Un deputat USR, declarație șocantă: „Noi, membrii Comisiei SRI, habar nu avem de nimic!”

Distribuie!by „Eu spun că este necesar un control real. Doar că noi, membrii comisiei, cu excepția lui Cezar Preda, habar nu avem de nimic, niciunul nu a avut tangență cu asta, suntem ageamii”, a declarat deputatul. El a mai povestit că atunci când au fost la sediul SRI nu au aflat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Eu spun că este necesar un control real. Doar că noi, membrii comisiei, cu excepția lui Cezar Preda, habar nu avem de nimic, niciunul nu a avut tangență cu asta, suntem ageamii”, a declarat deputatul. El a mai povestit că atunci când au fost la sediul SRI nu au aflat nimic, deoarece s-a profitat de neștiința lor. „Au fost discuții de complezența, ne-au arătat birourile unde lucrează, ne-au plimbat pe acolo. Trebuia să știm ce să cerem, ăsta e adevărul, ei sunt mai abili”, a declarat Stanciu. Deputatul USR a mai spus că președintele comisiei, la rândul lui, refuză să se implice serios, să facă verificări reale în ceea ce privește SRI. „Ei folosesc asta ca un instrument politic. Am tot cerut audierea lui Dragnea, nimeni nu l-a chemat”, a afirmat politicianul. În ceea ce privește anumite date din raport, Stanciu consideră că sunt doar speculații „care nu au o motivație logică”. Deputatul USR a accentuat că nu are o slăbiciune pentru Maior, nici o aversiune pentru PSD, dar că i s-ar părea normal ca activitatea acestei comisii să fie serioasă și membrii ei să fie responsabili.

loading...

Toată lumea țintește sus, la nume mari


Liberalul Cezar Preda, care are mai multă experiență în domeniu, a adus lămuriri asupra acestei situații. Deputatul PNL a spus că toate documentele sunt în Secretariatul comisiei și că le poate consulta orice membru. Raportul conține toate stenogramele audierilor făcute până acum pentru a se vedea dacă SRI, pe vremea când era condus de George Maior, s-a implicat sau nu, dacă s-au făcut sau nu presiuni pentru a se face sau a nu se face dosare politicienilor. „Toate documentele sunt acolo, mâine (azi – n.r.) vom încerca să le dăm o formă. Acum, în spațiul public, fiecare a declarat ce a vrut după audiere și fiecare răspunde pentru ce a declarat. Eu, când am simțit că există o obsesie politică, am făcut opinie separată”, a declarat, ieri, Cezar Preda (foto) pentru EVZ.

Politicianul a mai explicat că la Comisie vin fel și fel de oameni. „Unii vor să se afle adevărul, alții să afle amănunte. Se pronunță numai nume mari. Toată lumea țintește sus să lovească în unul cât mai mare”, a afirmat Preda. El a adăugat că „sunt unii, ca Ponta și Băsescu, care sunt foarte viteji în spațiul public, dar la comisie vin mai greu”.


Trebuie să știi să ceri

În ceea ce privește relația comisiei cu SRI, Cezar Preda spune că este foarte mulțumit. „SRI nu are niciun interes să ascundă date, vrea să uite tot trecutul, să-l închidă. Eu nu am simțit nicio clipă că Halvig ar vrea să ascundă gunoiul sub preș. Sincer, dau documente pe care eu nu le-aș da, dar, într-adevăr, Serviciile nu dau nimic dacă nu ceri”, a conchis deputatul.

„Va fi un raport dur”

Potrivit unor surse, Raportul prezentat astăzi va fi unul dur și conține sintagma „SRI a făcut poliție politică”. De asemenea, documentul mai conține și declarații legate de intervenția lui George Maior pentru ca lui Victor Ponta să nu i se facă dosar.

George Maior este de neclintit

Necazurile lui George Maior nu sunt legate doar de audierea din comisia SRI. La sfârșitul lunii august, când a fost la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, a făcut afirmații care au scandalizat Ministerul de Externe și s-a considerat că ambasadorul României la Washington a încălcat, prin declarațiile făcute, Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice. În premieră absolută, în 12 septembrie, un diplomat a fost audiat de Comisia pentru politică externă a Senatului. La cererea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ambasadorul George Maior a venit din America la București pentru a răspunde acuzațiilor și a-și justifica abaterile de la normele diplomației.

„Domnul ambasador nu și-a îndeplinit misiunea. V-ați exprimat propriile opinii politice și ați angajat România în luptele politice interne din SUA. Misiunea dvs. nu poate să continue în condițiile prezente. Din punctul meu de vedere, performanța pe care ați avuto în calitatea de ambasador în relația cu SUA este una foarte slabă. Nu am văzut niciun progres semnificativ în chestiunea extrem de importantă pentru România legată de vizele pentru cetățenii României. În al doilea rând, rezultate zero în ceea ce înseamnă dialogul politic la nivel guvernamental, parlamentar”, a declarat Tăriceanu în comisie.

După audiere, propunerea comisiei a fost ca Maior să fie retras de la post. De atunci, nu se mai știe ce s-a întâmplat cu propunerea, dar George Maior este ambasador și, recent, l-a însoțit pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Pentagon.

https://evz.ro/usr-declaratie-socanta-comisiei-sri.html?v=347635&page=2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Orașul de sub București: Imagini șocante cu viața oamenilor străzii
Se pregătește pulverizarea României. Citește și dă mai departe!
SUEDIA. Barnevernet e doar începutul. De la 15 ani poți face sex cu cadavre şi incest. Asta propun progresiştii atei din Suedia de la Organizația de Tineret a Partidului Liberal de extremă stângă. Ei cer Legalizarea Necrofiliei şi a Incestului
Elitele mondiale sunt implicate în traficul uman pentru pedofili, sataniști și sacrificiile umane ale arsistocraților? Nu vă grăbiți cu eticheta „fake news”, mai întâi citiți! (IV)
Soros îl acuză pe Viktor Orban că a transformat Ungaria în stat mafiot. Budapesta îi răspunde: Este o declarație de război. ONG-urile finanțate de Soros se comportă în stil mafiot
Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)
Ministresa Justiţiei, Raluca Prună, autodenunţ: "Am minţit la CEDO în problema penitenciarelor"
INCREDIBIL! România - STAT POLIŢIENESC? Vor să TRAGĂ fără SOMAŢIE!
Ministrul Agriculturii continuă seria declarațiilor ȘOCANTE |Macroul din magazine, infestat cu VIERMELE Anisakis. CARNE de vită, CONGELATĂ de 40 de ani, a ajuns în România
Atac devastator la adresa lui Traian Băsescu: Dezvăluiri incendiare din familia fostului preşedinte
Gafă incredibilă a Justiției: Traian Băsescu figurează cu titulatura de ”inculpat” în motivarea deciziei definitive privind condamnarea fratelui său, Mircea Băsescu
Cine sunt milionarii israelieni pe care DNA îi vrea după gratii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro