Venezuela va trece pe lista teroriştilor mai mulţi oficiali americani, printre care şi George W. Bush (insa Romania ii trece pe lista aliatilor)

Distribuie!by Scandalul diplomatic dintre Venezuela şi Statele Unite se amplifică. Mai mulţi oficiali americani, printre care fostul preşedinte George W. Bush, fostul vicepreşedinte Dick Cheney şi fostul şef al CIA, George Tenet, ar urma să fie incluşi de autorităţile de la Caracas pe lista teroriştilor. Liderul Venezuelei a făcut anunţul, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Scandalul diplomatic dintre Venezuela şi Statele Unite se amplifică. Mai mulţi oficiali americani, printre care fostul preşedinte George W. Bush, fostul vicepreşedinte Dick Cheney şi fostul şef al CIA, George Tenet, ar urma să fie incluşi de autorităţile de la Caracas pe lista teroriştilor. Liderul Venezuelei a făcut anunţul, dar nu a dat şi o explicaţie. În paralel, mai mulţi cetăţeni americani au fost arestaţi, acuzaţi că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat.

loading...
Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela va adăuga actuali şi foşti oficiali americani pe lista teroriştilor. Liderul de la Caracas nu a explicat însă cum a ajuns la o asemenea hotărâre.

„În fruntea listei cu terorişti vor fi George W. Bush, Dick Cheney, fostul şef al CIA George Tenet şi congresmanii Bob Menendez, Marco Rubio, Ileana Ros-Lehtinen, Mario Diaz Balart. Lor li se va interzice intrarea în Venezuela, pentru că sunt terorişti”, a declarat Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei.

Acesta a anunţat şi arestarea mai multor cetăţeni americani care ar fi încercat să recruteze oameni pentru o lovitură de stat.


„Am capturat cetăţeni ai SUA implicaţi în activităţi ascunse, spionaj, care au încercat să câştige încrederea oamenilor din oraşele de coastă ale Venezuelei”, a mai spus Nicolas Maduro.

O sursă din administraţia americană a respins acuzaţiile. Potrivit Reuters, SUA resping acuzaţiile continue potrivit cărora Statele Unite sunt implicate în eforturile de a destabiliza guvernul din Venezuela.

Venezuela a mers şi mai departe cu măsurile contra Statelor Unite. Nicolas Maduro a ordonat ministrului de Externe să anunţe ambasada americană din Caracas să-şi reducă semnificativ numărul de diplomaţi.


Totodată, cetăţenii americani care vor dori să intre pe teritoriul statului sud-american vor trebui să obţină viză contra unei sume de bani.

Relaţiile diplomatice între Caracas şi Washington sunt tensionate din 2002, când liderul de atunci, Hugo Chavez, a fost înlăturat de la putere pentru scurt timp. Venezuela a acuzat atunci Departamentul de Stat de la Washington că a organizat lovitura de stat.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro