Unul dintre cele mai mari combinate metalurgice dispare din România. Va fi demontat și mutat în Turcia

Distribuie!by loading... Combinatul siderurgic din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar urma să fie vândut de către firma Mechel unei companii turcești, cu 19 milioane de euro, iar întreaga activitate a oțelăriei va fi mutată în Turcia. Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, a declarat că a fost informat, în urmă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Combinatul siderurgic din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar urma să fie vândut de către firma Mechel unei companii turcești, cu 19 milioane de euro, iar întreaga activitate a oțelăriei va fi mutată în Turcia.

Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, a declarat că a fost informat, în urmă cu câteva zile, de către reprezentanții firmei Mechel, că oțelăria va fi vândută unei companii turcești.


„Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuții foarte avansate pe tema aceasta. Va fi vândut unei companii turcești. Am avut o întâlnire cu reprezentanții Mechel, care au considerat că este benefic să-mi aducă la cunoștință faptul că deja sunt în discuții foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro și ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro și se achită de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor”, a declarat Luca Mălăiescu pentru Mediafax.

Potrivit primarului din Oțelu Roșu, oțelăria va fi mutată cu totul în Turcia, pentru că societatea care urmează să cumpere combinatul a ajuns la concluzia că gazul metan și curentul sunt mai scumpe în România.


„Practic, combinatul de la Oțelu Roșu dispare, se mută în Turcia. Compania care cumpără combinatul nu a dorit ca acesta să-și desfășoare activitatea la Oțelu Roșu, deoarece curentul și gazul metan sunt mai scumpe decât în Turcia. Nu am putut să primesc cu bucurie această veste, însă speranțele pentru repornirea combinatului au fost foarte mici”, a afirmat primarul din Oțelu Roșu.

În locul combinatului ar putea fi amenajat un parc industrial, vechile hale fiind păstrate.

 

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SPITALUL DE URGENțĂ FLOREASCA: DOCTORI ÎN MINCIUNĂ
Facebook intervine BRUTAL în bătălia pentru promovarea căsătoriilor homosexuale
Ce se ascunde în spatele blocadei economice a Qatarului | „Răscumpărarea” de un miliard de dolari care a supărat lumea arabă
Copilul din Argeş bătut cu pietre de elevi, în curtea şcolii, după ce venise la sora lui să ia cornul şi laptele, a murit. Marian a stat două luni şi jumătate în comă
Disperare în rândurile Rețelei SOROS după numirea lui Dăncilă. SOROŞISTUL Cristian Pârvulescu, despre desemnarea premierului Dăncilă: "S-ar putea ca această decizie a preşedintelui să fie o eroare"
Laura Codruţa Kovesi a plagiat, degeaba o dă pe după cireş!
Ciolanis in Malta la spritz....fraierii in strada
Torționarule, marș! Atenție se folosesc diverse știri false care încearcă să-l spele pe Augustin Lazăr aruncând informația că nu era el acel Lazăr. Să nu credeți în propagandistii și trollii care răspândesc astfel de știri false!
PSD a fost și este lucrat la Bruxelles, iar ceea ce s-a petrecut azi, prin respingerea unuia dintre cei mai vechi oameni politici se numește simplu: sabotaj!
Scrisoarea prin care Mugur Isarescu (văr prin alință cu Rege Mihai) a inceput Vanzarea Romaniei catre Bancheri incepand cu anul 1990!
Realizatorul TV Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE la guvernul Tudose
George Maior afirmă din nou că SRI trebuie să aibă ofițeri acoperiți, inclusiv în presă: Statele au nevoie de măsuri de apărare cu orice instrument
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro