Un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit în Marea Neagră. Aeronava se îndrepta spre Siria. Nu sunt supravieţuitori/ | VIDEO FOTO

Distribuie!by loading... Avion Tupolev Tu-154, similar celui prăbuşit în Marea Neagră. FOTO EPA Un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit la doar câteva minute după decolarea din staţiunea Soci de la Marea Neagră. Aeronava transporta jurnalişti şi o cunoscută formaţie de muzică militară, corul Alexandrov al […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Avion Tupolev Tu-154, similar celui prăbuşit în Marea Neagră. FOTO EPA

loading...
Avion Tupolev Tu-154, similar celui prăbuşit în Marea Neagră. FOTO EPA

Un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit la doar câteva minute după decolarea din staţiunea Soci de la Marea Neagră. Aeronava transporta jurnalişti şi o cunoscută formaţie de muzică militară, corul Alexandrov al Armatei Roşii, care trebuia să ajungă în provincia siriană Latakia pentru a susţine un concert de Anul Nou pentru soldaţii ruşi din Siria. Ministerul rus al Apărării a anunţat că toţi cei aflaţi la bord au murit.

UPDATE 17:15 – Cinci elicoptere, 32 de nave şi 80 de scafandri sunt implicaţi în operaţiunile de căutare şi recuperare a victimelor şi a epavei aeronavei TU-154, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

UPDATE 15:35 – Unul dintre piloţii aeronavei a făcut parte din echipajul care a reuşit să aducă la sol în siguranţă, în 2011, un alt TU-154 care suferise o avarie tehnică şi fusese foarte aproape de a se prăbuşi, relatează Russia Today.

UPDATE 15:00 Echipele de intervenţie au recuperat 12 cadavre din apele mării, transmite Interfax.

UPDATE: 13:15 Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că luni, 26 decembrie, va fi declarată zi de doliu naţional în Rusia, informează RT.com.

UPDATE 12:45 Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori. Niciun supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters, potrivit News.ro.

„Nu erau semne de supravieţuitori” la locul prăbuşirii avionului, a declarat generalul.

Potrivit AFP, au fost descoperite patru corpuri.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional

UPDATE 12:20 – Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat duminică să se înfiinţeze o comisie de anchetă, condusă de premierul rus Dmitri Medvedev, care să determine cauzele prăbuşirii avionului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Putin i-a cerut lui Medvedev să ”formeze şi conducă o comisie guvernamentală însărcinată cu ancheta asupra părbuşirii (aeronavei de tip) Tu-154 la Soci (sud)”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

De asemenea, şeful statului rus a transmis ”cele mai profunde condoleanţe” rudelor victimelor, în mare parte muzicieni din corul Armatei Roşii, care urmau să sărbătorească Anul Nou împreună cu militari ruşi staţionaţi în Siria.

UPDATE11:35 – Prăbuşirea avionului militar rus ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat un oficial rus.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el „exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, transmite AP, potrivit News.ro.

UPDATE 10:22 – Ministerul rus al Apărării a publicat lista celor aflaţi la bordul avionului: opt membri ai echipajului, opt militari, nouă jurnalişti, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, doi oficiali civili şi o reprezentantă a unei organizaţii umanitare internaţionale.

Printre victime se numără şeful ansamblului muzical militar, Valeri Khalilov, şi şeful departamentului Cultură al Ministerului rus al Apărării, Anton Gubankov, potrivit RT.com.

Elizaveta Glinka (Doctor Liza), director executiv al organizaţiei umanitare Fair Aid International Public Organization, se afla la bord, potrivit Russia Today.

UPDATE 9:35 – Russia Today anunţă că echipele de salvare au găsit deja cadavre ale pasagerilor de la bordul avionului. Primul corp a fost găsit la circa 6 kilometri de ţărm. Surse din echipele de intervenţie au declarat că printre obiectele descoperite sunt şi documente de identitate ale unora dintre cei 9 jurnalişti aflaţi la bord.

Autorităţile ruse au precizat că resturile avionului sunt împrăştiate pe o suprafaţă de circa 1,5 kilometri pătraţi, la circa 6 kilometri de Soci, în largul mării, la o adâncime care variază de la câteva zeci de metri la 100 de metri.

Operaţiuni de căutare / salvare, la Soci, după prăbuşirea avionului FOTO Hepta

O imagine cu avionul Tu-154, înainte de decolarea de pe aeroportul Chkalovsky din Moscova, a fost publicată pe Facebook de inginerul de sunet al postului rus NTV Evgeny Tolstov, care s-a aflat printre cei nouă jurnalişti de la bordul aeronavei prăbuşite.

UPDATE 9:12 – Unul dintre membrii corului Alexandrov, care nu a plecat în această deplasare pentru că tocmai devenise tată, a declarat pentru presa rusă că la bordul aeronavei se aflu circa 50 de componenţi ai renumitului cor al Armatei Roşii, care ar fi trebuit să susţină un singur concert în Siria, pentru militarii ruşi.

Mai multe nave se îndreaptă spre locul prăbuşirii avionului. FOTO EPA

UPDATE 9:00 – Postul Rossya 24 a anunţat, citatând informaţii actualizate de la Ministerul rus al Apărării, că la bord se aflau 92 de persoane (84 de pasageri şi 8 membri ai echipajului). Anterior, informaţiile oficiale erau că la bord se aflau 91 de oameni.

Printre pasageri se aflau 9 jurnalişti şi mai mulţi membri ai corului Armatei Roşii, care a concertat toamna aceasta şi la Bucureşti.

Aeronava Tu-154 a decolat de la Moscova, cu destinaţia Siria, şi trebuia să aterizeze pentru a fi realimentată cu combustibil pe un alt aeroport. Din cauza vremii nefavorabile, avionul a fost direcţionat spre aeroportul internaţional din Soci pentru această operaţiune. La 2 minute după decolarea din Soci, avionul a dispărut de pe radar.

Imagini înregistrate de o camera de supraveghere depe aeroportul din Soci arată decolarea avionului, duminică dimineaţă.

UPDATE 8:20 – Ministerul rus al Apărării informează că resturi ale aeronavei dispărute au fost găsite în largul coastelor staţiunii Soci, la circa 6 kilometri de ţărm, în Marea Neagră, la o adâncime de circa 70 de metri, transmite Russia Today. Nu există informaţii despre eventuali supravieţuitori.

Agenţia TASS,preluată de Russia Today citează membri ai echipelor de salvare din Soci care spun că obiecte aparţinând pasagerilor de la bord ar fi fost găsite în apele mării.

În operaţiunile de căutare sunt implicate toate serviciile de căutare şi salvare din regiunea Krasnodar şi din regiunile învecinate.

Conform unui purtător de cuvânt al Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat în legătură cu această situaţie şi primeşte în permanenţă date de la serviciile de urgenţă, scrie News.ro.

TU-154 este unul dintre cele mai rapide avioane de pasageri, putând atinge viteze de aproape 1.000 km/h. Aeronava este de construcţie sovietică, modelul datând din anii 1960.

UPDATE 8:08 Agenţia Interfax şi Russia Today au anunţat că avionul s-a prăbuşit.

UPDATE 07.50 Ministerul Apărării a transmis că 91 de oameni se aflau la bordul aeronavei, 8 persoane fiind membri ai echipajului, potrivit AP.

Avionul transporta faimoasa trupă militară Alexandrov la un concert într-o bază aeriană rusească din Siria.

Presa rusă citează o sursă de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă spunând că aeronava care lipseşte este un Tu-154.

„Conform datelor preliminare, un Tu-154 al Ministerul Apărării rus a dispărut de pe ecranele radarelor, după plecarea de la Soci. Aproximativ 70 de persoane erau la bord”, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al ţării.

Informaţiile privind numărul de persoane aflate la bord sunt contradictorii, dar variind între 70 şi 100 de oameni. Potrivit CNN, care citează un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, 91 de persoane sunt la bord, 8 dintre acestea fiind membri ai echipajului. Al Jazeera transmite că 10 dintre pasageri sunt membri ai echipajului.

O altă sursă familiară cu problema a declarat pentru Interfax că avionul a dispărut de pe radar când Tu-154 încă derula manevre în spaţiul aerian rusesc peste Marea Neagră, la scurt timp după decolare.

FOTO BBC

„Avionul a dispărut de pe radar la aproximativ 20 de minute după decolare”, a declarat o altă sursă pentru RIA, adăugând că avionul a decolat la 05:20 ora locală şi nu a reuşit să deruleze verificarea cu turnul la 05:40.

Agenţia Federală de Transport Aerian (Rosaviation) a declarat pentru RIA Novosti că zborul nu era „civil”. O formaţie de muzică militară şi reporteri erau printre cei care la bordul aeronavei. Rapoartele neconfirmate spun că aeronava aparţine Ministerului Apărării şi se îndrepta către provincia Latakia din Siria. Oficialii ruşi nu au făcut până în prezent nici un comentariu.

O operaţiune de căutare este acum în curs de desfăşurare, transmite televiziunea de stat Rossiya24 TV.

 


Sursa: m.adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ce intentioneaza sa faca Putin cu luptatorii ISIS capturati în Siria ?
Serviciile au preluat controlul asupra Facebook !!
Demascarea celebrului David Icke , a fost inlocuit de reptilieni ? (Documentar VIDEO)
„ATENTATELE DE LA 11 SEPTEMBRIE” ale Italiei au fost organizate de serviciile secrete OPERATIUNEA GLADIO
Să nu uităm acţiunile Olandei la lovitura de stat 1989 . Coen Stork, ambasadorul Olandei la Bucureşti în 1989 – s-a implicat direct în acţiunile antiromâneşti. În luna martie 1989 a primit la reşedinţa sa pe Brucan, susţinându-l în acţiunile sale. Ziaristul olandez de naţionalitate maghiară Varga Van Kieed Şandor, a contactat cetăţeni români pe care i-a instigat la acţiuni impotriva statului. Ambasadorul olandez i-a oferit protecţie.
Conferința Mondială a masonilor la Palatul Parlamentului din 2014
Ciolos a adus MONSANTO in Romania, legume modificate genetic, ce otravesc corpul uman| MONSANTO= DEPOPULARE
RUSIA susţine că armata Ucrainei se pregăteşte de un război cu România. Ministerul român de Externe cere explicaţii Kievului
De ce nu a dat STS imediat localizarea fetei omorâte: În România, „serviciile” aparțin Puterii și o servesc numai pe ea. Nu și pe cetățenii simpli ai țării. Noi sîntem buni numai ca plătitori de impozite
Stenograma unei convorbiri de 4 miliarde de dolari. Cei mai bine plătiți actori din lume joacă în filme cu mineri
Bazele SUBTERANE de rachete ale Iranului. Video
Raportul SRI nr. 671 din data de 18 iunie 2001 cu privire la fenomenul satanist: evolutie si situatie actuala!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro