic imaginea şi pun titlurile sale la bursă sub puternică presiune.

Ca şi alte entităţi, aceste asociaţii îi cer lui Mark Zuckerberg să renunţe la preşedinţia consiliului de administraţie.

https://romanialibera.ro/international/washingtonul-da-facebook-in-judecata-765984

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Şcolile din Cluj cu latrine, fără apă potabilă şi fără avize la incendiu. Peste 1.000 de elevi nu vor merge la şcoală ca restul copiilor. LISTA unităţilor de învăţământ cu CONDIŢII CA ÎN EVUL MEDIU
Se MOARE cu ZILE în SPITALELE din ROMÂNIA. Statistica groazei
Analizele o dovedesc: miere contrafăcută în marile magazine. Uite care sunt firmele care mint consumatorii
Musulmanii conving autoritățile din Germania să redeschidă locașurile de cult
Slovenii au respins, pentru a doua oară, prin referendum, „căsătoria” între persoane de același sex
COMUNICARE DE INFORMATII FALSE – Cerem destituirea mincinoasei nationale Laura Kovesi, care a prostit Romania prin comunicatul DNA din ianuarie 2017: “Nu exista si nu a existat niciun protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative”. Protocolul SRI-PICCJ o demasca grav pe Kovesi: echipele mixte au existat, la fel si intelegerea cu Coldea
VINE CRIZA FINANCIARĂ: Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă!
Ioan Adam, lăcătuşul semi-analfabet din Zărneşti, recrutat de Securitate, care a ajuns să conducă ţara/VIDEO
Deputatul care a vrut să aplice lovitura de grație SRI: A cerut în Parlament desființarea societăților comerciale, ONG-urilor și fundațiilor sub acoperire. La scurt timp a fost CONDAMNAT la închisoare cu executare
Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei
Dragnea, atac la Procurorul General: Nu are voie să se ia de USR
Comuna unde n-a ajuns curentul, dar ştie de acum rezultatul alegerilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro