Un alt nivel de batjocură: Autoritățile le-au deschis dosar penal unor săteni din Iași care și-au asfaltat singuri drumul (VIDEO)

Distribuie!by Incredibil, dar adevărat. Câțiva localnici din comuna ieșeană Butea, în frunte cu fostul primar, sunt cercetați acum pentru că au reparat singuri o porțiune de drum de un kilometru. Oamenii erau sătui să se tot plângă că nu pot circula normal pe acel drum județean. În plus, toate solicitările […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Incredibil, dar adevărat. Câțiva localnici din comuna ieșeană Butea, în frunte cu fostul primar, sunt cercetați acum pentru că au reparat singuri o porțiune de drum de un kilometru. Oamenii erau sătui să se tot plângă că nu pot circula normal pe acel drum județean. În plus, toate solicitările fsotului primar către mai marii județului fuseseră sortite eșecului.


Așa că oamenii au pus mâna pe lopeți și au încercat să plombeze gropile din drum. Sătenii s-au oferit benevol să dea o mână de ajutor, sătui și ei să aștepte asfaltarea. Doar că acum s-au trezit cu dosar penal, au fost chiar trimiși în judeacată și riscă o amendă sau chiar 6 luni de pușcărie.

loading...

Drumul judeţean 280 J, are patru kilometri şi e singura legătură a comunei Butea cu oraşul Iaşi. Sătui să-şi strice maşinile, sătenii au pus acum 4 ani mâna pe lopeţi şi au reparat singuri o porţiune de un kilometru, fără avizul specialiştilor.


„Am făcut atunci o plângere și i-am rugat să sisteze. Era jumătatea verii și noi încă nu atribuisem contractul de plombe”, spune Daniel Minciună, șeful Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași

„Erau găurile prea mari și se stricau mașinile”, afirmă Emil Bălteanu, localnic anchetat.


Ideea plombării îi aparţine lui Costel Năstase, fost primar al localităţii, care a şi suportat costurile, 600 de lei. El le ceruse anterior, autorităţilor judeţene, timp de opt ani să asfalteze drumul.

„În timp ce noi turnăm beton aici, eram în jur de 20, toți cei care treceau pe aici ne întrebau dacă avem nevoie de ajutor”, spune Costel Năstase, fost primar pentru B1 TV.

Autoritățile române au deschis un dosar penal pentru localnicii unei comune ieșene care și-au asfaltat singuri drumul

Alături de fostul primar sunt anchetați alţi 6 localnici.

„Au ajuns să aibă dosar penal pe banii lor, de ce?”, spune Ioan Bordaș, tatăl unor localnici anchetați.

„De multe ori când ți se întâmplă o nedreptate, cum e și în acest caz, depășești un pic căile legale Întotdeauna este bine să vezi ce este legal și ce nu este legal, să respecți legea.”, spune Lavinia Chiburțe, coordonator programe în Centrul de Resurse pentru participare publică.

Sătenii trimiși în judecată zilele trecute riscă de la o amendă penală, până la șase luni de închisoare.

“Porțiunea asta de drum arată așa rău de vreo 12 ani cred că”, spune un bărbat.

„Am făcut demersuri, adresă la Consiliul Județean”, declara Mihai Mile, viceprimarul comunei Butea.

Un covor asfaltic ar costa 2 milioane de lei, bani pe care Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor nu îi are.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dictatura homosexuală, la putere în Spania. Toate organizațiile pro-viață și pro-familie își vor închide activitatea
Adevărul ascuns sub preș! Cui ne vindem toată țara? Cât teren agricol mai avem la dispoziție și cine-l cumpără în realitate
BILANT FALSIFICAT – DNA a intoxicat tara cu minciuna ca ar avea doar 10,5% achitari, in loc de 15,2%. DNA a raportat smechereste cifra de 134 de achitati la cei 1.271 inculpati trimisi in judecata, in loc sa raporteze achitarile la cei 879 de condamnati. Rata de achitari e cu 5,4% mai mare decat in 2016. Pentru ca lumea sa nu bage de seama, achitatii au fost impartiti pe doua categorii: 74 la structura centrala si 60 la unitatile teritoriale. 15,2% este „recordul” absolut al DNA (Raportul)
Komisariatul de la Bruxelles: victorie terminatoare asupra României
DOCUMENTELE: Familia Șărămăt chiar a făcut tot ce trebuie ca să o adopte pe Sorina
Un Blitzkrieg împotriva fiecărui român | trebuie sa citești asta!
NE-A LUAT DRACU. Merkel, Mama Migrației Ilegale și Bilderbergul Macron, dispuși să schimbe tratatele ca parte a modernizării Uniunii Europene
Ne otrăvesc pe toate căile: Poluare cu amoniu pe râul Argeș, ascunsă de Administrația Națională Apele Române
Model plângere penală vaccinare fără acord în maternitate
Unirea Romaniei s-a facut de catre Alexandru Ioan Cuza, dar apoi a fost inlocuit de regele dictator Carol de Sigmaringen
Zece trepte ale loviturii de stat si DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA in desfasurare astazi semnata de - Ex-regele Mihai, Vladimir Tismăneanu, Neagu Juvara, Eugen Ionesco, Paul Goma, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici… au semnat Declaraţia de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei.
A cumpărat o varză de la supermaket, iar acasă a realizat că e din plastic. Iată cum a probat VIDEO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro