Vasile Blaga ia aproape un milion de euro pentru paza Autostrăzii Transilvania

Distribuie!by La sfârșitul lunii trecute, DRDP Cluj a atribuit mai multe contracte către Axis Security SRL din Deva, societate controlată, prin interpuși, de Vasile Blaga. Firma va trebui să asigure paza celor câțiva zeci de kilometri din Autostrada Transilvania și va primi câteva milioane de lei. Firma a fost controlată […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La sfârșitul lunii trecute, DRDP Cluj a atribuit mai multe contracte către Axis Security SRL din Deva, societate controlată, prin interpuși, de Vasile Blaga. Firma va trebui să asigure paza celor câțiva zeci de kilometri din Autostrada Transilvania și va primi câteva milioane de lei. Firma a fost controlată de Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. În urmă cu un an Rudeanu a fost condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală prin firma Axis Corporate Security. 

loading...

Contractul ”Lot 2: Autostrada Transilvania A3, (Câmpia Turzii) km 0+000 — (Nădășelu) km 61+200 și CIC Gilău km 51+000; P.S. Săvădisla km 39+094; Depozit agregate Săvădisla” a fost estimat de oficialii DRDP Cluj la suma de 828.696 lei, fără TVA, și a fost atribuit firmei Axis Security SRL, pentru aceeași sumă. Un alt lot din contract a fost atribuit aceleiași firme pentru suma de 2.885.018,40 lei, fără TVA, în situația în care estimarea inițială a valorii contractuale fusese de peste 3,3 milioane lei, fără TVA.


De asemenea, se specifică și faptul că urmează să se încheie patru alte contracte subsecvente care sunt mari șanse să fie atribuite tot firmei controlate de Blaga. Potrivit condițiilor stipulate în caietul de sarcini al licitației ”media cifrei de afaceri a ofertantului pe ultimii (3) trei ani trebuie să fie în valoare de minim: 2 483 460 RON. Ofertantul trebuie să facă dovada că a prestat în ultimii 3 ani, servicii similare în valoare cumulata de minim: 2 483 460 RON fără TVA”.

În anul 2017, societatea a declarat o cifră de afaceri în valoare de peste 5,3 milioane lei, un profit de 417.859 lei și 150 de angajați.


Acum firma este administrată și deținută de RUDEANU AURORA MARIANA, mama lui Andrei Rudeanu, ginerele politicianului Vasile Blaga.

Condamnat cu suspendare pentru o evaziune de peste jumătate de milion de euro

În data de 8 februarie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia finală în dosarul care îl viza pe ginerele lui Vasile Blaga şi firma de pază a acestuia, Axis Corporate Security SRL. Magistraţii au respins, atunci, ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Rudeanu şi de partea civilă din dosar, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, împotriva sentinţei date de prima instanţă, Tribunalul Bucureşti. Ioan Andrei Rudeanu a rămas, astfel, cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de prima instanţă. La fel şi colaboratorul său, Laurenţiu Marius Ciucă, judecat în acelaşi dosar şi condamnat pe fond la un an şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare.

Ginerele lui Vasile Blaga a fost trimis în judecată în 2016, fiind acuzat că, în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în contabilitatea firmei 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii, provenite de la firme-fantomă. Astfel, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu de 646.139 de euro. În mai 2015, domiciliile şi sediile firmei lui Rudeanu au fost percheziţionate, el fiind arestat preventiv şi, ulterior, plasat în arest la domiciliu. Denunţător în acest caz a fost omul de afaceri Mihai Neicu, patronul grupului de firme NEI, un fost apropiat al lui Vasile Blaga. Ioan Andrei Rudeanu şi-a recunoscut faptele încă din perioada urmăririi penale şi s-a arătat dispus să achite prejudiciul. Şi dosarul lui Rudeanu, ca şi cel al lui Alin Ionescu, vizând evaziunea fiscală, au fost instrumentate de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult, ca şi Shelter Security SRL din Voluntari, SC Axis Corporate Security SRL se află, astăzi, în insolvenţă.

Ioan Andrei Rudeanu a fost condamnat, în februarie, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru o evaziune fiscală în care a folosit firma de pază Axis Corporate Security.

Prejudiciul din acest caz, în sumă de 2.805.773 lei, a fost integral achitat de către Andrei Rudeanu, iar suma de 454.000 lei reprezentând accesorii a fost achitată de firma Axis Security. Instanța a ridicat sechestrele asiguratorii puse pe două autoturisme aparținând lui Andrei Rudeanu și a altor 66 de bunuri aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security.

Bani de campanie?

Coincidența face ca, odată cu ”reșaparea” lui Vasile Blaga pentru un post eligibil de europarlamentar din partea PNL, a început să se deschidă și ”pușculița” licitațiilor publice. Pentru o bună perioadă de timp, firma Axis Security a stat deoparte, fără să participe la licitațiile publice.

Vasile Blaga, strateg al campaniilor pentru alegerile prezidențiale ale lui Băsescu sau Iohannis, nu a mai ocupat o funcție publică din 2016. Acum, cu ocazia participării la alegerile europarlamentare el a trebuit să își publice declarația de avere.

Potrivit documentului Vasile Blaga nu a lucrat nicăieri în ultimul an fiscal, el realizând doar venituri din pensie. Pe lângă suma anuală de 42.251 de lei pe an, încasată de la Casa Naţională de Pensii, Vasile Blaga a realizat, în ultimele 12 luni, venituri de 109.934 de lei pensie de la Senat, ca fost membru al Camerei Superioare a Parlamentului României.

El mai deține două terenuri, unul intravilan de 3,034 hectare şi altul de 6.254 de metri pătraţi, în Bihor. La capitolul imobiliare, Blaga mai are o casă de 346 metri pătraţi în Oradea, un apartamentul de 209,1 metri pătraţi în Bucureşti, o casă de 202 metri pătraţi în Petrileni și o casă de vacanţă, în staţiunea Mamaia, de 148,87 metri pătraţi.

Vasile Blaga

”Buldogul” rupe

Cu ocazia campaniei pentru europarlamentare, Vasile Blaga a declarat că vrea să își zdrobească adversarii.

„Suntem în competiţie electorală cu toţi cei care au depus liste electorale, cu toate partidele; nu avem prieteni în campania electorală. Avem şi o carte de vizită, nu ca ALDE, care nici nu ştiau în ce familie europeană vor merge sau ca alţii care vor să ne scoată din Europa, cum e PSD”, a afirmat Vasile Blaga, la lansarea candidaţilor PNL în alegerile europarlamentare.

El a subliniat că prin aceste alegeri se pun bazele câştigării prezidenţialelor, după care vor urma localele. „Va trebui să scoatem la parlamentarele de anul viitor acel scor care să permită cu adevărat PNL să guverneze. Adică să ne zdrobim adversarii, indiferent care sunt ei”, a precizat Blaga.

El a arătat că adversarul PNL dintotdeauna este PSD, partid care, deşi este slăbit şi „cum nu a fost niciodată în ultimii ani”, încă nu este învins.

Contract de 10 milioane de euro

Andrei Rudeanu a intrat pe piața security prin intermediul firmei AXIS. Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţionează în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei. În 2012, firma a câştigat şi contractul de pază a unităților miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

În 2010, firma lui Rudeanu, a câştigat contracte de zece milioane de euro pentru servicii de pază de la instituții aflate în subordinea lui Adriean Videanu, ministrul Economiei și Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Potrivit rechizitoriului, Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, a înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă. Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Firma controlată de Vasile Blaga ia aproape un milion de euro pentru paza Autostrăzii Transilvania

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Evropa , Europa , curva cea mare ce sade pe o fiara | Babilonul cel mare
PENIBIL:Ministerul Sanatatii tine oamenii cu lunile sau anii pe liste de asteptare pt. un Computer Tomograf, dar au bani de vaccinuri sau carduri de sanatate
Un tată homosexual și-a ucis copilul după 2 săptămâni de la adopție
Rocadă NEAȘTEPTATĂ a SUA în conflictul Rusia – Turcia | Ce ultimatum i-a dat Obama lui Erdogan
Povestea românului ajuns în SUA în anii '80, care şi-a clădit imperiul prin invenţii. Cum arată palatul de 30 de milioane de dolari ridicat în Arizona
Lui Iohannis i se marește salariul cu înca 500 de euro. Ce face cu atâtea mii de euro lunar că nu are copii? Trump a refuzat să ia salariul de presedinte!
Statul politienesc, disperare în MAI? Internele apelează la personal NECALIFICAT: „Și tu poți fi colegul nostru!” | Angajări masive în poliţie, fără şcoală de specialitate
Știri False Progresiste pro-Multinaționale la Digi24: "Defrișările și Topirea Zăpezilor" ar fi cauza pentru alunecările de teren de la Izvoarele. Mai mult cică "Nu există nici o legătură" cu cutremurele și nu spun nici "PÂS" despre exploatările Petroliere
RĂZBUNAREA CUMPLITĂ a Turciei după atentatul de duminică | 11 avioane de lupta au fost trimise la atac asupra bazelor PKK
Cei mai puternici conducatori ai lumii, fata in fata. O fotografie cu Obama si Putin "spune totul" despre intalnirea lor
Radicalistul islamist Anjem Choudary: „Islamul… cred că ar fi bun pentru România.”
Mai avem puțin și vom considera religia și naționalismul infracțiuni
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro