USR susține comunitatea LGBT și oficializarea limbii maghiare drept a doua limbă a statului român

Distribuie!by USR și PLUS au primit sprijin de la comunitatea LGBT la alegerile europarlamentare, asta după ce cele două partide au boicotat referendumul pentru familie. La Cluj, doi lideri USR se lăudau cu toleranța lor față de comunitatea LGBT postând fotografii în care apar ținând steagul curcubeu. Se pare că […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

USR și PLUS au primit sprijin de la comunitatea LGBT la alegerile europarlamentare, asta după ce cele două partide au boicotat referendumul pentru familie. La Cluj, doi lideri USR se lăudau cu toleranța lor față de comunitatea LGBT postând fotografii în care apar ținând steagul curcubeu. Se pare că pe parcurs lucrurile s-au schimbat pentru Cătălin Sălăgean, USR-istul care dorește să-i ia locul lui Alin Tișe la Consiliul Județean care în prezent nu-și mai asumă susținerea pentru LGBT. În schimb, senatorul USR Mihai Goțiu spune în continuare că susține drepturile minorităților.

loading...

Zilele trecute, Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj, și-a anunțat intenția  de a candida la alegerile locale pentru președinția Consiliului Județean Cluj, iar odată cu intențiile prezente ale acestuia s-a schimbat și percepția asupra comunității LGBT.


Întrebat de jurnaliștii de la Ziar de Cluj din postura de politician, ar aproba căsătoria între persoanele de același sex, Cătălin Sălăgean nu a mai fost atât de tolerant cu comunitatea LGBT.

”Este o fotografie publică, pe pagina mea, o puteți folosi și dacă dumneavoastră vedeți valența asta nu o să fiu eu acela care vă opresc, dar țin să vă spun că nicăieri acolo nu scrie chestia asta în mod explicit, adică e doar o analogie pe care o faceți și e dreptul dvs., eu nu pot să vă împiedic. E o analogie forțată, dar e alegerea dumneavoastră”, a declarat șeful USR Cluj, Cătălin Sălăgean pentru ziardecluj.ro.


USR Cluj se mândrea în luna iunie că unii membrii USR Cluj au participat la Marșul Cluj Pride și au cerut și parteneriat civil pentru membrii comunității LBGT. Atât pe Facebook, cât și pe site-ul USR Cluj apare o poză cu steagul  curcubeu ținut de câțiva membri USR, respectiv, George Trif, Cătălin Sălăgean (președintele USR Cluj), Cosmin Stoenoiu și Daniel Kloyberkatsky. Poza a fost realizată la marșul de solidaritate la Cluj cu minoritățile sexuale.

Senatorul USR Mihai Goțiu:  Susțin drepturile oricărei minorități!

În timp ce colegul de partid Cătălin Sălăgean se dezice de comunitatea LBGT, considerând, probabil că în campania electorală în localitățile clujene ortodoxe nu ar avea succes, senatorul Mihai Goțiu a declarat pentru Gazeta de Cluj că susține drepturilor tuturor minorităților.

”Susțin drepturile oricărei minorități  și tot ce înseamnă acest lucru, fie că e vorba de minorități etnice, minorități sociale, minorități religioase, minorități de conștiință. Drepturile sunt aceleași pentru toți cetățenii indiferent de grupul din care fac parte. Deci nu o minoritate anume, ci drepturile toate minorităților”, a declarat senatorul USR, Mihai Goțiu.

Întrebat și despre modificările aduse prin OUG prin care se oficializează folosirea limbii maghiare în teritoriile unde numărul minoritarilor depășește 20% din totalul personalului, Mihai Goțiu spune că acest lucru este unul normal și firesc.

”Mi se pare un lucru normal și firesc, asta nu restrânge cu ceva dreptul cetățenilor români. Aici am avut poziții și în Senat în care susțin utilizarea limbii materne de către minorități în instituțiile publice”, a mai declarat Goțiu.

Și deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost contactat telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Limba maghiară, oficializată în România

Amintim că  luna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care reglementează Codul Administrativ. Printre noile prevederi se impune ca în comunicările oficiale în cadrul instituțiilor statului să se folosească și limba maghiară acolo unde numărul minoritarilor depășește 20% din totalul populației. Practic, este pentru prima dată când pe teritoriul României se oficializează folosirea unei limbi străine, lucru pe care reprezentanții maghiarilor din țara noastră și-l doreau de multe vreme.

USR susține comunitatea LGBT și oficializarea limbii maghiare drept a doua limbă a statului român

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXPLOZIV/Prințu' lu' Pește Prăjit și Filiera Evreaiască, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ! Amănunte INCENDIARE!
PAPA FRANCISC șochează din nou! “Căsătoria între gay reprezintă o parte a modernizării Bisericii”
EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice
VUVUZEAUA MULTINAȚIONALELOR S-A ACTIVAT. Adrian Mitroi: Mărirea salariului minim ar trebui făcută în trepte pentru a fi mai ușor de digerat" Dați-i individului să trăiască toată viața lui din Salariul Minim și filmați-l să vedeți ce va păți.
Jocuri geostrategice: lumea își mută atenția de pe SUA pe Rusia. Și încrederea
Norvegia și Elveția, două țări care și-au tratat copiii ca pe câinii vagabonzi
Efectul periculos al Facebook-ului asupra inteligenţei umane: cum este „prostit poporul cu calculatorul” - explicaţii ştiinţifice
Guvernul Cioloş a venit de la Bruxelles cu sarcini precise: să blocheze creşterile prevăzute de salarii în sectorul public, să înceteze în actuala perioadă absorbţia de fonduri europene (care, probabil, au fost deja extrase de la Bruxelles pentru finanţarea refugiaţilor ajunşi în Germania şi alte ţări vestice).
CASETA NR. 8: Sebastian Ghiţă face noi dezvăluiri: "Coldea şi Kovesi sunt Agenți ai unui Serviciu Secret Străin". Coldea a falsificat facturile. Ghiță a prezentat factura zborului făcut la Cluj ca să acopere doctoratul plagiat al lui Laura Codruţa Kovesi
Un ONG coordonează în acest moment ”marile proiecte ale acestei națiuni”
Nazism cu pași mici, dar siguri, Lumea către care ne îndreptăm și cum se va ajunge acolo cu acordul tacit al populației, tehnologia de distrugere
Avertisment din Rusia: „Va fi razboi in Europa!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro