“Vine o criză și mai mare decât cea din 2008!” Previziunile sumbre ale specialiștilor pentru 2016

Distribuie!by Anul 2016 ar putea aduce pentru România o criză economică mai mare decât cea din 2008. Potrivit specialiștilor în economie, criza din China și scăderea prețului petrolului vor afecta populația României mult mai grav decât acum opt ani. loading... “Nu luați credite imobiliare sau de studii, nu utilizați credit carduri și, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Anul 2016 ar putea aduce pentru România o criză economică mai mare decât cea din 2008. Potrivit specialiștilor în economie, criza din China și scăderea prețului petrolului vor afecta populația României mult mai grav decât acum opt ani.

loading...

“Nu luați credite imobiliare sau de studii, nu utilizați credit carduri și, în general, evitați băncile anul acesta! Urmează o criză mult mai mare decât cea din 2008!“, scrie pe Facebook celebrul avocat Gheorghe Piperea, specializat în insolvență și cunoscut, totodată, pentru procesele colective declanșate împotriva băncilor.


O scădere a prețului petrolului la 18 dolari pe baril duce la o ieftinire în lanț a tuturor produselor, ceea ce, spun specialiștii, se va concretiza într-o creștere a euro în raport cu orice altă monedă.

Consecinţele  sunt foarte delicate pentru Europa. Consecinţele cele mai vizibile sunt în state, cum e Ungaria, care şi-au vândut nişte fabrici extrem de importante chinezilor, spre exemplu. Asta va fi consecinţa importantă se va vedea că vor fi afectate întreprinderi mari din Europa achiziţionate de chinezi. Din fericire noi nu am fost vânduţi chinezilor, ca să avem mari probleme de genul acesta, deşi s-ar putea ca proiectul de la Cernavodă, care a fost practic orientat către chinezi, să fie într-o situaţie delicată. Problema cea mai mare pe care o reprezintă aceşti cumuli de factori, reducerea la 18 dolari a barilului de ţiţei şi petrol şi criza din China, şi care va afecta România este deflaţia, arată avocatul Gheorghe Piperea, citat de Evenimentul Zilei.

O nouă criză economică va scumpi creditele în euro

Astfel, deși scăderea prețurilor bucură pe toată lumea, aceasta duce inevitabil la creșterea monedei unice în raport cu leul. Iar această creștere se va vedea cel mai tare în buzunarele celor care au credite luate în euro, spune avocatul Gheorghe Piperea.


Economia României este euroizată. Deflaţia duce în mod evident imediat la scumpirea euro faţă de orice valută. Euro va creşte puternic. În Romania, 60 poate 65 la sută din creditele ipotecare sunt în euro, precum ştiţi. Ghiciţi cam ce se întâmplă, cum vor fi afectate economia şi populaţia! S-ar putea ca oamenii cu credite în euro să treacă şi ei prin acelaşi calvar prin care au trecut cei cu credite franci elveţieni. Bineînţeles că oamenii vor afecta un volum de lei mai mare pentru a-şi plăti ratele, ceea ce înseamnă că se va reduce consumul.Vom cumpăra mai puţin din supermarket, ceea ce înseamnă că se va reduce încasarea TVA la bugetul de stat. Asta într-adevăr e un lucru care s-ar putea să ne afecteze, spune specialistul în economie, conform sursei citate.

Așadar, specialiștii recomandă ca în acest an cel mai bine ar fi să evităm creditele. Chiar dacă de la BNR vin încurajări pentru împrumuturi.

Să nu se apuce domnii de la BNR să stimuleze consumul prin credite. Şi din păcate primul pas a fost făcut de cel mai macrostabil şi mai macroprudent din România, Isărescu, care către sfârşitul lui octombrie spunea românilor:” fiti atenti că de la anul se va scumpi creditul, luaţi acum credit că la anul s-ar putea să nu se mai poată!”. Mi se pare neatent şi iresponsabil să stimulezi oamenii să se împrumute încă o dată. Eu aş zice că oamenii ar trebui să fie învăţaţi să consume numai ceea ce îşi permit, să nu mai facă împrumuturi, fiindcă urmează o criză mult mai puternică decât cea din 2008, explică Piperea.

Potrivit specialiștilor, aceste cauze s-ar adăuga în România măsurilor de relaxare fiscală și a majorărilor salariale introduse în bugetul pentru 2016, măsuri pe care cu greu Guvernul le poate aplica fără împrumuturi.

Guvernul a preluat în bugetul pentru 2016 toate măsurile de majorare a salariilor, pensiilor și indemnizațiilor, care impun cheltuieli mai mari cu 13 miliarde de lei.

În același timp, veniturile ar urma să fie afectate negativ de reducerea TVA la 20%, ceea ce ar genera un minus de 7 miliarde de lei, iar alte diminuări de impozite mai aduc un minus de încă 3 miliarde de lei.

sursa: reteauadestiri.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

NOI ÎNREGISTRĂRI COMPROMIȚĂTOARE cu un șef din poliție de la Brașov | ”De azi scoatem adevărul la iveală Mai dețin câteva înregistrări telefonice și cu alte persoane din cadrul IPJ Brașov” Audio
Armata rusă atacă Pentagonul | Care este teatrul ”războiului rece” dintre americani și ruși
Cristache despre Iohannis: am crezut că nu va trece luna fără că el împreună cu soția să viziteze un spital, o școală, o grădiniță, un șantier, o regiune de țara, că nu se va lasă până când, că profesor, nu va vedea salariile acestora dublate, că se va bate pentru fiecare kilometru de autostradă(măcar până la Sibiu), că ne va arată tuturor ce înseamnă România lucrului bine făcut și că se va bate, în definitiv, pentru România!
De la cine din România ar fi obținut Black Cube printr-un legendar șef al Mossad confirmarea acțiunii speciale Kovesi. Scandalul Black Cube ar putea lua o turnura halucinanta Redactia
(Video) Breban despre Liiceanu și Patapievici: În 1990, umblau la Soros și Microsoft după bani. Știau că Soros dă bani la oameni care-și pun problema dacă Transilvania e română
Doctorul care susținea că vaccinurile provoacă autismul și încă cinci medici asociați cu cercetările sale au murit. În aceeași lună
Istoria se repeta: de la Petrica "fat frumos" la "Johannis cel luminos" !
Ritual satanist in Muntii Apuseni. Masonii din Romania, aduc jertfelnic de sange
MUGUR ISĂRESCU IESE LA ATAC ŞI AMENINŢĂ!
Vreți spitale nu catedrale ? Presa din România, vârf de lance al corupției endemice. Cum a furat Dan Andronic 136 milioane de euro în timp ce îi lua interviu șefului SRI
TALIBANII FRUMOSI SI LIBERI – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a fost incercuit de protestatarii #rezist adusi cu avionul la Bruxelles. Toader mai ca a fost linsat de gloata nervoasa ca si-a permis sa puna la indoiala profesionalismul Laurei Kovesi si ca a vorbit despre DNA in Parlamentul European: "De ce atacati DNA?... Nu aveti dreptul sa faceti evaluarile!... Sunteti om, inainte sa fiti judecator... Cum poate un judecator sa fie ministru intr-un guvern controlat de un infractor?"
RESPECT, VICTOR ORBAN! Idioata colonie Romania se umilieste ca cea mai mare curva din Europa: „Noi vrem imigranti! Asa ne-au spus stapanii…”. Bravo, Ungaria!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro