Un nou război clocotește în coasta Rusiei | 2016 anunță al treilea mare conflict din Eurasia

Distribuie!by   loading... Noul conflict armat, care amenință să se acutizeze, s-a declanșat în decembrie în Caucaz, între două foste republici sovietice. În timp ce războaiele din Siria și Ucraina au acaparat toată atenția la nivel mondial, în ultima lună s-au înregistrat confruntări armate cu zeci de victime între forțele […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

azerbaijan

loading...

Noul conflict armat, care amenință să se acutizeze, s-a declanșat în decembrie în Caucaz, între două foste republici sovietice. În timp ce războaiele din Siria și Ucraina au acaparat toată atenția la nivel mondial, în ultima lună s-au înregistrat confruntări armate cu zeci de victime între forțele armene și cele azere pe marginea enclavei Nagorno-Karabakh, potrivit stiripesurse.ro

Armenia și Azerbaidjanul, două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, sunt în conflict de la sfârșitul anilor 1980 din cauza enclavei Nagorno-Karabah. Nagorno-Karabah este o regiune din Azerbaidjan având populaţie majoritar armeană. În prezent, conflictul din Nagorno-Karabah figurează pe harta conflictelor îngheţate lăsate în urmă de prăbuşirea colosului sovietic, iar armenii se bucură de sprijinul Rusiei.

Dar noile lupte au început în 4 decembrie, când Azerbaidhan a atacat „granița” care desparte enclava. În zilele imediat următoare situația s-a înrăutățit rapid cu escaladarea conflictului care a provocat zeci de morți de ambele părți. Pe măsură ce ostilitățile continuă, acordul de încetare a focului din mai 1994 este acum pus foarte serios în pericol, spune directorul Centrului de Studii Regionale din Armenia, Richard Giragosian, într-o analiză publicată în Al Jazeera.

Pentru Azerbaidjan, decizia a fost provocata, in linii mari, de o combinatie de strategie diplomatica si politica interna, spune analistul. În ciuda tuturor apelurilor diplomatice, problema se înrăutățește, observă acesta. Cele două părți au poziții mult prea diferite în puncte-cheie ale problemei, nu sunt capabile să ajungă la un nou acord de pace și nu sunt dispuse să ia nici cele mai elementare măsuri care ar putea construi o relație de încredere. De asemenea, există o lipsă pronunțată de voință politică pentru a se ajunge la un acord de pace.

Aceste lucruri înseamnă că escaladarea tensiunii și a violențelor a intrat pe un trend periculos. Și cu fiecare nou conflict toată situația se întreaptă către război.


– See more at:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Avioane ruseşti au simulat atacuri cu rachete în Marea Neagră
INFERNUL Revolutiei - Iliescu a chemat trupele
REDEVENTE IN BATAIE DE JOC Suntem ultima colonie a FMI-ului. Fara nici un acord cu FMI-UL guvernul mentine redeventele bacsis inca un an in loc sa le creasca. Noul sistem de redevențe va intra în vigoare DOAR de la 1 ianuarie 2017 DUPA ce FMI le va aproba.
Socant Adevărul despre Banca privata "Federal Reserve" și sistemul bancar ceea ce nu se va auzi niciodata pe "mass-media mainstream"! (VIDEO)
Trump a dejucat planul lui Soros de a impune Noua Ordine Mondială
Abuz uriaș al DNA - DNA a declanșat ofensiva totală împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu
De 15 ani occidentul a preluat România în NATO și UE și, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!
EUROPENILOR, ASTA ESTE KOVESI A VOASTRA – Iata capetele de acuzare impotriva lui Kovesi traduse in engleza: "In the spring of 2011, she personally claimed and received the amount of 268.689,36 lei from Ghita... she involved the institution she was leading in the extradition procedure of the convicted person Nicolae Popa... made all the necessary steps for obtaining the visa for the delegation members... ordered the payment of the air tickets from the funds of the Prosecutor's Office"
Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: „Este de neimaginat”
Tot aurul Romaniei si inca 32 de miliarde de euro sunt la Londra. "Verisorul prin alianta" a Regelui Mihai, Mugur Isarescu argumenteaza: “Multa lume considera ca e ceva necurat aici”
Povestea lui Ionuţ, băiatul eminent care trăieşte într-un grajd de la marginea comunei Frânceşti
Locomotiva oltenească face ravagii în SUA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro