VIDEO/Sclavia modernă: Cum muncesc căpșunarii în Europa

Distribuie!by Un clip video cu muncitorii plecați la cules căpșuni în Europa a strâns sute de mii de vizualizări pe o rețea de socializare. Sute de mii de români, polonezi, bulgari, lituanieni, în special cetățeni din țările membre ale fostului bloc sovietic din estul Europei au plecat la muncă în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un clip video cu muncitorii plecați la cules căpșuni în Europa a strâns sute de mii de vizualizări pe o rețea de socializare. Sute de mii de români, polonezi, bulgari, lituanieni, în special cetățeni din țările membre ale fostului bloc sovietic din estul Europei au plecat la muncă în occident în căutarea unui trai mai bun.

Milioane de români au plecat în Vest pentru o viață mai bună, deoarece în țară nu își găsesc un loc de muncă sau de disperare, au luat drumul străinătăţii pentru a putea supravieţui şi a-şi ajuta familiile.  Zeci de mii și-au găsit un loc de muncă prost plătit în occident, 700/1000 de euro pe lună la cules căpșuni, dar în comparație cu ce aveau în țară au acceptat condițiile grele de muncă care seamănă în multe cazuri cu sclavia modernă. Angajatorii din vestul Europei aduc muncitori din țările est-europene pentru că acceptă un salariu mic și condiițiile grele de muncă, inclusiv un program de 10/12 ore de muncă pe zi.

loading...

Mulți căpșunari români sunt obligați să lucreze la normă, astfel apare efectul sclaviei moderne. Această sclavie modernă are rădăcini vechi și în țara noastră. În perioada comunistă țăranii români erau obligați să muncească la normă la Global, uneori și câte 14 ore pe zi. Căpșunarii au pompat miliarde de euro în economia românească în ultimii zece ani, prin banii timiși acasă familiilor nevoiașe, dar clasa noastră politică nu a scos o vorbă despre asta.

Românii ales să practice munci detestate de nemţi, spanioli, italieni, francezi, pentru bani. Au lăsat ruşinea la o parte, practicând munci umilitoare de multe ori, pe care nu le-ar fi făcut niciodată în România. Dar, „căpşunarii” români, termen devenit generic pentru toţi cei care au ales să ia calea străinătăţii, să pună osul la treabă pentru a supravieţui, nu s-au mai gândit la umilinţă atunci când au constatat că îşi câştigau ceva bani pentru munca lor, bani importanţi pentru ei, bani pe care nu i-ar fi câştigat niciodată din muncă cinstită în România.  Unii au pierdut, chiar totul, şi viaţa.

Este adevărat, sacrificile şi eforturile acestora au fost pe măsură, începând de la sacrificarea sănătăţii şi vieţii personale şi ajungând la riscurile la care i-au expus pe cei mai apropiaţi, familia, părinţi şi în special copii. Pentru că cei mai afectaţi de exodul românilor la muncă în Occident, au fost copiii „căpşunarilor”, unii dintre ei, lăsaţi în grija bunicilor sau a lui Dumnezeu, mă repet, trăind adevărate drame, uneori terminate tragic.

În cele mai fericite cazuri, după ani de muncă, unii „căpşunari” români (termen folosit pentu majoritatea românilor plecaţi la muncă în străinătate) au reuşit să strângă cu multe eforturi şi sacrificii, de nesurmontat în destule cazuri, o brumă de bani din care şi-au susţinut material copiii şi familia, părinţii. Numai că suportul material, nu a fost suficient să înlocuiască şi nu va înlocui niciodată dragostea părintească la cei care au copii.

Această sclavie modernă ne arată cum au profitat țările vestice de fostele membre ale blocului sovietic. Vesticii au reușit efectiv să le transforme în colonii de consum. Mai exact, au adus forța de muncă ieftină din estul Europei, au lăsat aceste țări cu o populație îmbătrânită, apoi au invadat piața cu supermarketuri și lanțuri de retail. Prin marile lanțurile de retail corporațiile vest-europene au distrus economia locală, iar majoritatea produselor vândute sunt importate din occident. 

Prin această metodă a fost ținută în lanț țara noastră, care acum se confruntă cu o situație economică precară deși statisticile mincinoase spun ceva, iar viața cetățeanului de rând devine din ce în ce mai greu suportabilă. Zeci de mii de tineri părăsesc anual România după terminarea liceului, inclusiv cei cu studii superioare deoarece piața din România nu îi poate oferi un loc de muncă bine plătit. Cam așa arată tragedia românească!

 


Sursa: http://www.presalibera.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Politologul Armand Goşu, la 30 de ani de la Revoluţie: E o prostie să spui că arată bine România. Oamenii nu se mai întorc, iar noile generaţii au ca scenariu să plece
„Acel club financiar falit numit Uniunea Europeană”
EXCLUSIV COMISARUL.RO Coldea e DISPERAT! | Nu știe cine sunt ”CÂRTIȚELE” care ”SIFONEAZĂ” la Tolontan!
Ceausescu avea dreptate – „Revolutia” a fost o lovitura de stat organizata de straini
Ştefan Mandachi, despre Guvernul PNL: Nu au absolut nicio scuză. Este guvernul care nu mai poate să justifice nimic, mai ales că au fluturat în campanie tema primordială a autostrăzilor.
După schema tipic soroşistă "de la ONG la Partid Politc" aplicată de finanțatul lui Soros, Nicuşor Dan şi Dacian Cioloș și-ar putea transforma ONG-ul în partid: "Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou, o mișcare politică sau un partid politic"
Franta: GIGANTIC FISIER de date biometrice, adrese, e-mailuri, etc, pentru 60 milioane de cetateni (toti francezii de la 12 ani in sus). Adica buletinul, pasaportul si toate informatiile despre fiecare vor fi intr-un singur fisier
Un nou „COLECTIV” pregatit pentru septembrie/octombrie !
Dacian Cioloș îi răspunde lui Tăriceanu: AMENINȚARE directă pentru liderul ALDE. Programul neomarxiștilor USR-PLUS
Gideon Zelivansky, patronul fabricii Pionierul, intermedia afacerea „Black Cube” în timp ce era căutat prin Interpol. El fugise din România ca să scape de închisoare, la o lună după Colectiv
Statul obliga si forteaza prin lege sa ne otraveasca si sa ne imbolnaveasca copiii prin vaccinarea obligatorie !!!
A cui securitate o amenință autostrada trans-carpatică?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro