Viktor Orban: Baza națiunilor noastre sunt familiile, care sunt formate din tată și mamă și copiii lor, pe care ne putem clădi viitorul. Niciunii dintre noi nu acceptăm ipocrizia politicii moderne, care ignoră faptul că creștinismul este cea mai persecutată religie pe plan mondial

Distribuie!by La începutul lunii iulie, la Budapesta a sosit o delegație a Congresului SUA condusă de liderul majorității democrate din Camera Reprezentanților, Steny Hoyer. Este al doilea cel mai important democrat din camera inferioară a Congresului, după președinta Nancy Pelosi. A mai venit în Ungaria și senatorul Ben Cardin, democrat, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La începutul lunii iulie, la Budapesta a sosit o delegație a Congresului SUA condusă de liderul majorității democrate din Camera Reprezentanților, Steny Hoyer. Este al doilea cel mai important democrat din camera inferioară a Congresului, după președinta Nancy Pelosi. A mai venit în Ungaria și senatorul Ben Cardin, democrat, membru al Comisiei pentru Cooperare și Securitate în Europa. Această delegație a opoziției democrate din SUA s-a întâlnit cu activiști din societatea civilă, cu politicieni din opoziție, dar și cu oficiali guvernamentali de la Budapesta. Însă nu și cu premierul Viktor Orban, fapt regretat de Hoeyer și Cardin.

loading...

Care au fost remarcile delegației din SUA? ”Regret că nu am putut discuta cu premierul Viktor Orban despre pașii pe care i-a facut guvernul său, pași care au subminat elementele fundamentale ale democrației, au deschis ușa către influența malignă a Rusiei și au activat corupția corozivă”, a spus Cardin. ”Cu toții suntem îngrijorați de erodarea instituțiilor deocratice și de sporirea influenței Rusiei”, a spus republicanul Tom Cole, membru al delegației.


Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească”.

Sunt activităţi care ne trezesc mari, mari îngrijorări. La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate”.


Declarația de mai sus, despre aceeași ”influență malignă a Rusiei”, despre ”corupție” și ”ingrijorări” ar putea fi ușor atribuita membrilor delegației Congresului SUA la Budapesta. Însă nu, ea nu le aparține. Este declarația făcută de ambasadorul SUA în Romania, Hans Klemm, într-un interviu pentru Europa Liberă din luna martie.

Ambasadorul SUA în România, reprezentantul guvernului SUA, codus de Donald Trump,  transmite exact mesajul congresmanilor, în special al celor democrați, din opoziție. Adica un mesaj în care este subliniat cum coruptia vulnerabilizează România în fața Rusiei, adică a puterii cu care guvernul pe care îl reprezintă domul Klemm a data mâna peste România în Republica Moldova. Ce mesaj transmite reprezentantul administrației SUA la Budapesta, David Cornstein?

La recepția găzduită pe 4 iulie, de data aceasta în prezența premierului Viktor Orban (care s-a întâlnit cui Donald Trump la Casa Albă, la jumătatea lunii mai), Cornstein a spus: ”Ne-am adunat să ne celebrăm libertatea, statul de drept, domnia legii, să celebrăm toate libertățile care ne sunt atât de dragi”. Ambasadorul SUA în Ungaria a spus că are privilegiul de a lucra cu ”majoritatea miniștrilor din guvernul maghiar” și că administrația Orban merită să fie felicitată ”pentru că a adunat un grup de oameni atât de inteligenți, atât de dedicați și atât de loiali, care pot să lucreze la proiecte de pe urma cărora va beneficia nu doar Ungaria, ci, lucrând împreună cu SUA, va beneficia și NATO, Europa și, în unele cazuri, întreaga lume. Toate acestea se pot întâmpla doar când aveți un lider foarte, foarte puternic. Iar noi avem o vorbă în America, ”it takes two to tango”. Cred că am găsit partenerul perfect pentru a dansa. Am marea plăcere și onoare să-l prezint pe partenerul și prietenul meu, premierul Ungariei”.

Cu alte cuvinte, reprezentantul guvernului Trump îl consideră prieten și ”partener perfect” pe cel pe care congresmanii americani îl consideră omul care a deschis poarta influenței ruse, care a erodat democrația și a activat corupția.

Având în vedere declarațiile de mai sus, dar si modul în care Rusia și SUA și-au dat mâna peste România în Republica Moldova, în poate cel mai mare proiect strategic al Bucurestiului (de notat, o mișcare salutată cel mai rapid de către USR), fie ambasadorul SUA la București nu reprezintă administrația Trump, fie aceeași administrație Trump tratează cu dublă măsură România și Ungaria. Iar acest lucru nu pare sa fie observat la Cotroceni, pe când regimul de la Budapesta se adaptează politicii de mare putere a administrației Trump.

Un exemplul este dat de mesajele principale transmise de Klaus Iohannis și Viktor Orban pe 4 iulie, ambele axate pe ”valorile comune”, însă cu o altă abordare a acestor valori. Pentru un lider valorile înseamnă statul de drept, justiția și antipopulismul. Pentru celălalt valoarea este patriotismul.

Klaus Iohannis, 4 iulie: ”Recent, cu ocazia alegerilor europene și a referendumului privind justiția pe care l-am convocat pe 26 mai, românii au dat un vot covârșitor pro-european și în sprijinul consolidării statului de drept, respingând fără echivoc populismul și discursul anti-european și anti-justiție. Cetățenii României au arătat, o dată în plus, că avem o societate matură și că își doresc o țară puternică și sănătoasă, cu un sistem de justiție curat și independent, în deplină consonanță cu statutul de partener strategic al Statelor Unite și de stat membru al Uniunii Europene și al NATO”.

Viktor Orban, 4 iulie: ”Relația noastra a avut vremuri mai bune si vremuri mai rele. Trebuie să vă spun că acum maghiarii simt că acum traversam vremuri mai bune. Îți multumesc David (Cornstein – n.r.) pentru asta. Însă întrebarea de un milion de euro este ce anume face diferența între perioade bune și perioade rele. Răspunsul meu este simplu. Relația noastra a fost determinată de existența sau nu a unei diferențe între valorile promovate de administrația SUA și valorile pe care le protejează ungurii. Acum promovăm aceleași valori. Voi, americanii, aveți în vedere America First. Dintr-un motiv bun. Din același motiv, noi avem în vedere Ungaria first. Și ne respectăm reciporoc poziția patriotică și acționăm cu toții în acest sens. Baza națiunilor noastre sunt familiile, care sunt formate din tată și mamă și copiii lor, pe care ne putem clădi viitorul. Niciunii dintre noi nu acceptăm ipocrizia politicii moderne, care ignoră faptul că creștinismul este cea mai persecutată religie pe plan mondial”.

De unde dubla măsură a SUA în relația cu România și Ungaria?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Sub pretextul că apără Siguranța națională, SRI a concurat fosta Securitate la spionarea ilegală a populației!
Vrei să crești un copil ascultător? Un psiholog american reputat explică: Secretul e în ATITUDINE. Fii concis, expune CLAR și calm ce așteptări ai de la copil și mai ales nu te coborî la nivelul lui
Dinescu, Laura Ștefan și Radu Filipescu ies din GDS după ce aceștia l-au premiat pe torționarul comunist Augustin Lazăr, sfidând practic întreg poporul român
Incident grav în Justiţie: Presiuni chiar în 'inima' Consiliului Superior al Magistraturii (surse)
Klaus Iohannis- TARSELOSUL – acuza liderii PSD-ALDE ca ataca Justitia ca sa scape de dosare, dar uita de prima sa mare promisiune de campanie. Inainte de a deveni presedinte, Iohannis se batea cu caramida-n piept: “Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea”. Dupa 4 ani de mandat, intrebat de Lumea Justitiei ce a facut sa renunte la imunitate, Werner a raspuns: “Informatiile solicitate nu fac parte din categoria informatiilor de interes public”. Sa fie la mijloc frica de dosare?
Jurnaliștii lui Kovesi dezvăluie ”șmecheria” votului din PE: Dacă se întâmpla în România cazul era anchetat de DNA
De ce trebuia răsturnat de la putere Ceauşescu pe 22 decembrie 1989
Gabriel Liiceanu: „Cei mai buni turnători sunt intelectualii. În clipa în care devin turnători, au orgoliul de a le arăta ofiţerilor cu care lucrează, că le sunt superiori”
Magnații apei: Băncile de pe Wall Street au pus mâna pe rezervele de apă ale planetei
Înalt oficiar MAGHIAR: „Guvernul Ungariei nu renunță la acest pământ”
Modelul suedez poate scoate Romania din criza. Politicieni fara privilegii, fara imunitate si transparenta desavarsita in cheltuirea banilor publici
Dezastru ecologic în Argeş: cum a nenorocit clanul „Brânză” 23.000 de copaci şi a ţepuit statul cu ajutorul angajaţilor de un ocol silvic privat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro