Undă verde pentru mega-moschee de la Primăria Sectorului 1

Distribuie!by loading... Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România ar urma să o construiască în Capitală,potrivit unui comunicat al Primăriei. Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
media-143400922124238500

loading...

Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România ar urma să o construiască în Capitală,potrivit unui comunicat al Primăriei.

Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, potrivit unui comunicat de presa emis de institutie. Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu, prin care autoritatea locala spune ce este permis sa se construiasca pe un teren si nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind o etapa premergatoare eliberarii autorizatiei de construire.

Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completarile si modificarile ulterioare “Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii”.

Primaria sectorului 1 a conditionat eliberarea autorizatiei de construire pentru lacasul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal.

“Avand in vedere ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 “zona situata in afara perimetrului central, care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala” pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti. Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice, iar competenta asigurarii dezbaterii publice si realizarii procedurii de consultare a populatiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Totodata, facem precizarea ca documentatiile de urbanism de tip PUZ nu se supun aprobarii consiliilor locale de sector, ci sunt aprobate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Numai dupa ce Municipalitatea va delibera si aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire”, spun reprezentantii Primariei sector 1.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

“Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, institutia noastra a transmis petentului o adresa de completare, prin care i s-a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare. La randul lor, reprezentantii cultului musulman au revenit cu o completare la documentatia de urbanism, in care au prezentat documentele solicitate. In aceste conditii, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul  constructiei”, spun reprezentantii Primariei sector 1.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un neo – fascist pentru Primăria Generală
Statul criminal Britanic, după ce l-au debranșat de la aparate ca să-l ucidă și nu l-au hrănit 36 de ore progresiștii din spital nu s-au lăsat văzând că Alfie respiră. EVZ.ro: "Micuțul Alfie a fost EXECUTAT? I s-au administrat 4 „medicamente” MISTERIOASE înainte de a MURI"
Ritual satanic de Sange , Bilderberg & Casa Regala de Hell-o-ween in Bucuresti : incendiu puternic intr-un club Colectiv !
Protestul din Piata Victoriei de astazi se numeste : Operațiunea Steagul UE și Revoluția Luminii #rezist „București - Rezistăm. Schimbăm”. (VIDEO LIVE)
Urâciunea pustiirii: Olanda deschide calea (și) pentru legalizarea pedofiliei. De ce vor iluminatii promovarea Gay-ilor? Remus Cernea co. & SOROS si alti sustinatori GAY (organizatia ASUR) glorifica ziua pedofiliei...'
Ce ne așteaptă? S-a instalat deja Noua Ordine Mondială? Începând cu data de 15.08.2017, conducător al Bisericii creştine devine Vaticanul, curva cea mare , Babilonul
România, nuca tare în lumea asta debusolată! RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA FAMILIEI
Imperialismul si colonia Romania fara industrie autohtona ... 800 de lei pe lună. Salariu sau leasing de sclavi?
Asasinarea preşedintelui S.U.A., John F. Kennedy & Afacerea Bell Helicopters Textron & SPIONAJ – ACTIUNILE MOSSAD IN ROMANIA.
Planul Kalergi: genocidul popoarelor europene
Românii au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă
Papa Francisc, întâmpinat cu proteste la Tbilisi. Biserica Ortodoxă a Georgiei a cerut credincioșilor să-l boicoteze, iar slujba a fost oficiată pe un stadion aproape gol
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro