Ungurii dau marea lovitură! Vor să devină o super putere mondială /ce face Viktor Orban în timp ce Iohannis doarme

Distribuie!by După ce au testat apele pentru achiziția unui câmp petrolifer, discuțiile grupului ungar MOL se axează acum doar pe un câmp deținut de Chevron. Compania americană vrea să se retragă din zonă, după 25 de ani de activitate, pentru a se concentra pe producția internă.   Grupul ungar MOL […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
După ce au testat apele pentru achiziția unui câmp petrolifer, discuțiile grupului ungar MOL se axează acum doar pe un câmp deținut de Chevron. Compania americană vrea să se retragă din zonă, după 25 de ani de activitate, pentru a se concentra pe producția internă.

 


Grupul ungar MOL poartă discuţii pentru a achiziţiona participaţia deţinută de grupul american Chevron la un câmp petrolifer din Azerbaidjan pentru o sumă de peste două miliarde dolari, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor.

loading...

Atât Chevron cât şi rivalul Exxon Mobil încearcă să îşi reducă participaţiile pe care le deţin la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) din Marea Caspică. Acest proces marcheză o retragere a marilor companii americane din Azerbaidjan după 25 de ani de activitate în ţara din Asia Centrală, pentru a se concentra pe producţia internă.


Potrivit surselor citate de Reuters, iniţial MOL a fost interesat în participaţiile deţinute de ambele companii americane, dar până la urmă s-a decis să facă o ofertă doar pentru pachetul de 9,75% deţinut de Chevron. Aceste discuţii vin într-un moment în care Guvernul condus de Viktor Orban vrea să dezvolte legături mai strânse cu Azerbaidjanul.

La rândul său, Exxon Mobil caută în continuare un cumpărător pentru participaţia sa de 6,8% la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG). Potrivit surselor, procesul de vânzare este intermediat de banca Bank of America Merrill Lynch.


„Exxon Mobil testează piaţa pentru activele sale de producţie din Azerbaijan. În mod constant ne revizuim activele pentru a evalua contribuţia lor la îndeplinirea nevoilor companiei” a declarat purtătorul de cuvânt de la Exxon, Julie King.

Într-o prezentare făcută la începutul anului, MOL anunţa că vrea să îşi menţină producţia la 110.000-130.000 barili de echivalent petrol pe zi până în 2023 şi să adauge rezerve de petrol şi gaze de 350 milioane barili în aceeaşi perioadă.

În prezent activele upstream ale MOL pentru producţia de petrol şi gaze sunt concentrate în Croaţia şi Ungaria, care sunt responsabile pentru 64% din producţia sa totală. Compania mai are de asemenea operaţiuni de producţie în marea Nordului, Irak şi Rusia.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un copil dispărut de peste 2 ani a fost găsit ascuns în dulapul unui pedofil din Germania
Dosare DECLASIFICATE: Ceauşescu era planuit sa fie împuşcat la 23 august 1988
UNGURII RIDICA TONUL IN PARLAMENT: ”NICIODATĂ NU O SĂ FIM SLUGI PE PĂMÂNTUL NOSTRU”
NE VOR LUA COPIII? Noul proiect de lege privind OBLIGATIVITATEA VACCINARII ajunge in Parlament. Se va tine de cuvant Dragnea ?
Listele negre ale statului paralel
Fiica unui ofițer de Securitate ce avea ca sarcină urmărirea părintelui Nicolae Steinhardt, numită Secretar de stat la Ministerul Justiției
Începe un război? Autorităţile din Grecia anunţă că există „indicii serioase" că incendiile devastatoare din zona Atenei, soldate cu cel puţin 85 de morţi, au fost provocate
Condamnată, Udrea spune TOT | Coldea l-a trimis pe Ghiță în arest la Cocoș să îi ceară să tacă. Un milion de euro, plimbaţi cu geanta, la SRI şi RTV
Pensionar german, obligat de primar să renunţe la apartament pentru a putea fi cazaţi migranţi - video
Ce se intelege pe pagina de Facebook a SRI-ului: “evreii va controleza din umbra!”. Se trezesc oamenii la realitate…
LAZAR ACOPERA AIUDUL CU MORTII DE LA REVOLUTIE – Fix in zilele in care a fost demascat ca l-a tinut in infernul de la puscaria Aiud pe dizidentul anticomunist Iulius Filip, Procurorul General a anuntat trimiterea in judecata a lui Ion Iliescu pentru infractiuni contra umanitatii in “Dosarul Revolutiei”. Augustin Lazar a citat din Nicolae Iorga, dar nu a gasit de cuviinta sa isi ceara scuze detinutilor politici care i-au trecut prin mana
Traian Băsescu, avertizare privind începerea unui război: Prea multe coincidenţe la frontierele noastre
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro