UN FERMIER ROMÂN l-a ÎNVINS pe cel mai TARE TRADER AMERICAN!

Distribuie!by loading... GIGANT DOBORÂT ÎN INSTANȚĂ. Fermierul român Cornel Stroescu a câștigat procesul cu gigantul american Cargill, unul dintre cei mai importanțI trader de cereale care operează în România. Potrivit minutei sentinței emisă de Curtea de Apel Craiova, instanța de judecată a respins joi, pe 1 septembrie 2016,  apelul depus de Cargill împotriva […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

untitled

loading...

GIGANT DOBORÂT ÎN INSTANȚĂ. Fermierul român Cornel Stroescu a câștigat procesul cu gigantul american Cargill, unul dintre cei mai importanțI trader de cereale care operează în România.

Potrivit minutei sentinței emisă de Curtea de Apel Craiova, instanța de judecată a respins joi, pe 1 septembrie 2016,  apelul depus de Cargill împotriva hotărârii luată de instanța de fond. Judecătorii craioveni consideră că este nefondat apelul gigantului american și au menținut sentința instanței de fond în care este respinsă cererea traderului american care dorea deschiderea procedurii de insolvență împotriva societății Hastro Șovarna SRL, societate administrată de Cornel Stroescu, un cunoscut fermier din Mehedinți, președinte al Camerei Naționale Agricole.

Sentința emisă de Curtea de Apel Craiova a fost investită definitivă.

minuta-stroescu_b

S-a adeverit că traderul american Cargill, prin actuala conducere a subsidiarei din România, a încercat să obțină o sumă mult mai mare decât avea de recuperat de la mine. Sincer, nu cred că gigantul Cargill a ajuns să facă afaceri în toată lumea cu asemenea practici cel puțin ciudate. Aș fi vrut ca toată această tevatură să fi fost prevenită.

ne fi așezat la masa negocierilor și să fi căzut la pace deoarece eu îmi doream să achit ceea ce știam că am de achitat. Iată că se împlinește azi, 2 septembrie, exact un an de la declanșarea procedurii de insolvență împotriva societății mele.

Procedură declanșată fără niciun fel de avertizare de către conducerea Cargill. Am avut un an dificil în care băncile au refuzat să mă crediteze, iar distribuitorii de motorină au făcut la fel. A trebuit să trec prin situații grele dar până la urmă adevărul a învins!  Declară fermierul Cornel Stroescu, exclusiv pentru AGROINFO.

Liderul Camerei Agricole Naționale le transmite fermierilor români care au probleme cu Cargill sau cu alți agenți economici să nu renunțe fără luptă.

Atunci când știți că aveți dreptate nu renunțați la luptă! Adunați-vă și susțineți-vă unii pe alții. Doar așa veți putea fi tratați corect! Iar cei care au nevoie de un sfat și un sprijin să nu ezite să mă contacteze, adaugă Stroescu.

AGROINFO a contactat și conducerea din România a gigantului american. Directorul general Cargill România, Vasile Varvaroi, ne-a transmis că este în concediu de odihnă și că vor respecta decizia instanței de judecată.

Anul acesta, Cargill ar fi renunțat la divizia care se ocupa cu avansuri în inputuri agricole pentru fermierii români. Vasile Varvaroi a spus că se bucură că oamenii cu care a lucrat, „o echipă profesionistă și excelentă”, și-au găsit rapid loc în industrie.

Războiul în instanță a fermierului Cornel Stroescu a început în toamna anului trecut când agricultorul s-a trezit cu o factură pe care era trecut aproape dublul sumei pe care o datora traderului american. Deși aștepta de la traderul Cargill o factură de 520.000 de lei pentru inputurile achiziționate, a primit una de 865.000 de lei. 

 


Sursa: agroinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

BASESCU RUPE LANTUL – Fostul presedinte s-a dezlantuit: „Procurori, judecatori, ofiteri SRI precum Coldea, Kovesi, Selaru, Rosu, Stanciu, Dumbrava, Dragomir, Negulescu, Savin si multi, multi altii trebuie sa dispara din magistratura si din SRI... Probe contrafacute, denunturi mincinoase obtinute sub amenintarea catuselor, complete de judecata controlate de SRI, procurori care au regizat spectacolele televizate umilitoare si ilegale ale oamenilor incatusati”
În 1976, Guvernul SUA s-a folosit de minciuni pentru a începe o campanie națională de vaccinare împotriva unei „epidemii” de gripă porcină. „Epidemia” a ucis 1 om: în urma campaniei de vaccinare au murit 25, alți 500 au manifestat efecte secundare grave
SUA au ridicat în aer „Avionul Apocalipsei”
Sebastian Sârbu, despre criza din Qatar: ”Adevărata țintă a blocadei o reprezintă, de fapt, Iranul”
Cazul Sorinei, doar o picătură văzută din conducta de copii români furați pentru export
De ce Trump NU este TERMINAT, așa cum urlă SIRENELE de presă
Zebră pictată în Bacău in cinstea identității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgen)
Coaliția pentru Familie denunță „caracterul organizat al implementării în România a unui program de promovare a homosexualității pentru minori în școli” și acuză instaurarea unei dictaturi împotriva a milioane de români care apără valorile fundamentale
Federaliştii progresişti de la conducerea UE pun presiune pe Ungaria după noua victorie a lui Orban în alegeri. UE cere Ungariei să apere valorile progresisto-globaliste ale blocului, după victoria electorală a lui Viktor Orban
PNL anunta marea desfiintare a micului intreprinzator.Guvernul va taia finantarea START UP Nation!
Secretul clasării dosarului privind dispariția contractului cu Bechtel. Ȋn 2003, afacerea cu compania americană a fost „un fel de cerință pentru ca România să intre în NATO”, spune un fost ministru
SRS, ipoteză explozivă: Germania, în spatele Klausmaidanului de la București
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro