VIDEO Mafia lemnului din Sibiu – Inginer amenințat cu MOARTEA și şicanat de primarul din Sălişte. ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE!

Distribuie!by Într-un video documentar făcut public de către Rise Project și intitulat ” Clear Cut Crimes” și care are ca subiect tăierile ilegale de lemne, apar dovezi incredibile și despre mafia lemnului din Mărginimea Sibiului. Inginerul silvicultor Mihail Hanzu a fost amenințat cu moartea pentru că nu a intrat în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

hanzu-foto


Într-un video documentar făcut public de către Rise Project și intitulat ” Clear Cut Crimes” și care are ca subiect tăierile ilegale de lemne, apar dovezi incredibile și despre mafia lemnului din Mărginimea Sibiului. Inginerul silvicultor Mihail Hanzu a fost amenințat cu moartea pentru că nu a intrat în ”horă”. O înregistrare făcută publică în același documentar, arată cum primarul din Săliște, Horațiu Răcuciu, face presiuni și îi cere lui Hanzu să își dea demisia pentru că ”nu mai merge așa”.

loading...

Un documentar de 42 de minute care a fost filmat timp de un an în Munții Carpați și care demască mafia lemnului din România și Ucraina, demască acest mecanism și în zona Sibiului. Vorbim mai exact de afacerile ilegale cu lemne, derulate sub ochii autorităților și cu ajutorul nemărginit al acestora, în Ocolul Silvic din Săliște. Un fost angajat de acolo a povestit cu lux de amănunte cum decurg tăierile ilegale de lemne.


Cum funcționează caracatița
Mihail Hazu, este doctor în silvicultură. Acesta a fost angajat al Ocolului Silvic din Săliște, unde verifica respectarea legii de către firmele de exploatare forestieră care furnizau materie primă unor companii ca Schweighofer. ”Dau diametrele mai mici. Le scriu în carnetele de inventariere mai mici decât sunt în realitate în pădure. Adică sunt tăieri partizi, în care 80 la sută din lemnul tăiat nu apare în acte”. Colegii săi dădeau mână liberă tăietorilor de lemne. ”Practic firmele care cumpără acele partize nu cumpără lemnul respectiv ci dreptul de a intrat în pădure. Odată ce au intrat acolo taie ce vor”, a mai povestit Mihail în documentar.

ocolul-silvic-saliste

Amenințat constant cu moartea
Pentru că a refuzat să semneze acte ilegale și să accepte corupția, as fost amenințat. ”Mă amenințau cu MOARTEA!. De două ori pe săptămână mă amenințau cu moartea. Câteodată și de două ori pe zi, dar când au început să se înmulțească aceste amenințări m-am gândit că dacă mor nu mai pot să fac nimic și important era să pot face ceva. Mă amenințau pentru că nu semnam actele ilegale. Ei subevaluau volumele de lemn la firmele care urmau să cumpere lemn în ocolul respectiv, iar eu eram inginerul de la fondul forestier. Nu era unul care să nu accepte și să nu ia.. Nu era unul care să nu accepte câștiguri de natura asta. Câștigau bani, că doar nu o făceau pentru glorie. Sunt foarte bogați. Se știe cine sunt acolo brigadieri și ce firme și afaceri au. Nu e secret…”, a mai povestit Mihail.


padure2

Discuție halucinantă cu primarul din Săliște: ”Trebuia să te integrezi…”
Fiindcă ocolul ține de administrația locală Hanzu s-a dus cu actele și dovezile la primarul orașului, respectiv la Horațiu Răcuciu. Acesta l-a ignorat și nu a făcut nimic. Hanzu a înregistrat și conversația purtată cu acesta. În aceasta se aude clar cum Răcuciu pune presiune pe angajatul ocolului silvic și îi recomandă să demisioneze pentru că nu a intrat în ”horă”
Iată dialogul dintre cei doi:
Primar: Tu trebuia să te integrezi și nu te-ai integrat…
Hanzu: Dar nu mă pot integra într-un grup infracțional organizat! Ce fac ei acolo sunt infracțiuni!
Primar: Păi atunci, măi Mihai, nu are rost, trebuie să ne despărțim. Nu merge așa. Nu merge!
Hanzu: Acelea sunt acte false. Eu nu pot să fac mai departe acte, când știu că el îmi dă acte false.
Primar: Dar de unde știi tu?
Hanzu: Păi îl văd, că îl face de față cu mine și cu martori acolo.
Primar: Păi nu te uiți la el
Hanzu: Păi nu pot să nu mă uit la el, dacă vine și îl face!
Primar: Te uiți în altă parte! Îl lași în pace și te uiți în altă parte. E pe răspunderea lui.

Bâlbâieli și explicații neclare de la Răcuciu
Mihail nu a avut de ales și a demisionat de la Ocolul Silvic Săliște, dar a pus înregistrarea la dispoziția Rise Project. Cei de aici au mers la Horațiu Răcuciu și l-au rugat să o asculte. ”Poate vorbeam despre… (..) Acum, deci… Deci ideea este în felul următor. Dânsul a fost angajat acolo și nu puteam nici să impun să facă anumite lucruri cum de altfel nici nu am făcut asta..(..) Cred că am spus suficient de multe lucruri. Din punctul meu de vedere îmi doresc ca lucrurile să se clarifice. Cei care sunt răspunzători și dacă sunt răspunzători, să plătească dacă e cazul..” a spus Răcuciu. Cât despre faptul că i-a recomandat lui Hanzu să treacă cu vederea faptele de corupți, Răcuciu și-a nuanțat declarația. ”Nu a fost nici o presiune din partea mea ca să își dea demisia și nici nu aveam motive să fac lucrul acesta. Sincer. E un cetățean pe care îl respect.. ”, a mai spus Răcuciu.

padure
Dovezi duse la DNA. Prima dată l-au dat afară
Hanzu a mers mai departe și a făcut o sesizare la DNA – biroul Alba Iulia, dar a fost oprit chiar în momentul în care a dezvăluit numele firmei care stă în spatele acestor afaceri ilegale cu lemne. ”A intrat o femeie în birou și mi-a zis: lucrurile acestea să le discutați în alt birou, nu în acesta.. ”, a mai spus Hanzu. Între timp alți procurori investighează acum denunțul făcut de Mihai Hanzu.
Urmăriți mai jos întreg documentarul celor de la Rise Project.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro