(Video) SPECTACULOS! Mihai Viteazul. Cel mai bun film romanesc. Vezi cum ar fi arătat trailerul filmului dacă ar fi fost realizat, astăzi, de americani

Distribuie!by Filmul Mihai Viteazul, apărut acum 45 de ani, în 1971, a primit zilele acestea un trailer făcut în stilul filmelor americane. Trailerul a fost realizat de Alexandru Catrina și a adunat deja peste 40.000 de vizualizari. Filmul Mihai Viteazul, regizat de Sergiu Nicolaescu, după un scenariu de Titus Popovici, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Filmul Mihai Viteazul, apărut acum 45 de ani, în 1971, a primit zilele acestea un trailer făcut în stilul filmelor americane. Trailerul a fost realizat de Alexandru Catrina și a adunat deja peste 40.000 de vizualizari.
Filmul Mihai Viteazul, regizat de Sergiu Nicolaescu, după un scenariu de Titus Popovici, a fost propunerea României pentru Oscarurile din anul 1972 și este al treilea cel mai vizionat film românesc din istorie.

loading...

Pentru a reconstitui scenele de luptă grandioase, într-un mod realist, s-a apelat la o întreagă divizie de soldați în termen.
Filmările au avut loc în anii 1969-1970, filmându-se vara, iarna, primăvara, la munte, la mare, în castele și cetăți – Peleș, Bran, Râșnov – la Roma, Viena, Praga, Istanbul, ba chiar și la Tunis, la Călugăreni, Șelimbăr, Mirăslău, Gorăslău. Ultimele cadre filmate au fost cele ale Bătăliei de la Călugăreni, care au fost realizate în august 1970.


În timpul filmărilor, pe corzile vocale ale lui Amza Pellea au apărut niște noduli, care au afectat temporar vocea actorului. Pentru nu a afecta calitatea filmului, regizorul Sergiu Nicolaescu a hotărât dublarea vocii. Prin urmare, vocea sa a fost dublată la înregistrarea în post-sincron de Emanoil Petruț (ca și în Dacii).

În filmul Mihai Viteazul au interpretat roluri mai mulți actori români cunoscuți. Frații Buzești, cei trei viteji care l-au ajutat pe Mihai în bătălii, au fost interpretați de celebrii actoriIlarion Ciobanu (Stroe Buzescu), Florin Piersic (Preda Buzescu) și Septimiu Sever (Radu Buzescu).


Vezi aici Video:

Sursa:

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro