Un sas născut in România, fost membru SS, este acuzat si judecat la 95 de ani în Germania pentru “Cunostintă de toate metodele de ucidere”

Distribuie!by Procesul fostului gardian SS Johann Rehbogen,  sas născut în România interbelică, a fost suspendat din cauza înrăutăţirii stării de sănătate a acuzatului. loading... Un fost membru SS sas din etnia lui Iohannis, născut în România este judecat în Germania pentru co… Johann Rehbogen, în vârstă de 95 de ani, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Procesul fostului gardian SS Johann Rehbogen,  sas născut în România interbelică, a fost suspendat din cauza înrăutăţirii stării de sănătate a acuzatului.

loading...

Un fost membru SS sas din etnia lui Iohannis, născut în România este judecat în Germania pentru co… Johann Rehbogen, în vârstă de 95 de ani, avea „cunoştinţă de toate metodele de ucidere“ puse în practică la lagărul Stutthoff, potrivit acuzării. Totuşi, nonagenarul ar putea scăpa de proces. Un examen medical, care va fi realizat în ianuarie, urmează stabilească dacă acuzatul mai poate fi judecat, a spus joi pentru AFP Gregor Saremba, purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Münster, unde are loc procesul. „Dacă va fi declarat apt, procesul va reîncepe de la zero“, a precizat el. În schimb, „în caz de inaptitudine, procesul şi acţiunea publică vor lua sfârşit“, a adăugat purtătorul de cuvânt. Plângându-se de probleme cardiace şi afecţiuni renale, fostul gardian SS a fost spitalizat.


 În total, 14 audieri au fost stabilite până în ianuarie. Ele erau limitate la câte două ore fiecare, pentru menajarea nonagenarului. Născut în România în 1923, conform presei internaţionale, Rehbogen a intrat în rândurile SS la 18 ani şi a lucrat gardian, în perioada iunie 1942 – septembrie 1944, la lagărul nazist Stutthoff, în apropiere de Gdansk (Polonia), unde aproximativ 65.000 de persoane au fost ucise, majoritatea fiind evreice din ţările baltice şi Polonia. Acest lagăr a fost inclus în iunie 1944 în reţeaua de exterminare a evreilor a Germaniei naziste. Johann Rehbogen riscă până la 15 ani de închisoare. Totuşi, el ar putea scăpa de pedeapsa la închisoare cu executare, întrucât este judecat ca „minor“ la comiterea faptelor. Mai mulţi foşti membri SS au fost condamnaţi în ultimii ani la închisoare în Germania pentru complicitate la crimă. Totuşi, niciunul dintre condamnaţi nu a stat la închisoare din cauza precarităţii stării lor de sănătate.

Citeste mai mult: adev.ro/pjs7re


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Marian Munteanu a fost în SUA cu Gorghiu, Gâdea și Mihalache
Producatorii confirma declaratia ministrului Agriculturii: Produse expirate din strainatate sunt vandute in Romania
Lecție de demnitate: în loc de cutii de carton lipite cu scoci, soldații polonezi morți în al doilea război sunt reînhumați în sicrie din lemn masiv, cu cruce și steag deasupra
Președintele SUA, Donald Trump, interzice finanţarea ONG-urilor străine care susţin avorturile
Protocoalele hotilor de democratie
Medic pneumolog: „Cum Dumnezeu poţi muri prin gripă? Ceva nu este în regulă”
Viorica Dăncilă: „Am vorbit la telefon cu doamna Camelia [Smicală]. Voi face tot ce pot să ajut o mamă care luptă pentru copiii ei”
CRIMA ORGANIZATA IN INIMA DNA – Cutremurator: deputatul Vlad Cosma dezvaluie cu probe nimicitoare ca procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea si Mircea Negulescu i-au cerut in 2015 sa fabrice acte impotriva premierului Victor Ponta si deputatului Sebastian Ghita. Procurorul Negulescu: “Le trimiti la DNA... il ardem ca pe soareci... ii luam tot, inclusiv banii... ma duc cu ele la Kovesi sa i le arat... mergem la 'Doamna K'... doamna a fost foarte incantata. Asteapta cu mare satisfactie!" (Video)
Poziție OFICIALĂ a Guvernului Grindeanu pe tema căsătoriilor între homosexuali
Traian Basescu a fost dat in gat
Trump vrea sa elimine vizele pentru Polonia
Psihiatru despre copiii de azi: „Am plecat de la a nu avea voie să le dăm o palmă la fund și am ajuns la a nu avea voie să le zicem nimic”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro