Ura actorilor și a Moșneagului

Distribuie!by Nu sunt un admirator al postului de televiziune DIGI24. Chiar îmi displace partizanatul său uneori grosolan, egal, adesea, cu scandările și acuzele trupeților din #rezist. În același timp, nu pot să le doresc să dispară.  loading... Nu pot gîndi același lucru nici în legătură cu talibanismul exprimat de  Europa […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu sunt un admirator al postului de televiziune DIGI24. Chiar îmi displace partizanatul său uneori grosolan, egal, adesea, cu scandările și acuzele trupeților din #rezist. În același timp, nu pot să le doresc să dispară. 

loading...

Nu pot gîndi același lucru nici în legătură cu talibanismul exprimat de  Europa FM, mai ales că am fost printre acționarii care au pus umărul la înființarea sa. Nu vreau să crape nici Realitatea Tv, în ciuda datoriilor și a isteriilor de netolerat ale lui Rareș Bogdan. Ca atare, nu vreau ca nici un post de televiziune de radio sau ziar să dispară. Dacă sentimentele noastre ne împing la un asemenea  enunț, nu mai rămîne decât să trecem linia care ne desparte gîndurile de fapte. Iar de la instituții media la oameni nu mai este decît puțin.


Scriu  aceste rînduri pornind de la dorința șocantă a lui Mihai Sora de a vedea dispărînd Digi 24 Tv pentru simplul fapt că l-a găzduit pe Florin Iordache, zis și ”Altă întrebare”. Pentru simplul fapt că l-a găzduit pe cel care a zis că ar mai da o dată OUG numărul 13, Moș Șora, cetățean român centenar (fost și el la viața lui activist, dar în cele mai crunte vremuri din istoria României – anii 1950) vrea să vadă respectiva televiziune  dispărută. Un asemenea enunț ne arată că Moș Șora luptă dar, fie nu știe ce scrie, fie are o secretară care nu-i transcrie corect gîndurile, fie chiar așa gîndește.

Adică luptă împotriva PSD-ului cu idei mai degrabă totalitare. În lumea civilizată, adică în democrație, mass-media sunt obligate (măcar de  obraz) să ofere cuvîntul și părții adverse. Este un principiu vechi de cînd lumea, formulat de latini care, fără mass-media, ziceau  ”audiatur et altera pars”. Dacă Moș Șora a uitat de  asta, nu-i nici o supărare. Poate că memoria îi joacă feste. Eu unul sunt înclinat să cred că știe dar urăște PSD-ul cu atîta încrîncenare încît i-ar închide toate televiziunile, le-ar lua și sediul și proprietățile (Victor Rebengiuc tocmai lansa o asemenea revendicare). Și să dispară și cei care îl conduc.


Mă tem că și Mihai Șora și actorii care au protestat pe scena Teatrului Național sunt într-o cumplită confuzie. Ei pun la bătaie toată simpatia și admirația de care se bucură pentru a dărîma guvernul PSD. Au tot dreptul și cred că și suficiente argumente să ceară acest lucru. Numai că, în momentul în care trec de la revendicările profesionale la cele politice, au încurcat borcanele. Sau se pregătesc să se înscrie într-unul dintre partidele care luptă pentru același lucru și cer condamnarea liderilor PSD. Cum spuneam, nimeni nu le-ar putea reproșa o asemenea atitudine dacă se înscriu într-un partid de opoziție. Dar ei au ieșit să protesteze în sprijinul magistraților fără să știe, sau chiar fără să citească și să înțeleagă, care sunt nemulțumirile și pretențiile acestora. Actorii români ar trebui să se aplece nițel peste conținutul OUG7/2019 și să o citească  pînă realizează ce prevede. Sunt gata să fac pariu că nici măcar personalitățile teatrului romanesc ieșite la rampă cu un huo mai răspicat nu știu de ce o fac. Adică nu cunosc revendicările procurorilor și ce vrea  Tudorel Toader cu OUG 7. Poate că află că au demonstrat ca procurorii să nu mai fie judecați și după criteriul bunei reputații. Poa’ să fie și lichele, să se îmbete ca porcii pe unde apucă dar să facă rechizitorii bune pe placul SRI, al președintelui, al Opoziției și al actorilor și cîntăreților.

La proteste, vedetele teatrului românesc n-au putut scanda mai mult de „Jos PSD“, „Ciuma roșie“ și „Jos Guvernul“ care nu-i reprezintă pe ei ca actori și ca buni cetățeni. Probabil că actorii nu înțeleg nici modul subtil în care sunt folosiți, cum au mai fost folosiți și de alte guverne, inclusiv regimuri politice.

Mă tem că felul în care se amestecă în scandalul politic de acum ar putea să conteze mai mult decît își imaginează. Și pentru admiratorii lor, care pleacă urechea la ce spun, dar și pentru ei care se pot angaja în susținerea unei categorii mai periculoase și la fel de stricate ca politicienii. Mă refer la procurori.

Scriu aceste rînduri cu regretul că actori valoroși ai scenei românești se amestecă în politică fără să știe pentru ce pledează. Nu sunt un susținător al lui Liviu Dragnea. Dimpotrivă, de la zilele Congresului PSD și a votului național care l-a desemnat și pînă astăzi, mi-am tot exprimat temerile, îndoielile, chiar si criticile. Iar astăzi, cînd actorii și tinerii îl vor priponit, spun că ne aflăm în fața unui om politic sfîrșit, care se agață disperat de poziția sa și care este lipsit de anvergură și de viitor. Liviu Dragnea a ratat o uriașă oportunitate mai ales din cauza faptului că s-a înconjurat și a promovat non-valori, că și-a ignorat partidul, folosindu-se  de el ca de un obiect personal, că a trimis la ministere și în fruntea Guvernului nulități și vai ș-amar de personaje. Pe lîngă greșelile sale de neiertat în politică, Liviu Dragnea a fost lucrat în toate felurile de  adversarii săi și niciodată nu s-a dovedit capabil să răspundă pe măsură. Și acum sunt convins că pedeapsa pentru prestația sa la referendum este o făcătură, rezultat al unei comenzi externe. Cele 2.000.000 de voturi fraudate la referendumul din 2012 nu sunt decît în capul Monicăi Macovei și al lui Philip Gordon.

Nu mă îndoiesc de greșelile cumplite făcute de Liviu Dragnea, dar nu pot fi atît de orb încît să nu mă îndoiesc și de multe dintre acuzele care i se aduc.

Cît privește procurorii, aceștia ar trebui să fie ultimii care măcăne și care au nevoie de susținerea actorilor și a intelighentiei românești.

Sursa: https://www.cotidianul.ro/ura-actorilor-si-a-mosneagului/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Taieri masive de copaci in "cel mai salbatic sector al Carpatilor romanesti" - Poze din 27 mai 2014,
Deconspirarea masoneriei | Structuri masonice în România de azi
Bilanț după o lună de guvernare a "GUVERNULUI MEU" : România, în rahat până-n gât!
Masonul Oreste susținătorul Noii Ordini Mondiale este nepotul avocatului din procesul Ceaușeștilor de la Târgoviște! Înțelegeți acum că masoneria este responsabilă pentru tot ceea ce s-a întâmplat după 89?
Tot ei au noroc: fratele unui europarlamentar si-a cumparat locuinta prin ANL!
Chevron începe exploatările în Dobrogea, pe litoralul Mării Negre
EXCLUSIV. Ministerul Educației din Franța contrazice datele lui Klaus Iohannis, folosite pentru nedeschiderea școlilor: „Nu sunt cazuri de infectări în școli”
Olanda, apărătoarea statului de drept și a pedofililor: Un manual pentru pedofili, care arată cum pot fi ademeniți și abuzați copiii, NU poate fi interzis pentru că nu e „penal”
Cel mai citit ziar din Rusia sugerează că Macron e „gay” şi „psihopat” | „Francezii nu-şi merită democraţia plătită cu preţul vieţii de mii de soldaţi sovietici”
SRI nu se mai ferește! Jurnalist de la Realitatea, numit consilier de comunicare al lui Eduard Hellvig
Klaus Iohannis a fost decorat de austrieci cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” pentru servicii deosebite aduse țării lor
Tăpălagă, de la HotNews, Divizia Presă a SRI, îi dă în gât pe cei de la DNA și le cere "să se profesionalizeze" semn că INVENȚIA SOROȘIȘTĂ numită "LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI" nu mai e crezută de NIMENI
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro