Vodafone confirmă: Toate convorbirile sunt ascultate

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Vodafone confirmă: Toate convorbirile sunt ascultate

Vodafone, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila din lume, a dezvaluit existenta unor cabluri secrete care le permit agentiilor guvernamentale sa asculte toate conversatiile de pe retelele sale, acestea fiind utilizate la scara larga în unele din cele 29 de tari din Europa si nu numai în care compania de telecomunicatii îsi desfasoara activitatea, informeaza joi The Guardian.

Vodafone, care publica un raport privind programele de monitorizare ale statului, face aceste dezvaluiri cu scopul de a se pune capat utilizarii tot mai largi a retelelor de telefonie mobila pentru spionarea cetatenilor.
Compania afirma ca aceste cabluri secrete sunt conectate direct la reteaua sa si a altor grupuri de telecomunicatii, ceea ce le permite agentiilor secrete sa asculte sau sa înregistreze conversatii live, si, în anumite cazuri, sa localizeze un client.

În Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, România, Africa de Sud si Turcia este ilegala dezvaluirea de informatii referitoare la înregistrarea sau interceptarea convorbirilor si a mesajelor telefonice, adauga sursa citata.
În aproximativ sase dintre tarile în care opereaza Vodafone, legea fie obliga operatorii de telecomunicatii sa instaleze cabluri de acces direct sau le permite guvernelor sa faca acest lucru. Compania, care detine retele de telefonie fixa si mobila, nu a dorit sa dezvaluie tarile în cauza, deoarece anumite guverne ar putea lua masuri prin încarcerarea personalului sau.
Sistemele de acces direct nu necesita mandat, iar companiile nu detin nicio informatie cu privire la identitatea sau numarul de clienti monitorizati. Supravegherea în masa se poate întâmpla în orice retea de telecomunicatii, fara ca agentiile secrete sa fie obligate sa justifice actiunile lor companiilor implicate.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cazul isteriei cu vaccinurile! Oculta mondiala doreste sa garanteze o generatie viitoare cu o medie de viata redusa, dar subordonata consumului permanent de medicamente, cu precadere: antihistaminice, amfetamine, neuroleptice si chelatoare.
Djokovic:"Mă opun vaccinării și nu mi-aș dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez. Dacă vor deveni obligatorii va trebui sa iau o decizie cu privire la cariera de tenis"
George Soros are un nou plan pentru UE în criza refugiaților (Noua Ordine Masonica Mondiala): Uniunea Europeană e în pericol de moarte!
Trump, atac violent la adresa Germaniei, pe care o prezintă drept „prizoniera” Rusiei. Ce a răspuns Berlinul
MINERIADA DNA – Parchetul anticoruptie ii cerceteaza penal pe judecatorii din CSM care au exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratura, dupa ce aceasta a dat miercuri pana la 12 noaptea, denunturi in fata procurorului Remus Budai. Pregateste DNA punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorilor din CSM si suspendarea lor din functie?
„România educată”: Îndobitocirea copiilor și distrugerea neamului românesc „pas cu pas”
DEZVĂLUIRI: Cum se fac „AFACERILE” în România | „Fesul lui Andronic”
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat paralela între Maduro și Ceaușescu făcută de senatorul american republican Marco Rubio.
Ungaria, presiuni pentru separatism pe criterii etnice la UMF Târgu Mureș
Partidul USR ar putea avea primul europarlamentar gay din istoria României. USR a fost singurul partid care s-a opus organizării referendumului pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Exclusiv în scandalul Interceptărilor. Eliminarea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru șefia PSD, campania USL pentru parlamentare și desemnarea lui Sorin Grindeanu, câteva din știrile care apar în noile dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță
Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, mesaj dur pentru Iohannis: Aveți dreptate când spuneți că românii cinstiți își doresc autostrăzi, spitale, educație. Ne spuneți dacă ați plătit impozite pentru meditațiile pe care dv ați declarat că le-ați dat?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro