Ungurii dau marea lovitură! Vor să devină o super putere mondială /ce face Viktor Orban în timp ce Iohannis doarme

Distribuie!by După ce au testat apele pentru achiziția unui câmp petrolifer, discuțiile grupului ungar MOL se axează acum doar pe un câmp deținut de Chevron. Compania americană vrea să se retragă din zonă, după 25 de ani de activitate, pentru a se concentra pe producția internă.   Grupul ungar MOL […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
După ce au testat apele pentru achiziția unui câmp petrolifer, discuțiile grupului ungar MOL se axează acum doar pe un câmp deținut de Chevron. Compania americană vrea să se retragă din zonă, după 25 de ani de activitate, pentru a se concentra pe producția internă.

 


Grupul ungar MOL poartă discuţii pentru a achiziţiona participaţia deţinută de grupul american Chevron la un câmp petrolifer din Azerbaidjan pentru o sumă de peste două miliarde dolari, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor.

loading...

Atât Chevron cât şi rivalul Exxon Mobil încearcă să îşi reducă participaţiile pe care le deţin la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) din Marea Caspică. Acest proces marcheză o retragere a marilor companii americane din Azerbaidjan după 25 de ani de activitate în ţara din Asia Centrală, pentru a se concentra pe producţia internă.


Potrivit surselor citate de Reuters, iniţial MOL a fost interesat în participaţiile deţinute de ambele companii americane, dar până la urmă s-a decis să facă o ofertă doar pentru pachetul de 9,75% deţinut de Chevron. Aceste discuţii vin într-un moment în care Guvernul condus de Viktor Orban vrea să dezvolte legături mai strânse cu Azerbaidjanul.

La rândul său, Exxon Mobil caută în continuare un cumpărător pentru participaţia sa de 6,8% la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG). Potrivit surselor, procesul de vânzare este intermediat de banca Bank of America Merrill Lynch.


„Exxon Mobil testează piaţa pentru activele sale de producţie din Azerbaijan. În mod constant ne revizuim activele pentru a evalua contribuţia lor la îndeplinirea nevoilor companiei” a declarat purtătorul de cuvânt de la Exxon, Julie King.

Într-o prezentare făcută la începutul anului, MOL anunţa că vrea să îşi menţină producţia la 110.000-130.000 barili de echivalent petrol pe zi până în 2023 şi să adauge rezerve de petrol şi gaze de 350 milioane barili în aceeaşi perioadă.

În prezent activele upstream ale MOL pentru producţia de petrol şi gaze sunt concentrate în Croaţia şi Ungaria, care sunt responsabile pentru 64% din producţia sa totală. Compania mai are de asemenea operaţiuni de producţie în marea Nordului, Irak şi Rusia.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Daca aveam un Ceausescu se rezolva imediat situatia: Alo mass-media, alo Iohannis, alo Dragnea salvati copii Smicala din inchisoarea din Finlanda naibii odata!!!!
Coldea vrea arestarea celor 2 procurori dizidenți din DNA ca să nu vorbească de colaborarea cu SRI
Muncitorii străini iau cu asalt România. Peste 4.300 au ajuns în țară în primele șapte luni
INVESTIGAȚII CENZURATE! Ce afaceri făcea Victor Ponta în perioada în care e acuzat de Băsescu că a fost agent SIE! | Firma primului ministru avea un nume interesant în contextul dezvăluirii Președintelui
De ce NU suntem de acord cu „tinerii frumosi si liberi”
Ministrul Energiei ne dă cu tifla: activitatea sa la minister nu este neapărat în beneficiul românilor și al României
V-ar plăcea să plătiți un impozit de 10 lei la un salariu de 5.000 de lei? Atâta au plătit în 2015, firmele austriece (fără bănci) ca impozit pe profit, statului român, la o uriașă cifră de afaceri de 8,047 miliarde de euro.
Petre Daea, plecare triumfală: aplauze la scenă deschisă din partea angajaților din Ministerul Agriculturii/VIDEO
O NEDREPTATE strigătoare la CER făcută de JUSTIȚIA română
Cum se instaleaza Noua Ordine Mondiala in Europa prin "haos si ordine"| Imagini cu incidentele din noaptea de Revelion din Germania |Zeci de femei agresate sexual de o mie de refugiați Video
Probe DNA: Fotografii fierbinţi cu Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro