Un scriitor renumit suedez expune ororile și violența din familiile suedeze și din sistemul scolar brutal suedez într-o carte captivantă

Distribuie!by Cu răul nu te poți juca, însă poți face matematică. O demonstrează Erik Ponti, puștiul sclipitor din „Răul“ lui Jan Guillou. În ciuda traumelor trăite acasă și la școală, Erik Ponti reușește să–și cons­tru­iască propria corabie mentală. loading... Acest articol a apărut în numărul 55 (17 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019) al revistei NewMoney „Unele lucruri, cum ar […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cu răul nu te poți juca, însă poți face matematică. O demonstrează Erik Ponti, puștiul sclipitor din Răul lui Jan Guillou. În ciuda traumelor trăite acasă și la școală, Erik Ponti reușește săși cons­tru­iască propria corabie mentală.

loading...

Acest articol a apărut în numărul 55 (17 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019) al revistei NewMoney


„Unele lucruri, cum ar fi povestea de iubire, amplasarea piscinei și altele asemenea, au fost schimbate pentru a face povestea mai bună. Dar lucrurile des­pre care te întrebi – violența, prostia, teroarea psi­hologică – sunt absolut adevărate.“ Sunt cuvintele pe care scriitorul suedez Jean Guillou le spunea despre romanul său autobiografic „Răul“, „o carte incomodă“, cum o numeau cei de la Humanitas atunci când o traduceau în română, „o aritmetică a violenței și a cruzimii“, cum o numește publicația Süddeutsche Zeitung, citată de cei de la Editura Litera, care au editat romanul de curând.

Aspectul autobiografic influențează din start lectura cărții, amintindu-ți la fiecare pas că ceea ce ți se arată ca ficțiune a fost trăit pe bune de autor în copilărie. Ringul luptelor sângeroase este instalat încă de la primele pagini, iar tu asiști cu toți nervii încleștați la boxul dintre viață și moarte.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite