Ultrasunetele pot fi folosite împotriva Alzheimer

Distribuie!by Eficienţa acestor tratamente a fost demonstrată în studiile pe animale. loading... QIMR Berghofer, un institut de cercetare din Australia, a anunţat că a derulat un studiu care aduce noi dovezi care susţin eficienţa ultrasunetelor pentru direcţionarea medicamentelor către anumite regiuni specifice din creier. Acest studiu a fost efectuat pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Eficienţa acestor tratamente a fost demonstrată în studiile pe animale.

loading...

QIMR Berghofer, un institut de cercetare din Australia, a anunţat că a derulat un studiu care aduce noi dovezi care susţin eficienţa ultrasunetelor pentru direcţionarea medicamentelor către anumite regiuni specifice din creier. Acest studiu a fost efectuat pe celule derivate din mostre de la pacienţi care sufereau de Alzheimer; studiile anterioare au fost efectuate pe animale de laborator, notează Medicalxpress.


Cercetătorii australieni au studiat o tehnică care combină ultrasunetele cu un tratament cu microbule pentru a crea o serie de „deschideri” în bariera  creier-sânge formată de către celulele endoteliale, interfaţa dintre sângele care circulă şi ţesuturile înconjurătoare, după cum explică profesorul Anthony White, şeful echipei care a condus acest studiu. „Aceasta este o barieră semipermeabilă care acoperă vasele de sânge din creier şi protejează ţesutul creierului, dar această funcţie de protecţie previne, de asemenea, absorbţia de medicamente şi terapii care vizează bolile creierului”, explică cercetătorul.

„Am descoperit că folosind ultrasunetele focalizate şi tratamentele cu microbule, am putea slăbi conexiunea dintre celulele barieră sânge-creier, ceea ce ar putea permite ţesutului creierului să absoarbă un tratamentele medicamentoase […] Studiul nostru este primul care analizează modul în care  bariera sânge-creier de la pacienţii umani poate fi perturbată pentru a îmbunătăţi absorbţia tratamentelor pentru Alzheimer, bazându-se pe studii anterioare care au explorat dacă ecografia ar putea fi folosită pentru a reduce acumularea amiloidului în creierul şoareci şi alte modele animale”, a declarat profesorul White.


Oamenii de ştiinţă au folosit celule endoteliale, derivate din celulele umane pentru a se extindă şi a se contracta, perturband conexiunile dintre celule sub influenţa microundelor pentru a permite trecerea medicamentelor către ţesuturile afectate.

Studiul a fost publicat în Stem Cell Reports.

SURSA: https://www.descopera.ro/stiinta/19068437-ultrasunetele-pot-fi-folosite-impotriva-alzheimer

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro