UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania… Sute de mii de firme falimentate si inchise… Sute de mii de familii distruse… Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare… S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade… S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”

Distribuie!by   Serviciul Roman de Informarii si sefa DNA Laura Kovesi au distrus mediul afaceri din Romania. Acuzatia vine din parteapresedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes, dupa ce jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3, a prezentat un odios protocol incheiat, in 2012, intre […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Serviciul Roman de Informarii si sefa DNA Laura Kovesi au distrus mediul afaceri din Romania. Acuzatia vine din parteapresedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes, dupa ce jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3, a prezentat un odios protocol incheiat, in 2012, intre SRI, PICCJ, Ministerul de Interne, Ministerul de Finante si Ministerul Justitiei. Este vorba despre “Planul comun de masuri pentru eficientizarea activitatilor de prvenire si combatere a evaziunii fiscale”, prin care s-a dat liber la monitorizarea contribuabililor si firmelor “cu potential si de evaziune si frauda fiscala ridicat”, fara sa se prevada macar existenta unor suspiciuni sau indicii temeince (click aici pentru a citi).

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi seara 22 martie 2018, Chris Terhes sustine ca sute de mii de firme mici si mijlocii au fost falimentate si inchise, ceea ce a provocat intrarea in somaj a milioane de oameni, dar si distrugerea a sute de mii de familii, copiii ajungand sa creasca cel putin fara unul dintre parinti, caci acestia din urma au fost nevoiti sa plece in strainatate pentru a munci. Terhes acuza, totodata, ca in in ultimii ani capitalul romanesc si economia romaneasca au fost compromise, timp in care au fost protejate firmele apartinand Noii Securitati si cele cu capital strain aflate sub scutul ambasadelor.


Iata analiza presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes:

S-a confirmat ceea ce am spus inca din 2015, ca SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania. Acum se vede ca acest lucru s-a facut si cu mana lui Catalin Predoiu, care si-a compromis iremediabil cariera politica.


Pe data de 22 martie a aparut in presa o copie a ‘Planului Comun de Masuri pentru eficientizarea activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale’ semnat in ianuarie 2012 intre Ministerul de Interne (Constantin Traian Igas), Ministerul Public (Laura Codruta Kovesi), SRI (George Maior), Ministerul Finantelor Publice (Gheorghe Ialomiteanu) si Ministerul Justitiei (Catalin Predoiu).

‘Monitorizarea contribuabililor cu potential de evaziune si frauda fiscala ridicat, a societatilor comerciale nou infiintate, clarificarea aspectelor practice rezultate in ultima perioada din activitatea de colectare a taxelor si impozitelor si intensificarea cooperarii interinstitutionale prin acordarea accesului la bazele de date specifice gestionate de catre institutiile de aplicare a legii cu atributii in domeniu si realizarea actiunilor comune pe cele 9 domenii prioritare de inverventie, impun adoptarea de masuri conjugate ale institutiilor de aplicare a legii nominalizate de HCSAT 69/2010’, se spune in introducerea Planului Comun de Masuri.

Iata cum, din nou, printr-o hotarare a CSAT care e secreta s-au trasat atributii acestor ‘organe’ pentru a face ceea ce nu aveau prevazut in lege.

Care a fost rezultatul acestui “plan comun de masuri”?

1.SUTE DE MII de firme mici si mijlocii falimentate si inchise, ceea ce a condus la milioane de someri, dintre care cei mai multi au trebuit sa ia calea strainatatii sa-si poata gasi un rost. Impactul negativ asupra societatii este iremediabil: sute de mii de familii distruse, copii care cresc fara cel putin unul dintre parinti, romani care au plecat si nu se mai intorc.

2.Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare. Rezultatul a fost ca, dupa ce s-au inchis sute de mii de firme, rata colectarii de taxe a scazut pentru ca firmele ramase nu plateau taxe oricum.

3.Dupa ce a devenit Ponta premier, au fost detasati SUTE (!!!!!) de agenti SRI direct in ANAF, ca sa supravegheze actiunea de sugrumare a firmelor private mici si mijlocii.

4.S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca. Asa s-a ajuns ca in acest moment Romania mai mult consuma (din import, evident) decat produce. De exemplu, Romania exporta grau dar importa paine, buscuiti si macaroane. Romania exporta materie prima, pentru ca nu are capacitatea sa o prelucreze, si importa bunuri prelucrate in alta parte la care se adauga plus valoare. Exporta busteni si importa mobila.

5. Din 2012 pana in prezent s-a compromis exportul romanesc. In afara de Dacia si Bitdefender, stiti vreo firma romaneasca care sa vanda in masa ceva produs romanesc peste hotare?

Orice lider politic normal la cap, indiferent ca e de dreapta sau de stanga, pune accentul pe stimularea firmelor mici si mijlocii, pentru ca acestea sunt cele care tin economia si angajeaza cei mai multi oameni.

In Romania s-a mers pe sugrumarea acestor firme (mai ales a celor care erau in crestere), pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade, incat romanii au ajuns fie sa munceasca pentru straini (in Romania sau afara), fie sa munceasca pentru stat.

Realitatea practica e ca, in afara de a pleca la lucru in strainatate ori sa se angajeze la stat, sa taie frunza la caini, ce sanse are cineva sa-si faca firma in Romania si sa prospere in conditiile in care toate aceste ‘organe’ sunt cu cizma pe gatul antreprenorilor inca de cand isi fac firma?

Halucinant este ca acest ‘plan comun de masuri’ tintea si firme nou infiintate, adica acele firme care nu doar ca nu aveau cum face evaziune, fiind la inceput, dar care aveau infuzie de capital privat.

Adica omul vine cu banii lui de-acasa sa-si faca firma, sa dea de lucru la alti oameni, si ‘organele’ il prezuma deja evazionist.

Ia intrebati-va prietenii care si-au facut firma cum venea controlul peste ei la cateva saptamani si le gasea ceva numai sa le dea amenda. Cand antreprenorul zicea ca e la inceput, sa-l ierte ori sa-i dea avertisment, ‘organul’ zicea sa nu se planga ca are bani, doar de aia si-a facut firma.

In loc ca statul sa fi ajutat aceste firme sa se puna pe picioare si sa ofere de lucru la oameni, le sugruma din fasa.

Dintre toti care au semnat acest absolut odios document, singurul care mai e in politica e Catalin Predoiu. Cu acest document, cariera politica a lui Predoiu s-a terminat.

P.S. Fac o completare la cele spuse mai sus si adaug ca, in afara de a lucra pentru straini ori pentru stat, mai poti supravietui in Romania si intrand sluga la servicii. Asta o poti face ca sluga in presa, sluga in politica, sluga in societatea in civil. Dar tot sluga”.

Foto: flux.24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro