Ultima oră – Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe: „Ne-am oferit să primim aproape 2.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia”

Distribuie!by     Realitatea Tv: România s-a oferit să găzduiască aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul român de Externe, într-un interviu la Realitatea Tv, care a precizat că ţara noastră a primit deja 700 de refugiaţi. REPORTER: Se manifestă solidaritatea […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

 
Realitatea Tv: România s-a oferit să găzduiască aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul român de Externe, într-un interviu la Realitatea Tv, care a precizat că ţara noastră a primit deja 700 de refugiaţi.

REPORTER: Se manifestă solidaritatea şi prin disponibilitatea României de a primi refugiați, de a respecta cota Comisiei Europene?

loading...

REPORTER: Aţi menţionat mai devreme coaliţia anti-Daesh. Din informaţiile statului român, există informaţii despre români care să lupte fie în grupările anti-ISIS din Irak sau Siria, fie de partea grupării teroriste?


TEODOR MELEŞCANU: Este, într-adevăr, o problemă preocupantă, dat fiind că există un număr foarte mare de cetăţeni europeni, luptători străini, în cadrul Daesh. Am avut doar două cazuri intens mediatizate, despre un tânăr radicalizat şi un domn mai în vârstă care au avut anumite încercări de a pregăti anumite acţiuni. Nu avem la ora actuală cunoştinţe despre niciun român care luptă în cadrul forţelor Statului Islamic sau pe lângă alte grupări din Siria.

REPORTER: Se manifestă solidaritatea şi prin disponibilitatea României de a primi refugiați, de a respecta cota Comisiei Europene?


TEODOR MELEŞCANU: Da, din acest punct de vedere… Sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiați din motive politice, cauze de război, dar există și o migrație economică mai ales din țările cu regimuri eșuate, cu condiții de viață foarte grele. România și-a exprimat solidaritatea, deși am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În același timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiați.

Recent, am făcut o ofertă pentru 1942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Avem deja pe teritoriul nostru cam 700 astfel de refugiați.

Pe lângă aceste lucruri, vreau să vă spun că România participă masiv la operațiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni. La nivelul UE, și prin instituția Frontex, și prin operațiunile din Marea Mediterană, România a fost unul dintre contributorii cei mai importanți. Această contribuție a noastră ne situează pe locul doi între țările care nu sunt direct vizate de către migrație.

Nota noastra: Dupa cum vedeti, Guvernul roman s-a oferit, nu i s-a cerut in mod imperativ!!! In timp ce tarile din grupul de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria) se opun cu curaj islamizarii tarii lor, Romania face exact invers. Dovada slugarniciei supreme a celor care ne conduc!

 

Citește mai mult: Realitatea Tv

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Parchetele din Romania sunt subordonate Ambasadei Americane |Întrevedere a ambasadorului Hans Klemm cu șefii parchetelor din România
Facturile de căldură și gunoi au devenit titluri executorii
Cioloș își servește stăpânii, goldsteinii ”canadieni” cu aur - ”the second largest gold deposit in Europe” s-a livrat, cretinilor de hipsteri de hăuleați cu Roșia Montană și ați cerut ”guvernul străzii”...
O mostenire de la Ceausescu, zacamantul de petrol din Libia are o valoare fabuloasa astazi, ea a fost vanduta pe nimic in 1993 de guvernul Vacaroiu
ANTIROMÂN. Tokes Laszlo: „Acum e momentul autonomiei teritoriale şi al independenţei totale a Ardealului şi a Partiumului!”
Se inchide fabrica de pantofi CLUJANA, in comunism era cea mai mare fabrica de pantofi din Europa de est, avea 11.000 de angajati
„ATENTATELE DE LA 11 SEPTEMBRIE” ale Italiei au fost organizate de serviciile secrete OPERATIUNEA GLADIO
Decat sa muncesti in strainatate mai bine cultivi lavanda si incasezi 5000 de euro la hectar
Dezvaluiri ale unor patrioti din SRI despre structura ARABA din Romania, informatii ignorate de Coldea
Deepfakes. Manipularea din 1938 în 2019 - (Video)
Klaus Iohannis e anticomunist numai când îi iese lui ceva. Cartea lui care s-a vandut in China a fost curătată de anticomunism ca să facă el bani acolo!
Exista indicii ca fetita a fost ceruta insistent de familia din SUA pentru a i se preleva organe, unul dintre copiii familiei are nevoie urgenta de un rinichi
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro