V-ar plăcea să plătiți un impozit de 10 lei la un salariu de 5.000 de lei? Atâta au plătit în 2015, firmele austriece (fără bănci) ca impozit pe profit, statului român, la o uriașă cifră de afaceri de 8,047 miliarde de euro.

Distribuie!by   Notă: Vom actualiza analiza cu firmele germane, franceze, italiene, etc…din top 108 loading... Să-ți exploatezi tu însuți ceea ce este al tău, NU e “naționalism economic” și alte aberații și minciuni debitate de presa progresistă adeptă a globalismului și plătită să-i cânte laude, ci e ceva DE BUN […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Notă: Vom actualiza analiza cu firmele germane, franceze, italiene, etc…din top 108

loading...

Să-ți exploatezi tu însuți ceea ce este al tău, NU e “naționalism economic” și alte aberații și minciuni debitate de presa progresistă adeptă a globalismului și plătită să-i cânte laude, ci e ceva DE BUN SIMȚ. E DE BUN SIMȚ să nu te lași FURAT din propria ta curte. E de BUN SIMȚ să nu te lași JEFUIT de propriile tale bunuri.


Principalele concluzii ale analizei cifrelor:

1. Statul se dovedește a fi pe ansamblu CEL MAI EFICIENT MANAGER din întreaga economie a marilor firme (sau cel puțin firmele de stat nu-și sifonează profitul, ceea ce este același lucru din punctul de vedere al statului român). Lozinca globalisto-progresistă că “statul e prost administrator” e flagrant contrazisă de cifre. Asta nu înseamnă că la stat nu sunt deloc probleme (a se vedea falimentarea intenționată a industriei pe cărbune, situația de la Tarom, etc..)

2. Resursele Naturale fiind ale Noastre, trebuie să fie exploatate de noi. Adică să fie exploatate în exclusivitate de către stat. Am câștiga SUME URIAȘE dacă ne-am exploata noi înșine propriile noastre resurse (a se vedea cifrele în articol).

Să-ți exploatezi tu însuți ceea ce este al tău, NU e “naționalism economic” și alte aberații și minciuni debitate de presa progresistă adeptă a globalismului și plătită să-i cânte laude, ci e ceva DE BUN SIMȚ. E DE BUN SIMȚ să nu te lași FURAT din propria ta curte. E de BUN SIMȚ să nu te lași JEFUIT de propriile tale bunuri.

Oamenii politici care au fost aleși să răspundă şi DE AVUȚIA NAȚIONALĂ și care văd toate aceste lucruri și nu fac NIMIC de 27 de ani ca să le îndrepte, ba mai mult, fac exact pe dos, ca să fim jefuiți și mai mult în continuare, sunt direct responsabili și sunt principalii VINOVAȚI de această stare de lucruri. Ei n-ar trebui să mai aibă somn zi şi noapte până când această stare de lucruri nu se va îndrepta.

3. Este evident că, cel puțin firmele cu o anumită cifră de afaceri, sau de ce nu toate, trebuie să plătească IMPOZIT un procent pe cifra de afaceri, și nu un impozit pe profit. Altfel profitul va fi veșnic sifonat (cu offshore sau fără offshore).

4. Văzând cifrele, iese la IVEALĂ încă odată MINCIUNA ziarelor și a televiziunilor progresiste și globaliste legate de “eficiența” multinaționalelor străine (germane, austriece, franceze, etc)…Căci din două una: ori își sifonează profitul (majoritatea din ele, nu toate: ex. Continental are peste 24% profit etc.), și raportează niște mizerii de profit ca să nu plătească impozit la stat, ori lucrează permanent prost, foarte multe dintre ele, cu un profit aproape de zero sau chiar pe pierdere (ceea ce e greu de crezut).

5. Firmele de stat românești crează mult mai multe locuri de muncă decât multinaționalele

Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ŞI OPRIREA CONCESIONĂRILOR PE NIMIC ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

I. FIRMELE ROMÂNEȘTI DE STAT. Există doar 12 firme de stat românești printre cele mai mari 108 firme din România.

Cele mai mari 12 firme românești de stat, ce fac parte şi din primele 108 firme private sau de stat din România, au avut în 2015, o cifră de afaceri cumulată de 5 miliarde 475 milioane de euro


Aceste firme sunt: Romgaz, Hidroelectrica, Transelectrica, CE Oltenia, Nuclearelectrica, Romsilva, CFR Călători, Transgaz, Elcen, CNADNR, Tarom, CEC Bank.

Cele mai mari probleme le are CE Oltenia datorită atât politicilor progresiste mondiale de a falimenta industria pe cărbuni cât și datorită politicii interne din România, politică de stat dirijată spre falimentarea industriei pe cărbuni.

Cele 12 firme românești de stat au avut în 2015 un profit net 617,7 milioane de euro. De notat că dacă am exclude CE Oltenia care a avut o pierdere de -213,6 milioane de euro, profitul total al celorlalte 11 firme românești de stat ar fi fost de 831,3 milioane de euro.

Profitul Net total procentual al celor mai mari 12 firme românești de stat, văzute ca un întreg, (din primele 108 firme din România), a fost în 2015, de 11,28%, iar dacă excludem CE Oltenia a fost 15,18%

În 2015, cele mai mari 12 firme de stat românești au plătit la stat 134 milioane de euro impozit pe profit

Și din perspectiva locurilor de muncă pe care le oferă, lucrurile stau bine: cele 12 firme românești de stat din top 108, crează 79.890 de locuri de muncă la o cifră totală de afaceri de 5,475 miliarde de euro și la o profitabilitate de 11,28% profit net.

Am lăsat și CEC Bank în lista asta, deși dorim să tratăm sectorul bancar separat, doar ca să nu ne complicăm prea mult, pentru că CEC Bank a avut un profit de doar 1% în 2015

Din păcate, nici măcar aceste firme de stat, nu mai sunt demult firme în întregime de stat. Hălci uriașe din ele au fost date deja gratis Fondului Proprietatea, la înființarea acestuia, și alte privatizări rușinoase au fost făcute de Guvernele succesive.

Cioloș a pregătit deja lista cu ce hălci uriașe din ele urmează să fie vândute, asta deși profitabilitatea lor e evidentă (cu excepția Industriei pe Cărbune a cărei falimentare e dorită de progresiștii din întreaga lume și a Taromului)

Grindeanu a anunțat deja că va implementa întreaga listă de noi privatizări a lui Cioloș, cu noi privatizări făcute pe bursă din puținul care ne-a mai rămas. Vânzările vor începe cu perla coroanei: Hidroelectrica.


II. FIRMELE AUSTRIECE DIN ROMÂNIA FĂRĂ BĂNCI. Există 6 firme austriece (fără băncile austriece din România) printre cele mai mari 108 firme din România.

Toate cele 6 firme austriece mari din România, se bazează pe exploatarea la sânge a resurselor noastre naturale: mai exact a petrolului, a gazelor naturale și a lemnului din pădurile noastre

Am exclus băncile (pe moment) pentru că ele își pot sifona mai greu profitul. De aceea vom prezenta separat profiturile uriașe pe care le fac băncile străine în România

Cele mai mari 6 firme cu capital majoritar austriac din România (fără băncile austriece), din lista celor mai mari 108 firme din România, au avut în 2015, o cifră de afaceri totală de 8 miliarde 74 milioane de euro

Deci o cifră de afaceri de aproape o dată și jumătate (de 1,47 ori) mai mare decât a firmelor de stat românești, din primele 108 cele mai mari firme ce activează în România.

Cele 6 firme austriece din top 108, din România (fără bănci) sunt: OMV Petrom Marketing SRL (petrol servicii), OMV Petrom SA (petrol extracție), OMV Petrol Gas (petrol distribuție), Holzindustriew Scheighofer SRL (prelucrarea lemnului), EGGER România SRL (prelucrarea lemnului), Kronospan Sebeș (prelucrarea lemnului).

Cu toate cifra de afaceri uriașă de 8 miliarde 74 milioane de euro, văzute ca un întreg, firmele austriece, au lucrat per total, “în pierdere” în 2015. Oficial ele au pierdut -19.3 milioane de euro. De ce-or mai sta în România să ne ia petrolul, jumătate din gaze și lemnul pădurilor dacă lucrează în pierdere?

Din acest motiv, cele mai mari 6 firme austriece din România (cu excepția băncilor) n-au plătit mare lucru la stat în 2015 ca impozit pe profit.

Ele au plătit la stat, în 2015, ca impozit pe profit, în total doar aprox. 20.1 milioane de euro, adică un bacșiș la o cifră uriașă de afaceri de 8,074 de miliarde de euro. Adică au plătit la stat un impozit pe profit de doar 0,2% din cifra lor de afaceri.

Ce înseamnă acest lucru?

E ca și cum, la un salariu mare de 5000 de ron pe lună (50 milioane în bani vechi) ați plăti un impozit de doar 10 lei noi pe lună. Dacă aveți doar 2.500 ron salariu (25 de milioane lei vechi salariu brut) ați plăti impozit la stat doar 5 lei noi pe lună. Trai nineacă. Asta ca să vă faceți o impresie despre ce bacșișuri au plătit firmele austriece în România.

V-ar plăcea să plătiți la stat un IMPOZIT PE SALARIU de doar 0,2%, adică mai nimic ? Și nouă. Dar nu ştim dacă ar mai fi bani pentru şcoli, spitale, drumuri, etc..

Reamintim că cele 12 firme românești de stat, din top 108, au plătit 134 milioane de euro impozit pe profit la stat, asta pe lângă dividendele pe care le-au adus statului. Și asta la o cifră de afaceri mult mai mică, de doar 5,475 miliarde de euro

Este evident că cel puțin firmele cu o anumită cifră de afaceri trebuie să plătească IMPOZIT PE cifra de afaceri, și nu impozit pe profit.

Mai mult, RESURSELE NATURALE cum sunt petrolul și gazele naturale sunt LEGAL ale NOASTRE (citiți Constituția). Doar că ele sunt în acest moment CONCESIONATE PE NIMIC. Vă dați seama ce ar fi însemnat nu numai ca ele să fie exploatate de stat, cu un profit net de 11% – 15% așa cum vedem că-l au mai sus întreprinderile românești de stat, dar și ca TOATE DIVIDENDELE adică tot profitul net să intre la stat?

La o cifră de afaceri de 8,047 miliarde de euro obținută pe prelucrarea de către stat a petrolului și a lemnului nostru, am fi obținut un profit net de 11% (vezi mai sus profitabilitatea firmelor românești de stat), ceea ar fi însemnat 888 de milioane de euro…net.

Iar la un profit net de 15% (vezi mai sus cazul special al CE Oltenia), ar fi însemnat un profit net 1,211 miliarde de euro care ar fi intrat INTEGRAL în bugetul statului român.

La aceste sume URIAȘE s-ar fi adăugat și sumele rezultate din Impozitul pe profit de 16%, adică ne-ar mai fi intrat în buzunar ca STAT încă 142 milioane de euro la o profitabilitate de 11% sau încă 194 milioane de euro la o profitabilitate de 15%.

În acest caz, ar fi ieșit și austriecii în avantaj, căci ei neavând resurse în țara lor (petrol și gaze n-au, iar pădurile nu-s proști să și le taie), firmele lor ar fi generat per total PIERDERI ZERO, și nu pierderi de -19 milioane de euro pe 2015. Practic oprind concesionările către ei, ceea ce este dreptul oricărui PROPRIETAR, i-am fi ajutat și pe ei să nu mai lucreze în PIERDERE.

Vă dați seama cum suntem furați pe față?

Și din punct de vedere al numărului de locuri de muncă pe care le oferă austriecii, lucrurile stau prost. La o cifră de afaceri de 8,074 miliarde de euro în 2015, firmele austriece din top 108 (fără bănci) au oferit doar 19.037 locuri de muncă și asta mergând per total în pierdere.

Spre comparație, cele 12 firme românești de stat din top 108, crează 79.890 de locuri de muncă la o cifră totală de afaceri mult mai mică de doar 5,475 miliarde de euro și la o profitabilitate mult mai bună de 11,28% profit net.

Adică firmele de stat românești oferă de 4,2 ori mai multe locuri de muncă, la o cifră de afaceri de 1,47 de ori mai mică și având în același timp o profitabilitate net superioară.

Cu alte cuvinte dacă firmele austriece ar fi înlocuite cu firme similare ale statului român (lucru posibil în acest caz, căci toate aceste firme austriece se bazează în exclusivitate pe resursele statului român), nu numai că profitabilitatea lor ar fi net mai mare, dar la o cifră de afaceri de 8,074 miliarde de euro (și nu de 5,475 miliarde de euro) numărul de locuri de muncă create ar fi de 6,19 ori mai mare decât cele oferite acum de firmele austriece de top de la noi.

Adică în loc să ofere doar 19.037 locuri de muncă câte oferă azi, austriecii, statul român ar crea (doar exploatând același resurse naturale: petrol, lemn și gaze), 117.438 locuri de muncă, adică ar crea aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă prin firme similare celor austriece despre care discutăm aici. Asta ca să nu mai vorbim că întreg profitul acestor firme, ar reveni statului român.

Ceva e putred în Austria, altă explicație nu poate fi.

Ceva e și mai putred în România pentru că permitem acest jaf al propriilor noastre resurse în loc să le exploatăm noi înșine.

Nici un om normal de pe planeta asta nu s-ar lăsa FURAT în halul ăsta.

Lista primelor 108 firme din România după cifra de afaceri

Nr.
Companie
Cifra de Afaceri 2015
(mil. lei)
Cifra de Afaceri 2014
(mil. Lei)
Profit Net 2015
(mil. Lei)
Procent Profit Net 2015
(procent)
Numar Mediu
de angajati
Cifra de afaceri  2015
(mil.euro)
Profit Net 2015 (mil. Euro)
Impozit pe profit plătit la stat (mil. Euro)
Județ
Firma cu Capital majoritar
Tipul Capitalului majoritar
Tipul Proprietății
Sector
1
Automobile Dacia S.A.
(Renault)
19165
18833
448
2.34%
13884
4259
99.6
15.9
Argeș
străin
francez
privat
automotiv
2
OMV Petrom Marketing SRL
14776
14197
331
2.24%
222
3284
73.6
11.8
București
străin
austriac
privat
petrol (servicii)
3
OMV Petrom SA
13688
16512
-631
-4.61%
15581
3042
-140.2
0.0
București
străin
austriac
privat
petrol (extracție)
4
Rompetrol Rafinare
9811
13491
84
0.86%
1173
2180
18.7
3.0
Constanța
străin
chinez
privat
petrol (rafinare)
5
Kaufland Romania CS
9174
7998
649
7.07%
13263
2039
144.2
23.1
București
străin
german
privat
vanzari retail
6
Rompetrol Downstrem
8243
9490
-139
-1.69%
1577
1832
-30.9
0.0
București
străin
chinez
privat
petrol
7
British American Tobacco (Romania) Trading SRL
7351
6913
436
5.93%
715
1634
96.9
15.5
București
străin
britanic
privat
tutun
8
Lukoil România SRL
5437
5861
35
0.64%
2986
1208
7.8
1.2
București
străin
rus
privat
petrol
9
Carrefour România SA
5149
4562
128
2.49%
7985
1144
28.4
4.6
București
străin
francez
privat
vanzari retail
10
E.on Energie România SA
4840
4725
112
2.31%
183
1076
24.9
4.0
Mureș
străin
german
privat
energie electrică (distribuție retail)
11
LIDL Discount SRL
4724
Bilanț
Nedepus
172
3.64%
3771
1050
38.2
6.1
Prahova
străin
german
privat
vanzari retail
12
Orange România SRL
4586
4320
262
5.71%
2386
1019
58.2
9.3
București
străin
francez
privat
telcom
13
ENGIE România S.A. (fostă GD Suez)
4531
4533
372
8.21%
553
1007
82.7
13.2
București
străin
francez
privat
utilități
14
Metro Cash & Carry Romania SRL
4494
4489
35
0.78%
4576
999
7.8
1.2
București
străin
german
privat
vanzari retail
15
Auchan România
4444
3771
53
1.19%
9430
988
11.8
1.9
București
străin
francez
privat
vanzari retail
16
MOL România Petroleum Products SRL
4422
4351
72
1.63%
201
983
16.0
2.6
Cluj
străin
maghiar
privat
petrol
17
DEDEMAN SRL
(Dragoș și Adrian Pavăl)
4362
3413
563
12.91%
7656
969
125.1
20.0
Bacău
român
român
privat
vanzari retail
18
Petrotel – Lukoil S.A.
4342
6459
15
0.35%
428
965
3.3
0.5
Prahova
străin
rus
privat
petrol
19
Electrica Furnizare S.A.
4177
4012
131
3.14%
1198
928
29.1
4.7
București
străin
BERD, fonduri
speculative
(51%)
privat
utilități
20
ROMGAZ S.A. Societatea Națională de Gaze Naturale
4053
4493
1194
29.46%
6191
901
265.3
42.5
Sibiu
român
român
stat
extr. gaze naturale
21
Arcelor Mittal Galați S.A.
(Mittal Group)
3804
3592
-298
-7.83%
6379
845
-66.2
0.0
Galați
străin
britanic
privat
prod. oțel
22
Ford România
3758
4053
-81
-2.16%
2668
835
-18.0
0.0
Dolj
străin
SUA
privat
automotiv
23
Mega Image (Ahold Delhaize Group)
3583
2816
103
2.87%
8077
796
22.9
3.7
București
străin
olandez
privat
vanzari retail
24
OMV Petrol Gas
3495
3688
28
0.80%
51
777
6.2
1.0
București
străin
austriac
privat
petrol (distribuție)
25
Mediplus Exim SRL
(A&D Pharma )
3360
3164
88
2.62%
885
747
19.6
3.1
Ilfov
mixt
român + străin
privat
pharma
26
Vodafone Romania S.A.
3331
3150
0
0.00%
2724
740
0.0
0.0
București
străin
britanic
privat
telcom
27
Samsung Electronic România SRL
3308
2772
60
1.81%
122
735
13.3
2.1
București
străin
corean
privat
vanzari retail
28
J.T. (Japan Tobacco) International (România) SRL
3219
2953
72
2.24%
675
715
16.0
2.6
Bucuresti
străin
japonez
privat
tutun
29
Hidroelectrica S.A.
Societatea de producere a energiei electrice
3189
3406
899
28.19%
3568
709
199.8
32.0
București
român
român
stat
prod. Energie electrică
30
Autoliv România SRL
3052
2440
94
3.08%
8124
678
20.9
3.3
Brasov
străin
internațional
privat
automotiv
31
Tinmar Oil S.A.
(Oancea Augustin Constantin 60,15%)
2998
2426
14
0.47%
71
666
3.1
0.5
București
român
român
privat
utilități
32
Transelectrica S.A. Compania Națională de Transport al Energiei Electrice
2942
2767
360
12.24%
2180
654
80.0
12.8
București
român
român
stat
Distribuție energie electrică
33
SELGROS Cash & Carry SRL
(TransGourmet.)
2934
2833
43
1.47%
3745
652
9.6
1.5
Brașov
străin
elvețian
privat
vanzari retail
34
Banca Comercială Română
(Erste Group)
2882
3211
963
33.41%
6047
640
214.0
34.2
București
străin
austriac
privat
bancar
35
Continental Automotive Products SRL
2849
2671
710
24.92%
2381
633
157.8
25.2
Timiș
străin
german
privat
automotiv
36
Farm Expert (Walgreens)
2808
2656
0
0.00%
964
624
0.0
0.0
București
străin
SUA
privat
pharma
37
Banca Transilvania
2734
2061
2418
88.44%
6435
608
537.3
86.0
Cluj
străin
BERD, mixt
privat
bancar
38
Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A.
2700
2566
-961
-35.59%
16349
600
-213.6
0.0
Gorj
român
român
stat
extr. cărbuni
39
RCS & RDS S.A.
(Tsesari)
2698
2313
-22
-0.82%
10579
600
-4.9
0.0
București
român
român
privat
telcom, cablu tv
40
REWE (România) SRL
2656
2335
13
0.49%
3472
590
2.9
0.5
Ilfov
străin
german
privat
vanzari retail
41
Telekom România Communications S.A.
2579
2666
-123
-4.77%
5291
573
-27.3
0.0
București
străin
german
privat
telecom.
42
BRD – Groupe Societe Generale S.A.
2568
2664
445
17.33%
7195
571
98.9
15.8
București
străin
francez
privat
bancar
43
Profi Rom Food SRL
(Polish Enterprise Fund VI  – parte a Fondului Privat din Europa Cenrală și de Est)
2548
1845
53
2.08%
7354
566
11.8
1.9
Timiș
străin
polonez
privat
vanzari retail
44
ADM România Trading
(ADM Germany GmbH  a cumpărat de la Alfred Toepfer) )
2385
2306
-12
-0.50%
74
530
-2.7
0.0
București
străin
german
privat
vânzări materii prime
agricole
45
Ameropa Grains S.A.
2376
2208
14
0.59%
274
528
3.1
0.5
Constanța
străin
elvețian
privat
vânzări
materii prime
agricole
46
ALRO Slatina (87% de Vimetco și  10% Fondul Proprietatea)
2313
2023
-24
-1.04%
2397
514
-5.3
0.0
Olt
străin
rus
privat
producție
aluminiu
47
Takata România SRL
2270
1978
-1
-0.04%
4209
504
-0.2
0.0
Arad
străin
japonez
privat
automotiv
48
Philip Morris Trading SRL
2247
2125
25
1.11%
258
499
5.6
0.9
ILFOV
străin
SUA
privat
tutun
49
Renault Comercial Roumanie SRL
2232
1877
34
1.52%
158
496
7.6
1.2
București
străin
francez
privat
vânzări auto
50
COCA-COLA HBC România SRL
2113
1832
243
11.50%
1511
470
54.0
8.6
Ilfov
străin
SUA
(prin intermediari)
privat
alimentar
(producție băuturi)
51
Cargill Agricultură SRL
2092
2326
-83
-3.97%
270
465
-18.4
0.0
București
străin
SUA
privat
vânzări
materii prime
agricole
52
Michelin România
2081
2096
74
3.56%
2823
462
16.4
2.6
Ilfov
străin
francez
privat
automotive (producție anvelope)
53
Raiffeisen Bank
2068
2041
438
21.18%
5298
460
97.3
15.6
București
străin
austriac
privat
bancar
54
Porsche România SRL
( Porsche AG)
2018
1769
82
4.06%
136
448
18.2
2.9
Ilfov
străin
german
privat
vânzări auto
55
Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A.
(Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME))
2016
914
-515
-25.55%
2585
448
-114.4
0.0
Constanța
străin
correan
privat
construcții navale
56
Holzindustriew Scheighofer SRL
1985
2005
206
10.38%
2055
441
45.8
7.3
Alba
străin
 austriac
privat
prelucrarea
lemnului
57
ALTEX România SRL
(Dan Ostahie –  offshore Bomenveld BV 73,5%)
1958
1486
16
0.82%
2539
435
3.6
0.6
Ilfov
român
român (firmă olandeză )
privat
vanzari
retail
58
CFR – Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători
1908
2037
32
1.68%
12514
424
7.1
1.1
Bucuresti
român
român
stat
transport
59
Delphi Diesel Systems
1881
1508
179
9.52%
1724
418
39.8
6.4
Iași
străin
SUA
privat
automotive
60
Telekom România Mobile Communications S.A.
1848
1912
-237
-12.82%
976
411
-52.7
0.0
București
străin
german
privat
telcom
61
ENEL Energie S.A.
1798
1992
35
1.95%
185
400
7.8
1.2
București
străin
italian
privat
energie electrică (distribuție)
62
Arctic S.A. (Arçelik)
1784
1517
140
7.85%
2942
396
31.1
5.0
Dâmbovița
străin
turc
privat
electrocasnice
(producție)
63
Oscar Downstream SRL
(Alin Nicolae cu offshore în Cipru Redspectrum Management Limited )
1764
1902
44
2.49%
372
392
9.8
1.6
Ilfov
român
român
privat
vânzări prpod. Petroliere
64
Farmexim S.A.
(Ovidiu Buluc)
1762
1474
18
1.02%
716
392
4.0
0.6
București
român
român
privat
pharma (import distribuție)
65
Societatea Națională Nucleareletrica
1750
1796
149
8.51%
2034
389
33.1
5.3
București
român
român
stat
energie electrică (producție)
66
Schaeffler România SRL
(Schaeffler Gruppe)
1741
1738
38
2.18%
1741
387
8.4
1.4
Brașov
străin
german
privat
automotive
67
AZOMUREȘ S.A.
(Ameropa Holding)
1728
1681
123
7.12%
1413
384
27.3
4.4
Mureș
străin
elvețian
privat
prod. Îngrășăminte chimice
68
Enel Energie Muntenia
(Enel Investment Holding B.V)
1725
1834
25
1.45%
171
383
5.6
0.9
București
străin
italian
(pe firmă olandeză)
privat
retail energie electrică
69
România Hypermarche S.A.
(Delparro BV 100% gestionează  Cora)
1723
1712
-40
-2.32%
4779
383
-8.9
0.0
București
străin
olandez
privat
vanzari retail
70
HELLA România SRL
(Hella AG – Germania 100%)
1702
1196
0
0.00%
2579
378
0.0
0.0
Timiș
străin
german
privat
prod. Componente electrice
71
Pirelli Tyres România SRL
1898
1671
32
1.69%
2507
422
7.1
1.1
Olt
străin
italian
privat
automotiv
72
SILCOTUB S.A.
(Tenaris)
1697
2046
221
13.02%
1605
377
49.1
7.9
Sălaj
străin
luxemburg
privat
prod. Țevi
73
Fildas Trading SRL
(Anca Vlad care controlează și Catena)
1676
1484
63
3.76%
712
372
14.0
2.2
Argeș
român
român
privat
import distribuție pharma
74
E.ON Distribuție România S.A.
1608
771
260
16.17%
1866
357
57.8
9.2
Mureș
străin
german
privat
energie electrică
(distribuție , retail)
75
Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA S.A.
1588
1518
157
9.89%
16488
353
34.9
5.6
București
român
român
stat
prelucrarea
lemnului
76
URSUS Breweries S.A.
(SABMiller)
1583
1418
44
2.78%
1419
352
9.8
1.6
București
străin
africa de sud
privat
alimentar
77
TRANSGAZ – Societatea Națională de Transport Gaze
1581
1618
489
30.93%
4769
351
108.7
17.4
Sibiu
român
român
stat
distribuție gaze naturale
78
NIDERA România SRL
(Nidera BV Olanda care e deținut de COFCO Corporation China)
1563
1189
10
0.64%
56
347
2.2
0.4
București
străin
olandez
chinez
privat
vânzări materii prime
agricole
79
ARABESQUE SRL
(Cezar Rapotan acţionar majoritar)
1549
1502
45
2.91%
2603
344
10.0
1.6
Galați
român
român
privat
vînzări materiale de construcții
80
ELCEN – Electrocentrale București SA
1516
1621
108
7.12%
2030
337
24.0
3.8
București
român
român
stat
energie electrică (producție)
81
Columbus Operational SRL
(fostă Billa Romania achiziționată de carrefour(
1510
1411
5
0.33%
3112
336
1.1
0.2
București
străin
francez?
privat
vânzări retail
82
Mercedes-Benz România SRL
1470
1091
28
1.90%
207
327
6.2
1.0
Ilfov
străin
german
privat
vânzări auto
83
Coficab Eastern Europe SRL
(Elloumi Group Tunisia)
1413
1318
63
4.46%
424
314
14.0
2.2
Arad
străin
tunisian
privat
automotive
(prod. cabluri auto)
84
CEZ Vânzare S.A.
1410
1336
16
1.13%
45
313
3.6
0.6
Dolj
străin
ceh
privat
energie electrică (distribuție retail)
85
Transenergo Com S.A.
(Rada și Nelu Coman și Iosif Brăzdău)
(feb. 2017 – insolvență)
1355
817
7
0.52%
43
301
1.6
0.2
București
român
român
privat
energie electrică (trader)
86
Bunge România SRL
(Bunge Group 100%, mărci Floriol și Unisol,  grupul Cereol)
1330
1258
-58
-4.36%
296
296
-12.9
0.0
Buzău
străin
SUA
privat
vânzări materii prime
agricole
87
Delphi Packard România SRL
(Delphi Corp. (SUA))
1308
1303
37
2.83%
6532
291
8.2
1.3
Timiș
străin
SUA
privat
producție componente electrice și de injecție
88
Procter & Gamble Distributions SRL
1301
1290
22
1.69%
38
289
4.9
0.8
București
străin
SUA
privat
vânzări retail
89
EGGER România SRL
(EGGER Austria)
1301
1323
-5
-0.38%
681
289
-1.1
0.0
Suceava
străin
austriac
privat
prelucrarea lemnului
90
NN Asigurări de Viață S.A.
(ING Groep N.V.)
1296
1208
19
1.47%
402
288
4.2
0.7
București
străin
olandez
privat
asigurări
91
ALLIANZ – Țiriac Asigurări S.A. (Allianz Germania)
1290
1174
82
6.36%
1421
287
18.2
2.9
București
străin
german
privat
asigurări
92
Cameron România SRL
1285
1209
332
25.84%
1103
286
73.8
11.8
Prahova
străin
SUA
privat
echipamente petroliere
(producție)
93
Glencore Protein România SRL
1257
1204
12
0.95%
55
279
2.7
0.4
București
străin
elvețian
privat
materii prime și materiale rare
94
DISTRIGAZ SUD Rețele Srl
(GDF SUEZ devenită ENGIE)
1240
1142
123
9.92%
2520
276
27.3
4.4
București
străin
francez
privat
energie electrică (distribuție, retail)
95
TRW Automotive Safety Systems SRL
1223
1280
-14
-1.14%
2911
272
-3.1
0.0
Timiș
strîin
SUA
privat
automotive
96
Heineken România S.A.
(Brau Union AG 98,44%)
1206
1085
111
9.20%
1102
268
24.7
3.9
București
străin
german
privat
alimentar
(producție băuturi)
97
Leoni Wirering Systems RO SRL (Leoni AG)
1202
916
-14
-1.16%
6364
267
-3.1
0.0
Bistrița Năsăud
străin
german
privat
automotive (cabluri auto )
98
Agricover SRL
(Jabbar Kanani)
1189
1255
-7
-0.59%
693
264
-1.6
0.0
Ilfov
român
român (azer)
privat
vânzări materii prime
agricole
99
Sensiblu SRL (A & D Pharma)
1186
1251
31
2.61%
2243
264
6.9
1.1
Ilfov
mixt
mixt
privat
retail pharma
100
CNADNR – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA
1172
1110
369
31.48%
5905
260
82.0
13.1
București
român
român
stat
construcții , întreținere drumuri
101
Unicredit Bank S.A.
(UniCredit Bank Austria AG)
1165
1339
222
19.06%
2909
259
49.3
7.9
București
străin
austriac
privat
bancar
102
Marquardt Schaltsysteme SCS (Marquardt Group family enterprise )
1138
913
11
0.97%
2457
253
2.4
0.4
Sibiu
străin
german
privat
automotive (prod. componente electrice
103
TAROM – Compania Națională de Transporturi Aeriene
1137
1139
-27
-2.37%
1880
253
-6.0
0.0
Ilfov
român
român
stat
transport
aerian
104
HOLCIM România SA
1123
974
128
11.40%
744
250
28.4
4.6
București
străin
elvețian
privat
ciment
(producție)
105
BriseGroup SRL
(controlată de Cătălin Marius Bucur)
1118
1277
1
0.09%
363
248
0.2
0.0
Constanța
român
român
privat
vânzări materii prime
agricole
106
Groupama Asigurări S.A.
1112
954
17
1.53%
1511
247
3.8
0.6
București
străin
francez
privat
asigurări
107
CEC BANK  S.A.
1097
1084
11
1.00%
5982
244
2.4
0.4
București
român
român
stat
bancar
108
Kronospan Sebeș
1088
1125
-16
-1.47%
447
242
-3.6
0.0
Alba
străin
austriac
privat
prelucrarea lemnnului

(FLUIERUL)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ilie Serbanescu: “Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!
Ce poveste… Ce au gasit medicii in corpul unei prostituate i-a lasat in lacrimi! Doctor: "E ca un tub, era folosit pentru caini si pisici"
Selfie-uri cu Mafia PSD Brasov
Expertul militar rus Igor Korotcenko: Eu nu înţeleg logica americanilor. Acesta este un pas spre al Treilea Război Mondial!
Iata super-ARMELE din dotarea armatei TURCIEI, Nu-i de mirare ca RUSIA este precauta. – Galerie FOTO
Marea MANIPULARE de la Alep. Cum a ajuns PRESA să facă jocuri politice, MINŢIND grosolan. ORDIN de zi: „Assad TREBUIE să cadă cu orice preţ!”
Rovana Plumb şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o
Statele Unite ar trebui să se teamă de noua Europă germană
Vanzarea sasilor catre Republica Federala Germania, operatiune initiata de guvernul de la Bonn, care isi propusese sa extinda piata locurilor de munca de noi sclavi "pe plantatie" cu cetateni din lagarul estul Europei, vorbitori de limba germana - Sasii din  Romania - „Actiunea Recuperarea. Securitatea si emigrarea germanilor din Romania (1962-1989)
Senatul oferă acces liber serviciilor secrete la informaţiile din telefonul şi calculatorul tău
„Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare… . Sunteți o generație aproape pierdută” – declarație dură a unui profesor universitar
Cum a spus NU Parlamentul Romaniei unei mosteniri de 1 miliard de euro. Fundatia Gojdu, abandonata de politicieni si Biserica
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro