UN FERMIER ROMÂN l-a ÎNVINS pe cel mai TARE TRADER AMERICAN!

Distribuie!by loading... GIGANT DOBORÂT ÎN INSTANȚĂ. Fermierul român Cornel Stroescu a câștigat procesul cu gigantul american Cargill, unul dintre cei mai importanțI trader de cereale care operează în România. Potrivit minutei sentinței emisă de Curtea de Apel Craiova, instanța de judecată a respins joi, pe 1 septembrie 2016,  apelul depus de Cargill împotriva […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

untitled

loading...

GIGANT DOBORÂT ÎN INSTANȚĂ. Fermierul român Cornel Stroescu a câștigat procesul cu gigantul american Cargill, unul dintre cei mai importanțI trader de cereale care operează în România.

Potrivit minutei sentinței emisă de Curtea de Apel Craiova, instanța de judecată a respins joi, pe 1 septembrie 2016,  apelul depus de Cargill împotriva hotărârii luată de instanța de fond. Judecătorii craioveni consideră că este nefondat apelul gigantului american și au menținut sentința instanței de fond în care este respinsă cererea traderului american care dorea deschiderea procedurii de insolvență împotriva societății Hastro Șovarna SRL, societate administrată de Cornel Stroescu, un cunoscut fermier din Mehedinți, președinte al Camerei Naționale Agricole.

Sentința emisă de Curtea de Apel Craiova a fost investită definitivă.

minuta-stroescu_b

S-a adeverit că traderul american Cargill, prin actuala conducere a subsidiarei din România, a încercat să obțină o sumă mult mai mare decât avea de recuperat de la mine. Sincer, nu cred că gigantul Cargill a ajuns să facă afaceri în toată lumea cu asemenea practici cel puțin ciudate. Aș fi vrut ca toată această tevatură să fi fost prevenită.

ne fi așezat la masa negocierilor și să fi căzut la pace deoarece eu îmi doream să achit ceea ce știam că am de achitat. Iată că se împlinește azi, 2 septembrie, exact un an de la declanșarea procedurii de insolvență împotriva societății mele.

Procedură declanșată fără niciun fel de avertizare de către conducerea Cargill. Am avut un an dificil în care băncile au refuzat să mă crediteze, iar distribuitorii de motorină au făcut la fel. A trebuit să trec prin situații grele dar până la urmă adevărul a învins!  Declară fermierul Cornel Stroescu, exclusiv pentru AGROINFO.

Liderul Camerei Agricole Naționale le transmite fermierilor români care au probleme cu Cargill sau cu alți agenți economici să nu renunțe fără luptă.

Atunci când știți că aveți dreptate nu renunțați la luptă! Adunați-vă și susțineți-vă unii pe alții. Doar așa veți putea fi tratați corect! Iar cei care au nevoie de un sfat și un sprijin să nu ezite să mă contacteze, adaugă Stroescu.

AGROINFO a contactat și conducerea din România a gigantului american. Directorul general Cargill România, Vasile Varvaroi, ne-a transmis că este în concediu de odihnă și că vor respecta decizia instanței de judecată.

Anul acesta, Cargill ar fi renunțat la divizia care se ocupa cu avansuri în inputuri agricole pentru fermierii români. Vasile Varvaroi a spus că se bucură că oamenii cu care a lucrat, „o echipă profesionistă și excelentă”, și-au găsit rapid loc în industrie.

Războiul în instanță a fermierului Cornel Stroescu a început în toamna anului trecut când agricultorul s-a trezit cu o factură pe care era trecut aproape dublul sumei pe care o datora traderului american. Deși aștepta de la traderul Cargill o factură de 520.000 de lei pentru inputurile achiziționate, a primit una de 865.000 de lei. 

 


Sursa: agroinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Șefa DNA, făcută praf de o judecătoare: Kovesi minte cu nerușinare
La revedere OLTCHIM !!! Vânzarea pe pachete a Oltchim este „o mare greşeală“. Decizia ar fi fost impusă de Comisia Europeană
Planul de colonizare germană din 1940, aplicat „pas cu pas” acum
Avioane charter pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Românii pleacă să culeagă recolta germanilor
Ca să fie admisă în UE, României i s-a cerut să își distrugă economia. Cei care au condus țara n-au subminat-o, ci au distrus-o. Această infracțiune nu există în Codul Penal
O vaduva i-a scris lui Ceausescu o cerere privind deshumarea osemintelor sotului iar Ceausescu a aprobat personal cererea
Scrisoarea deschisă a unui român către președintele Iohannis: România este deja normală, poate mai normală decât o doriți dvs.
Hornbach și-a dezinformat clienții: se aprovizionează în continuare de la Schweighofer, deși au anunțat că renunță la colaborarea cu ei!
LOVITURĂ pentru șoroșistul Șora chiar de Ziua Națională: au apărut documentele în care îl proslăvea pe Lenin
REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A VIII în Toate Județele Țării și în Municipiul București
Dan Puric, mesaj emoționant către PNL:ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!
Ambasadorul Germaniei, despre proteste: Multe tari europene ne-am dori sa asistam la astfel de exprimari | Adică europenii nu sprijină valorile pro-UE ??
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro