Un consilier local din Caraş-Severin a plătit cu viaţa pentru că s-a opus furturilor de lemn

Distribuie!by loading... Consilierul local PNL, Ioan Paica, din comuna cărăşeană Soceni, a fost ucis, săptămâna trecută, de patru bărbaţi, care l-au bătut cu parii până acesta a intrat în comă. Sătenii spun că omul s-a opus intereselor unor oameni de afaceri care taie ilegal pădurile şi pentru asta a plătit […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

arhiva-ioan-paica-mic

loading...

Consilierul local PNL, Ioan Paica, din comuna cărăşeană Soceni, a fost ucis, săptămâna trecută, de patru bărbaţi, care l-au bătut cu parii până acesta a intrat în comă. Sătenii spun că omul s-a opus intereselor unor oameni de afaceri care taie ilegal pădurile şi pentru asta a plătit cu viaţa.

Caraş-Severinul este al doilea judeţ împădurit al ţării. Cum lemnul este o afacere bănoasă în România, zeci de interese s-au impus într-un judeţ sărac, aflat la coada clasamentului în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. Un grup de astfel de “afacerişti“ care fac bani grei din afaceri cu lemn,s-a conturat la limita de nord a judeţului, în comunele Ezeriş şi Fârliug.

De multe ori, după tăieri ilegale de lemn, oameni de acolo au scăpat fără urmărire penală. Se pare că această mafie i-a închis gura şi lui Ioan Paica, consilier local PNL în comuna Soceni. Cel puţin aşa suţin primarul şi localnicii. În noaptea de luni spre marţi, Ion Paica a fost atacat cu parii de patru indivizi mascaţi. Unul dintre ei a ieşit din porumb şi i-a pus lui Paica o lanternă în ochi, iar ceilalţi l-au lovit prima dată în cap.

Apoi, după ce a căzut, l-au lovit puternic cu corpuri contondente, probabil pari. Când şi-au dat seama că acesta nu mai mişcă, cei patru agresori au fugit, lăsând omul în comă. Ploaia mocănească ce a căzut în acea noapte l-a făcut pe Ioan Paica să-şi revenină şi, cu chiu cu vai, şi-a sunat soţia, dar aceasta nu a auzit telefonul. Cu ultimele puteri a reuşit să-l sune pe primarul comunei, Ioan Rusu. Urgent, Rusu a sunat încă doi săteni şi s-au dus după el.

Medicii s-au îngrozit

Ioan Paica a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa unde i s-au acordat primele îngrijiri, a fost stabilizat după care a fost trimis de urgenţă la o clinică din Timişoara specializată în traumatologie, de acolo fiind transferat la Casa Austria. Medicii au rămas înmărmuriţi când au văzut în ce hal e omul. “A suferit politraumatisme prin agresiune, avea traumatisme cranio-cerebrale, multiple fracturi ale membrelor, şoc hipocolemic, stare generală gravă.

A fost investigat şi stabilizat la chirurgie după care a fost trimis la centru de politraume la Timişoara”, a declarat dr. Emil Bundea, medic UPU Reşiţa. Marţi dimineaţă, Paica a făcut stop cardio-respirator, dar medicii au reuşit să-l resusciteze şi l-au conectat la aparate. Un al stop cardio-respirator i-a fost fatal miercuri seara. Cu toate eforturile depuse de medici, Ion Paica a murit miercuri din cauza unor complicaţii survenite în urma multiplelor traumatisme.

S-a opus transformării comunei în SRL

Primarul Ioan Rusu spune că cei care l-au atacat pe Paica “sunt duşmani pe line politică şi economică din comună. Paica, în calitate de consilier, s-a opus transfomării comunei într-un SRL în care unii să pună mâna pe pământul comunei şi pe pădurile acesteia“. E vorba de bani mulţi, de interese mari, pe care Rusu spune că le-a sesizat poliţiei. “Sută la sută, totul a fost pregătit şi regizat dinainte, criminalii aşteptând doar momentul prielnic.

Atacatorii au vrut să ne dea o lecţie, mie ca primar, dar şi consilierilor şi cetăţenilor care se opun ca unii oameni cu bani să îşi împartă între ei pădurile şi islazul comunal al Ezerişului şi al satului Soceni. S-a urmărit eliminarea fizică a unui jucător de pe scena politică. Numai din pădurea bisericii s-au vândut lemne de peste 2 miliarde de lei vechi şi în biserică nu s-a cumpărat nici măcar un bec”, a afirmat primarul. Acesta mai spune că “Paica a mai primit ameninţări şi avertismente. A fost ameninţat pe stradă şi chiar în şedinţa de Consiliu Local că nu o va sfârşi bine din cauza oponenţei sale. În urmă cu trei săptămâni, cineva i-a incendiat un trailer cu fân şi multe altele”.

Sătenii îl consideră un erou şi spun că întâmplarea îi va uni şi mai mult şi că vor duce mai departe ceea ce a făcut Paica: “Nu mi-e frică! Nu am de ce. Vrem binele comunităţii, ca şi Ion Paica care a vrut să facă ceva pentru sat. În urma lui se vede ce au făcut. După cum procedează, nu cred că poliţia va prinde vinovaţii. La fel s-a procedat şi cu furturile de lemn din pădurile de la Ezeriş!“, spune revoltat Ioan Talea.

Familia nu acceptă acest sacrificiu

Cea mai revoltată este Maria Cornea, sora celui ucis: “Poliţia nu îşi face datoria. De ce în perioada cât a fost conştient, când putea să vorbească, nimeni nu i-a luat nici o declaraţie, nimeni nu l-a întrebat o vorbă despre ce s-a întâmplat. Vor să lase să treacă timpul ca să se muşamalizeze totul, să uite lumea. Dar Ion este primul. Vor mai urma alţii, dacă poliţia nu face nimic”. Toţi cei din sat regretă moartea consilierului local. Ion Paica avea 46 de ani, era consilier local la al treilea mandat, şi în urma sa au rămas doi copii minori şi o soţie bolnavă.

Cel mai mic are doar 1 an şi trei luni. Sătenii sunt zguduiţi de durere şi oripilaţi de grozăvia faptei. Spun că vor face tot posibliul ca autorii crimei să fie prinşi şi să plătească. Mai ales autorii morali, căci aproape toţi soceneţii vorbesc de autori morali. Pseudo-oameni de afaceri, care taie ilegal lemne din pădurile comunei şi le vând în Timiş.

De altă părere este preşedintele PNL, Marcel Vela: “Noi regretăm şi întreaga filială este profund marcată de ceea ce s-a întâmplat. Să ştii că un coleg, un prieten, consilier local, un om este ucis cu bestialitate de patru inşi mascaţi! Sunt 200% convins că aceşti criminali vor fi prinşi şi vor fi judecaţi şi îşi vor primi pedeapsa şi cei vinovaţi direct şi indirect.

După încheierea anchetei, vom face o analiză şi economică şi politică. Cred că ministrul Cristian David s-ar fi implicat la fel de mult indiferent de culoarea politică a oricărui consilier ce ar fi avut soarta lui Ioan Paica“, a afirmat Vela.

Poliţia tace inexplicabil

Poliţia s-a abţinut de la orice fel de declaraţii deoarece cazul este în cercetare. De aceea, întrebarea pusă de Maria Cornea, “de ce nu i s-au luat declaraţii cât a fost încă viu?“ rămâne fără răspuns. Potrivit doctorului Emil Bundea de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, diagnosticul pus lui Ioan Paica a fost “politraumatism prin agresiune.

Doctorul Bundea mai spune că procedura standard într-un asemenea caz prevede înştiinţarea poliţiei despre persoană şi diagnostic, procedură respectată şi în cazul lui Ioan Paica. Deci, revine întrebarea “de ce nu i s-au luat declaraţii cât a fost încă viu?“

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Prof. Dr. avocat Corneliu-Liviu Popescu a înaintat un denunt împotriva lui Augustin Lazăr pentru savarsire a infracțiunii contra umanității în cazul lui Iulius Filip, îi cere și lui Iohannis să iasă din tăcere
Iliescu l-a decorat pe șeful Schweighofer Holzindustrie. Cum se lauda in 2013 Victor Ponta cu o investitie Holzindustrie: Firma austriaca, nominalizata intr-o lista scurta de investitii strategice.
Romania incercuita - bomba SWIFT
Ilie Șerbănescu: ”Satârul statului minimal a ajuns la os, în timp ce caimacul stimulentelor a fost cules de stăpânul străin al economiei!”
Director austriac spune tot! Milioane de euro spagă pentru oficialii români din PNL, PDL,USL
Inca o revolutie confiscata! De data asta de sorosisti. Iohannis, mai josnic decat Ponta
Actorii principali din spatele proiectului Rosia Montana – Gold Corporation.
Shaorma presata cu picioarele și carne cu fire de păr! Uitați, oameni BUNI, ce mizerii servim în magazinele fast-food! Distribuie SĂ VADĂ TOATĂ LUMEA!
După ”guvernul meu” și ”sute de mii de români ai mei”, Iohannis și-a făcut și ”Armata mea”
S-a întors Coldea, reîncepem Jocul
După 27 de ani: spitalele României - anticamerele mortii, în care ajungi doar ca să ai unde să mori. Spitale cu gândaci, toalete insalubre şi aparatură bună de aruncat. Dar guvernul "masonic" işi face griji pentru sănătatea şi vaccinarea bebeluşilor, insă distrug sistematic sistemul de sănătate“ . Nu vă este clar că acestia doresc depopularea românilor ??
PORTAVIOANELE şi FLOTA DE ATAC ale SUA ÎNDREPTÂNDU-SE către Marea Coreei de Nord
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro