Venezuela: Președintele Nicolas Maduro ordonă confiscarea întreprinderilor “paralizate de burghezie”

Distribuie!by   Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat sâmbătă confiscarea uzinelor “paralizate de burghezie” și trimiterea la închisoare a proprietarilor acuzați că “sabotează țara”, precum și manevre militare săptămâna viitoare, după ce cu o zi înainte a decretat starea de urgență, transmite AFP. loading... “În cadrul acestui decret în vigoare […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat sâmbătă confiscarea uzinelor “paralizate de burghezie” și trimiterea la închisoare a proprietarilor acuzați că “sabotează țara”, precum și manevre militare săptămâna viitoare, după ce cu o zi înainte a decretat starea de urgență, transmite AFP.

loading...

“În cadrul acestui decret în vigoare (…), luăm toate măsurile pentru recuperarea aparatului de producție care este paralizat de burghezie (…). Cine vrea să oprească producția pentru a sabota țara va trebui să plece, iar cei care fac asta trebuie încătușați și trimiși la PGV (închisoarea generală din Venezuela)”, a declarat Nicolas Maduro în fața a mii de suporteri prezenți în centrul capitalei, Caracas.

“Uzină oprită, uzină redată poporului! (…) Mă veți ajuta să recuperez toate uzinele paralizate de burghezie”, a continuat șeful statului.

Ar putea fi afectate de “măsurile” anunțate patru uzine ale grupului Polar, cea mai importantă societate din industria alimentară a Venezuelei, care și-au oprit producția pe 30 aprilie.

Într-o intervenție televizată la finalul mitingului, Nicolas Maduro a mai anunțat manevre ale armatei pentru a face față oricărui “scenariu” de amenințare externă.

Pentru “sâmbăta viitoare (21 mai), am ordonat exerciții militare ale forțelor armate, poporului și miliției pentru a ne pregăti de orice scenariu” posibil, a spus el.

În această privință, Nicolas Maduro a atras atenția că omologul său columbian, Juan Manuel Santos, a lansat un “apel la o intervenție armată”, în cursul unei întâlniri la Miami cu lideri ai opoziției venezuelene. A fost de asemenea prezent secretarul general al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, pe care îl acuză că dorește “să se pună capăt curentelor progresiste din America Latină”.

Vineri, președintele socialist al Venezuelei a anunțat într-o alocuțiune radiotelevizată că decretează starea de excepție și de urgență economică” pentru “a neutraliza și sorti eșecului agresiunea externă”.

Decretul, care încă nu a fost dat publicității, extinde și prelungește “pentru lunile mai, iunie și iulie” un precedent “decret de urgență economică”, în vigoare de la jumătatea lui ianaurie și care expira sâmbătă.

Opoziția a avertizat sâmbătă că există riscul de “explozie” în Venezuela, dacă nu va reuși să organizeze referendumul pentru revocarea lui Nicolas Maduro.

 


Sursa:

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Efectul SUA : "Vicepreşedintele Comisiei Europene: Toate statele UE ar trebui să accepte căsătoria homosexuală"
Tehnocratii lui Ciolos au inventat un impozit care baga Romania in FALIMENT
Presa franceză după vizita șefei FMI, Christine Lagarde, în România: “Țara este de vânzare, în curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
In memoriam Constantin Cojocaru: ”Rechizitoriul unei infracţiuni de înaltă trădare şi de subminare a economiei naţionale”
Revoluție cu voie de la poliția globalistă
Orban a blocat-o pe Merkel | Ungaria și-a folosit dreptul de veto pentru a opri acordul UE-Turcia privind refugiaţii
Serviciile au preluat controlul asupra Facebook !!
Noul premier Dacian Ciolos este foarte activ pe Facebook, unde nu se da inapoi sa intre in dialog cu ceilalti utilizatori. Astfel, el i-a confirmat unui cititor al sau ca Parlamentul este „plin de escroci”.
KOVESI INTRA LA NEGOCIERI – Comisia LIBE a votat cu 26 la 22 ca Laura Kovesi sa fie desemnata procuror sef european, rezultat insuficient pentru stabilirea persoanei care va ocupa aceasta functie. Verdictul se va da peste cateva saptamani, in urma unei negocieri intre Consiliul UE si Comisia LIBE. Francezul Jean-Francois Bohnert ramane cu prima sansa
Moscheea, să nu uităm cine și de ce și-a dorit-o! Care este adevărata miză a construirii marii moschei din București
Atentie romani, in doua luni va incepe procesul de “bail in” prin care bancile va pot lua toate economiile din depozitele bancare
Ce au făcut românii pe terenul pe care se va ridica mega-moscheea Video
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro