ULTIMA ORĂ! CURTEA CONSTITUȚIONALĂ L-A DEMIS DIN FUNCȚIE PE IGOR DODON!

Distribuie!by loading... Curtea Constituțională a decis să-l suspende din funcția de șef de stat pe Igor Dodon pentru că a încălcat Legea Supremă! Hotărârea Înaltei Curți este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac. Curtea Constituțională a concluzionat că președintele țării nu are drept de veto […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dodon demis

loading...

Curtea Constituțională a decis să-l suspende din funcția de șef de stat pe Igor Dodon pentru că a încălcat Legea Supremă! Hotărârea Înaltei Curți este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac.

Curtea Constituțională a concluzionat că președintele țării nu are drept de veto în numirea în funcție a unui ministru propus de Guvern. Remanierile în acest sens se fac în Executiv, iar dacă șeful statului refuză o candidatură înaintată repetat acest lucru reprezintă o încălcare a Constituției. Deci Dodon este demis din funcția de președinte!

Decizia a fost luată astăzi de magistrații CC, după ce premierul Pavel Filip a depus luna trecută o sesizare, urmare a respingerii de către Igor Dodon a candidaturii lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Comisia Electorală Centrală are la dispoziție 3 luni pentru a organiza alegerea repetată a Președintelui țării. Pentru că a încălcat Legea Supremă, Dodon nu mai poate candida. Iar asta nu e tot! Procuratura Generală urmează să deschidă un dosar penal pentru faptul că Dodon a recunoscut așa-numitul președinte al Transnistriei.

 


Sursa: moldovandream.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro