Un jurnalist Pro TV a generat un fake-news uriaș: Ăștia sunt formatorii de opinie care spală mințile tefeleilor. Astea sunt procedurile de bune practici ale vestitei instituții deontoloage Pro TV

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Este vorba despre o  fotografie care arăta că noul logo al Bucureștiului ar fi fost un plagiat. Noul logo al Bucureștiului a fost suprapus pe un vechi manual de geometrie din 1959, a cărui poză se găsea pe un site de anunțuri.

loading...

Primăria Capitalei a replicat imediat și a emis un comunicat în care menționează că apariția în mediul online a unei acuzații de plagiat la adresa noului logo al Bucureștiului este „un atac deliberat” la credibilitatea și la imaginea instituției.


„Coperta cursului de geometrie descriptivă din 1959 pe care ar apărea exact imaginea logo-ului ales de juriul concursului este un fals grosolan. Considerăm că acesta este un atac deliberat la credibilitatea și la imaginea Primăriei Capitalei și ne rezervăm dreptul de a-i acționa în justiție pe cei care au declanșat și răspândit această manipulare grosolană. Din păcate, printre cei care s-au grăbit să colporteze aceste acuzații nefondate se numără și jurnaliști cu experiență, din cadrul unor instituții de presă cu pretenții de onorabilitate. Nu numai că nu au verificat informația, dar nici după ce li s-a atras atenția asupra falsului nu au făcut cuvenitele rectificări”, se arată în comunicatul PMB.

Conform comunicatului, incidentul se înscrie, alături de „taifunul mediatic” iscat de știrea despre profesoara dată afară pentru că ar fi contrazis-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, „într-o campanie concertată și deloc întâmplătoare” de compromitere a acesteia, întrucât activitatea ei ar deranja anumite persoane sau grupuri de interese.


FOTO Prima imagine este falsă, a doua este manualul original

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul lui Victor Ponta, îl atacă dur pe jurnalistul de la Pro TV.

„Vă dați seama că ăștia sunt formatorii de opinie care spală mințile tefeleilor (n.r. tineri frumoși și liberi). Vă dați seama că astea sunt procedurile de bune practici ale vestitei instituții deontoloage Pro TV.

Vă dați seama că asta este regula la ei: minte-i, manipulează-i, iar când nu mai ai ce face, tăie-o și fugi mâncând pământul.

Deontologia în acțiune. Va dați seama că sutele de mii de tefelei asta mănâncă pe pâine în fiecare zi, crezând că li se permite adevărul și numai adevărul. Manipulare stalinistă pe față”, a scris Palada pe Facebook.

Palada a făcut parte din juriul care a ales noul logo al Capitalei.

La câteva ore după ce a publicat informația pe Facebook, Rareș Năstase a revenit și a corectat-o, spunând că poze e fake.

SURSA: http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Un-jurnalist-Pro-TV-a-generat-un-fake-news-urias-Astia-sunt-formatorii-de-opinie-care-spala-mintile-tefeleilor.-Astea-sunt-procedurile-de-bune-practici-ale-vestitei-institutii-deontoloage-Pro-TV-143088

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

La inceputul lunii decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a aflat cum arată harta României în urma discuțiilor de la Malta
Procurorii și-au dat arama pe față
Perlele lui Iohannis: dacă ar fi fost lăsat să vorbească liber în toți acesti ani, ar fi fost un dezastru național- Dancilă ar fi fost la pitici
Mare atentie USR iti fura datele si le folosesc pentru semnaturile lor, verifica daca nu ti-au furat si tie identitatea
Iohannis a revocat-o pe Kövesi ca să scape de plata datoriei de câteva sute de mii de Euro către fisc
Slovacia și Cehia încep cruciada împotriva standardelor duble la calitatea produselor din spermarketuri: cele pentru vestici și cele pentru estici. Din Europa Centrală apare presiunea pe marile companii producătoare și pe supermarketuri să înceteze să mai vândă pe piețele din fostele țări comuniste produse de calitate inferioară ale mărcilor comercializate în Occident.
Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
SCANDAL! Presa sârbă spune că T.Toader MINTE, documentele privind extrădarea lui Ghiță N-AU ajuns la Belgrad!
Pentru ce au #Rezistat 14 zile, ONG-istii si-au atins scopul , l-au scapat si pe Iohannus prin abrogarea Ordonantei 13 !!
Bogdan Tiberiu Iacob NUCLEARA ANULUI | Kovesi aruncă în aer scandalul de spionaj Black Cube
TRUMP o acuză pe MERKEL de minciună. CANCELARUL german ar fi ASCUNS datele despre INFRACȚIONALITATEA generată de IMIGRANȚI
Ni se goleşta ţara, domnilor!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre