Ucraina îndreaptă armele împotriva României

Distribuie!by   loading... Jurnaliştii români din Cernăuţi condamnă declaraţiile militarilor ucraineni privind înfiinţarea unui battalion ce va opri o ipotetică intervenţie militară a României în Ucraina. Prin asemenea declaraţii, dar şi prin intermediul zvonurilor că minoritatea română din regiunea Cernăuţi pregăteşte acţiuni de protest, se urmăreşte tensionarea relaţiilor interetnice din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Ucraina

loading...

Jurnaliştii români din Cernăuţi condamnă declaraţiile militarilor ucraineni privind înfiinţarea unui battalion ce va opri o ipotetică intervenţie militară a României în Ucraina. Prin asemenea declaraţii, dar şi prin intermediul zvonurilor că minoritatea română din regiunea Cernăuţi pregăteşte acţiuni de protest, se urmăreşte tensionarea relaţiilor interetnice din regiune.

Presa rusă a titrat masiv o ştire apărută pe un site ucrainean din oraşul Ivano-Frankovsk. Este vorba despre înfiinţarea unei brigăzi militare pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii teritoriale din partea României.


Politologul român din Cernăuţi Marin Gherman a declarat pentru Adevărul că ştirea este una autentică. Conferinţa de presă a avut loc pe 21 septembrie, iar primul portal de ştiri care a publicat informaţia a fost site-ul ucrainean styknews.info. Iniţial, Marin Gherman a pus la îndoială că reprezentanţii Ministerului Apărării ucrainean ar fi putut să facă declaraţii care ar tensiona relaţiile dintre România şi Ucraina. Înregistrarea de la conferinţă care confirmă autenticitatea informaţiei a apărut pe internet a doua zi, 22 septembrie. Ştirea realizată de televiziunea ucraineană confirmă faptul că Ucraina înfiinţează o nouă brigadă „pentru apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României“.
REACŢIA LIPSĂ
Marin Gherman declară că informaţia a scandalizat locuitorii din Bucovina. „Nu este normal când România ratifică Acordul de Asociere la UE al Ucrainei, iar Kievul se pregăteşte de războaie ipotetice. În acest sens Ministerul de Externe al României ar trebui să reacţioneze”, consideră Marian Gherman. România a fost primul stat membru al UE care a ratificat, la 3 iulie 2014, Acordurile de Asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

Jurnalistul român din Cernăuţi Vitalie Zâgrea consideră că ideea privind formarea unui batalion care să se opună unor ipotetice pretenţii teritoriale din partea României este contraproductivă şi creează tensiuni între cele două state. „Nu e momentul să se formeze un asemenea batalion întrucât prim-ministrul şi Ministrul de Externe al României, care au vizitat Kievul în ultimele două luni, s-au pronunţat deschis că România este ţara care susţine Ucraina. Până ieri România era considerată de Ucraina cel mai mare duşman, acum România este unul dintre cel mai buni prieteni. Rusia era cel mai mare prieten, acum este duşman”.


ZVONURI ÎN CERNĂUŢI
Vitalie Zâgrea consideră că există forţe care îşi propun ca în Bucovina să apară tensiuni interetnice. Dovada sunt zvonurile din ultimele zile, că românii vor picheta în ziua de 22 septembrie administraţia din Cernăuţi , manifestându-şi nemulţumirea de faptul că nu li se respectă drepturile. „A fost o informaţie falsă. Se încearcă pe diferite căi să se pună accentul pe faptul că românii din regiunea Cernăuţi nu sunt mulţumiţi de viaţa pe care o duc aici. Cineva din umbră face toate acestea”, crede Vitalie Zâgrea.

OBIECTIVUL BIRGĂZII
„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României“, a declarat colonelul ucrainean, citat de Agerpres. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanţi care să ştie să lupte foarte bine în munţi.

Organizaţia „Experts for Security and Global Affairs” (ESGA) au menţionat că ştirea a apărut iniţial pe site-ul unei publicaţii locale (Styknews.info), la care ulterior a făcut trimitere şi postul local de televiziune al regiunii Ivano-Frankivsk). Imediat a fost preluată de presa rusă. Faptul că ITAR-TASS a fost prima agenţie de ştiri rusă care a publicat această ştire a alimentat ipoteza că ar fi vorba de o dezinformare.

Ucraina va înfiinţa o nouă brigadă „în Bucovina pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni“, au anunţat luni, la Ivano-Frankovsk, colonelul Viktor Kevljuk, şeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ „Zapad“, şi viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasil Zubanici.

sursa: onlinereport.rohttp://www.nasul.tv/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dovadă că Soroş a finanţat lovitura de stat din decembrie 1989
27 DE ANI DE CAPITALISM. Cine a fost în spatele circuitului Caritas: „acoperiţi” din SRI-ul lui Măgureanu controlau listele cu câştigători
Hayssam aruncă BOMBA: Băsescu e PROFESORUL, el m-a ajutat să fug din România
Comitetul Românilor din SUA cere României RETRAGEREA din pactul pe migrație- Diaspora se opune!
Portretul lui Barna desenat de o USR-istă: „Mediocru patentat, pus de o gașcă de securiști”
A ÎNNEBUNIT LUMEA! Vrăjitoarele din întreaga lume s-au unit împotriva lui Donald Trump | Vor face o vrajă împotriva Președintelui american
Planul secret de distrugere a agricultorilor și fermierilor români! Dezvăluirile profesorului Avram Fițiu
Constantin Degeratu, declarații incendiare despre scutul de la Deveselu: Noi nu știm ce rost are scutul acesta aici. Nu ne apără de nimic
Timmermans a transmis ORDINE CLARE Guvernului Dăncilă. Coaliția din România, subjugată de liderul UE
Cum i-au măcelărit soldaţii unguri pe civilii români din Transilvania în 1940: copii sfârtecaţi, femei violate, gravide tăiate cu baionetele şi capete retezate
Ponta despre noul sistem medical: Vom trăi într-o societate unde 10% din populaţie, vom avea acces la servicii medicale bune, iar restul de 90% or să moară"
BRASOV: Un olandez l-a violat pe băiețelul român de 14 ani pe care voia să-l adopte. „Peste 30.000 de copii au fost transferați în străinatate, cu un profit de un miliard de dolari pentru oficialități și intermediarii care au înlesnit adopțile”.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro