Varșovia a blocat summitul Uniunii Europene

Distribuie!by loading... Donald Tusk Varșovia a blocat joi adoptarea concluziilor summitului Uniunii Europene, după ce s-a opus fără succes realegerii polonezului Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, a anunțat premierul Beata Szydlo, scrie AFP, potrivit Agerpres. Donald Tusk, care conduce instanța ce îi reunește pe liderii celor […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Donald Tusk

loading...
Donald Tusk

Varșovia a blocat joi adoptarea concluziilor summitului Uniunii Europene, după ce s-a opus fără succes realegerii polonezului Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, a anunțat premierul Beata Szydlo, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Donald Tusk, care conduce instanța ce îi reunește pe liderii celor 28 de țări ale Uniunii Europene, a fost reales joi după-amiază cu sprijinul a 27 dintre aceștia, până la sfârșitul lui noiembrie 2019, în pofida opoziției țării sale natale.

“Nu voi accepta concluziile summitului, deci summitul nu va fi valid”, a subliniat Beata Szydlo în cursul unei conferințe de presă, denunțând un “precedent periculos”.

Conflictul declanșat de premierul polonez nu pune sub semnul întrebării realegerea lui Donald Tusk, pentru că este vorba despre un act separat, votat cu majoritatea calificată.

Polonia, al cărei guvern naționalist și conservator întreține relații tensionate cu Bruxellesul pe tema respectării statului de drept, a creat o situație inedită propunând un candidat alternativ la Donald Tusk, fostul său prim-ministru liberal, care a candidat pentru al doilea mandat.

Varșovia îl acuză pe Donald Tusk de lipsă de “imparțialitate”și de “neutralitate” și îi reproșează că s-a amestecat în dezbaterile de politică internă.

Ca reacție la realegerea lui Donald Tusk, ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a acuzat Uniunea Europeană că se supune “dictatului Berlinului”.

 


Sursa: cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

UNDE se DUC BANII dați pe ARME de români. FINANȚAREA RĂZBOAIELOR NATO din alte zone ale lumii?
IMAGINILE GROAZEI! PRIMUL VIDEO CU AGRESIUNILE SEXUALE DIN AJUNUL ANULUI NOU DIN GERMANIA | AVERTISMENT! IMAGINI ŞOCANTE, NERECOMANDATE SUB 18 ANI!
„Iohannis, primul penal al ţării!”, „D.N.A., fără cucuvea!”
Toti presedintii tarii au fost ofiteri sub acoperire. Iohannis are gradul de colonel (r).
Afirmație CUMPLITĂ a unui analist român: 1 decembrie 2018 nu ne prinde cu țara chiar întreagă. Este ceva cumplit. România nu a fost niciodată mai expusă
EXCLUSIV/ VIDEO : Sorin Grindeanu, omul SRI și al Big Brother
O realitate ascunsă: de fapt, PSD nu guvernează nimic!
Căncescu: În 2008, la inaugurarea investiției a participat unul, Orban, care era atunci Ministrul Transporturilor. Ne-a promis sprijin financiar. Nu am primit nimic. Și cum nenorocirile se repetă, același Orban a revenit, după 11 ani, la Brașov și a promis din nou sprijin de la Guvern, pentru aeroport. Tu îl mai crezi, Klaus? Eu, NU!”
Japonia: Cea mai scăzută rată a mortalității infantile în urma interzicerii vaccinurilor obligatorii
Caz NOU de sindrom hemolitic uremic apărut ACUM la Bacău. Și la Bacău e "eCOLI", MINCINOȘILOR? A zburat "eColi" din Argeș la Bacău? Sau și acolo "e prea mult bălegar" cum a spus Achimaș că e în Argeș?
Ministerul Comunicaţiilor a tocat zeci de milioane de euro pe studii şi site-uri inutile | Vă convine?
Vânzarea terenurilor către străini! Domnule Dragnea, ați trecut-o în programul de guvernare?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro