Uniformă, dragi mămici tâmpite de modă, nu fițe!

Distribuie!by Luni începe școala! Pentru unii, unele, nu începe, ci se sfârșește un coșmar. Cel al României profund nedrepte. Fiindcă, în fiecare lună septembrie, simt că îmi urcă stânga radicală în glandele salivare. Exact acolo unde resimt profunda nedreptate socială ce face ca mii de copii inteligenți și temeinici să […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Luni începe școala! Pentru unii, unele, nu începe, ci se sfârșește un coșmar. Cel al României profund nedrepte. Fiindcă, în fiecare lună septembrie, simt că îmi urcă stânga radicală în glandele salivare. Exact acolo unde resimt profunda nedreptate socială ce face ca mii de copii inteligenți și temeinici să piardă startul cu această zi minunată. Da, în septembrie, sunt un om de stânga. Din mai multe motive.

loading...

Mai întâi, fiindcă, în cei trei ani de stagiatură la Gătaia și Șemlacul Mare, am văzut elevi care veneau la ore, prin zăpadă, în teniși. Nu elevi oarecare, ci elevi eminenți. Cu un carton lipit de talpă și cu o pungă legată peste pânza tenișilor uzați deja de frații mai mari. Elevi care, în loc să se ducă la liceu, alegeau calea zidarului, a zugravului. Sau a celui care se stingea în alcool, în nevroză ori sinucidere.

Nu știu dacă vreun apologet contemporan al ceaușismului a binevoit să se arunce în neantul sociologic al epocii măcar 20 de minute pentru a afla că toți acești copii dezmoșteniți despre care vă povestesc nu au avut NICIODATĂ șansa de a-și dovedi valoarea. Dintr-un motiv foarte simplu: ceaușismul nu a sprijinit adevăratele valori, ci doar non-valorile aplaudace.

Sincer să fiu, aș fi așteptat ca, după 1989, înainte de orice, România să își refacă valorile. Prin elevi, studenți, prin profesori. Nu a făcut asta. Nu a fost deloc atentă la felul în care democrația nu se proclamă, ci se simte. Adică începe acolo, în grădiniță, în școală. Acolo unde cel mai bun copil e cel mai bun fiindcă e inteligent, harnic și temeinic, nu fiindcă e fiul/fiica unui Anume. Din păcate, nu s-a întâmplat deloc așa. Grădinița, școala și universitatea au devenit buticul cel mai scârbos în care educatoarea, învățătoarea, profesorul și universitarul sunt jigniți, cumpărați, mituiți de orice țață/țățoi cu portofelul obez. Nu fiindcă ei, dascălii, ar fi, în sine, niște persoane detestabile. Ci fiindcă sunt plătiți ca niște slugi. Ca niște ultime slugi. Așa că nu au alte șanse de a supraviețui decât dacă intră în această oribilă contraselecție valorică.Unii iau bani, alții sunt răsplătiți cu alte servicii. Nu are rost să insist fiindcă și eu fac parte din această tagmă și știu că unii dintre colegii mei sunt onești, limpezi și disprețuitori în fața acestor sirene. După cum alții primesc bani și servicii nu din sărăcie, ci din ticăloșie.

Așadar, educația democratică începe în clipa în care micul școlar înțelege că este egal în șanse cu ceilalți. Dar, mai important, începe în clipa în care piciul ăla necopt înțelege că DEVINE superior celorlalți colegi nu prin hainele lui, nu prin modelul lui de smartphone, nu prin averea părinților, ci DOAR prin inteligența, talentul și hărnicia lui.

Eu cred că uniforma școlară e un asemenea instrument eficient și absolut necesar prin care copiii înțeleg de mici că nu există copii-stăpâni și copii-sclavi-săraci, ci că există doar colegi pe deplin egali în șanse și viitor.

E de prisos să mai spun că uniformele nu trebuie să fie neapărat urâte, că în colegiile americane fiii miliardarilor nu se îmbracă altfel decât fiii frizerilor, că uniforma nu înseamnă uniformizare, ci un frumos însemn, simbol al unei școli. Fără fițe, vulgaritate și lux cocalar.

 


Sursa banatulazi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Soţul Reginei Danemarcei declarat DEMENT
Putin despre arsenalele nucleare, sancțiunile americane, Trump, Catalonia și 'dublele standarde' ale UE
Dupa 28 de ani de la REVOLUTIE: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare! Ministerul Justiției al lui Tudorel Toader recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!
Vorbele lui Cristoiu se confirmă: România e Proasta Europei care are bani de dat degeaba. Vizita lui Macron în România: Extinderea contractului între Airbus Helicopters și IAR Brașov și memorandumul pentru rachete
INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA)
EPIDEMIA DE GRIPĂ A UNA PROVOCATĂ, PENTRU A FORŢA OAMENII SĂ SE VACCINEZE CU NANOTEHNOLOGIA CARE VA INTERACŢIONA CU CIPUL LUI ANTIHRIST? Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Epidemia de gripă a una provocată, pentru a forţa oamenii să se vaccineze cu nanotehnologia care va interacţiona cu cipul lui antihrist?
Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA
Camelia Smicală, doctorița cu copiii răpiți de Finlanda: „În Țările Nordice se aplică un uriaș experiment social care are drept scop distrugerea familiei" - INTERVIU EXCLUSIV
INMORMANTARE LA DNA – Parchetul lui Kovesi incaseaza achitari pe banda rulanta in dosarele de abuz in serviciu. Ultima lovitura a venit din partea Tribunalului Alba, care a dispus achitarea a 27 de inculpati pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si in baza deciziei CCR care a constatat neconstitutional abuzul in serviciu. Pe langa achitarile pe abuz in serviciu, in acelasi dosar DNA a incasat patru achitari si pentru pretinse infractiuni de spalare de bani (Minuta)
Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele Citeşte întreaga ştire: Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele
Cânepa, abandonată de români, aduce bani buni olandezilor. La Sebeş se produce fibră pentru Mercedes, BMW şi Bugatti
Slovacia a interzis căsătoriile homosexuale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro