TURTURICĂ, TAPALAGĂ și Sorina MATEI, în BIROUL lui SRL Coldea. Referate de ARESTARE, de la SRI la Parchete. DOVEZI FOTO – LIVE

Distribuie!by   loading... Cum funcționau „culoarele” presei și ale justiției pentru demolarea adversarilor, numele a trei jurnaliști care îl vizitau pe prim-adjunctul SRI la birou, felul în care erau folosite mandatele de interceptare pe „siguranță națională” și modul în care Binomul SRI-DNA se baza pe celebrele protocoale de colaborare instituțională […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...
Cum funcționau „culoarele” presei și ale justiției pentru demolarea adversarilor, numele a trei jurnaliști care îl vizitau pe prim-adjunctul SRI la birou, felul în care erau folosite mandatele de interceptare pe „siguranță națională” și modul în care Binomul SRI-DNA se baza pe celebrele protocoale de colaborare instituțională și pe decizii secrete ale CSAT, dar și cariera și prietenia cu Florian Coldea – sunt câteva dintre dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. El a relatat și despre momentele politice care au dus la întărirea cuplului „SRL Coldea” și „PFA Kovesi”, despre relația prim-adjunctului SRI cu Sebastian Ghiță, despre straniile coincidențe la alcătuirea completelor de judecată și despre presiunile la care a fost supusă familia sa după ce și-a început seria de dezvăluiri.

Ofițer operativ în cadrul SRI din 2001, Daniel Dragomir a continuat seria dezvăluirilor despre desfășurarea binomului SRI-DNA și modalități din culisele instituțiilor care au condus România spre o serie de abuzuri ce acum par fără sfârșit.

Cine este colonelul (r) Daniel Dragomir și prietenia cu Florian Coldea

“Eu nu am fost printre cei care au purtat cagulă în operațiunea din Irak, când am salvat jurnaliștii români. Relația mea cu generalul Coldea a început din 1997. Eu am efectuat toate perioadele mele de practică cu generalul Coldea, care mi-a fost mentor.

Generalul SRI Florian Coldea, în filmul A3

Din 2001 mi-a fost șef, iar din 2005 am lucrat cu dânsul pentru că el coordona tot ce ținea de blocul informativ. Era o relație bună și apropiată cu generalul Coldea. Nu vreau să intru în amănunte de natură personală. Rațiunea pentru care am decis să fac aceste dezvăluiri e că o serie de oameni apropiați din jurul canalelor media și care sunt încă sub sfera de influență, au început să mă decribilizeze. Tocmai de aceea, trebuie să arăt cum stau lucrurile”

Dragomir a arătat o poza din tinerețe alături de Florian Coldea. “Aceasta e din 1998, cu domnul și doamna Coldea. Eram o familie la acel moment, ne petreceam sfârșiturile de săptămână împreună. Știti de ce pot să vă arăt aceste poze? Pentru că cei de la DNA mi-au declasificat dosarul de la SRI”

Daniel Dragomir și soții Coldea, pe vremea când erau o „FAMILIE”

Daniel Dragomir a fost unul dintre cei mai importanți oameni din cadrul SRI, acesta ajungând să coordoneze parteneriatele cu CIA, dar și Mossad. “Am coordonat relația cu TOATE serviciile secrete americane, apoi cu cei mai importanți parteneri strategic. Am primit din partea serviciilor partenere mai multe decorații pentru lucruri punctuale”

Daniel Dragomir alături de generalul SRI Sorin Cosma, în sediul CIA

Dragomir a făcut publice o serie de poze din misiunile în care a fost, acesta explicând și faptul că nu poate să dea mai multe detalii la unele imagini despre locurile în care se afla.

Pe acoperișul Ambasadei României la Bagdag (Irak)

Daniel Dragomir în timpul unei misiuni secrete

Celebru sub acoperire

“Generalul Coldea mi-a transmis că Anca Grădinaru, care a lucrat la Antena, este una dintre persoanele care sprijină serviciul. Când mă refer la perioada de final a generalului Coldea fac o distincție față de ceea există azi, acum se aplică lucruri de sanare și curățare, care mă bucură. V-aș propune să folosim următoarea sintagmă să folosim SRL Coldea în loc de SRI Coldea, a transformat serviciul într-un SRL, l-a folosit în beneficiu personal”, a fost una dintre declarațiile explozive ale lui Dragomir.

Daniel Dragomir, imagine anonimizată dintr-un film de PR al SRI din 2005. A fost ales, atunci, să reprezinte Serviciul

Culoarul media. Numele și instituțiile

“Persoanele din media erau uneltele lui Coldea. În perioada 2012, a fost un an de fierbere. Am văzut intrând mai mulți oameni din media în biroul domnului Coldea. Nu știu natura subiectelor discutate, dar a fost o perioadă agitată. Foarte agitată. Unul este Dan Turturică, știu și filiera pe care a ajuns la Coldea.

Dan Tapalagă, Hotnews

Dan Turturică, Digi 24, fost România liberă

Sorina Matei

Dan Tapalagă și jurnalista Sorina Matei. La ea fac o mențiune. S-a discutat despre ea, dădea dovadă de nesupunere, independență față de comenzile pe care le avea. Cred că de asta spune și lucrurilor pe nume acum. Astăzi voi da doar aceste trei nume”, sunt numele devoalate de Daniel Dragomir.

“În ultimele zile am văzut unii jurnaliști – influenceri – care ziceau de unde știau de dosare și mandate. eu întreb ei de unde știau? Eu am fost acolo, am trăit-o pe pielea mea și am studiat-o. punerea unei persoane pe culoarul justiției era concomitentă cu punerea pe culoarul media. În timp ce erau audiați, pe surse, media începea să spună că sunt dușmanii poporului. Nu spun că acești oameni sunt ofițeri acoperiți, ci că i-am văzut acolo. Lucrau pentru binele poporului? Nu cred”

Dragomir a lăsat de înțeles că sunt mai mulți jurnaliști care au intrat periodic în biroul lui Coldea. “Hot News, România Liberă, Digi. Independența media costă! Aceste instituții media, ca să înțelegem despre ce vorbim, ar trebui să treacă pe siglă: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituții nu doar că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci și protejate. Aceste culoare media trebuie să se închidă. Am două teme prin care aș vrea să ajut și să fac ca lucrurile să intre pe făgaș normal: culoarele media și al justiției put. Put a mizerie. Sunt pline de abuzuri. Trebuiesc închise.

Din discuțiile colaterale, la ședințe sau după, ceea ce pot să vă spun e că intenția a fost de a închide postul Antena 3. Deranja clica acest post. Clica, așa voi denumi. Aceștia oameni, când primesc ordin pe unitate, execută. Un caz cunoscut este cel al lui Valentin Zaschievizi. Cum ajunge un redactor șef-adjunct de la Jurnalul Național să se informeze de la Florian Coldea? Scoatem lucrurile la suprafață și îi speriem pe acești oameni. Media face investigații, iar ele deranjează. La Antena 3 i-a deranjat un reportaj făcut la spitalul de la Balotești. Au avut dubii că vă vor distruge, de asta au folosit toate canalele din justiție și media. Ceea ce nu pot controla, li se pare amenințător. Atunci, ori încearcă să preia ostil, ori distrug, ori negociază.Rar, dar mai negociază. Problema jurnalistului este de etică, deontologie în fața telespectatorului său sau a cititorului.”

Jocul politic al Binomului

Noaptea alegerilor din 2009, episod devoalat de jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei, a fost dezbătut la Antena 3 de Daniel Dragomir. “SRL Coldea și PFA Kovesi pot să vorbesc, eu nu am fost în sufrageria lui Oprea. Kovesi a transformat DNA în instituția sa personală. Cine a încercat să negocieze cu această clică, a pierdut. Au pierduți atât de mulți, încît s-a încercat o variere a temei. Unii jurnaliști au discutat la Ministerul Apărării. Se ajunsese la un asemenea caz, încât se discuta la acel nivel, iar cazul domnului Turcescu este elocvent”

“Acești oameni, crezându-se stăpînii României, au făcut greșeli mari. Mă uit la doamna Kovesi și văd câtă sfidare are față de oameni. Coldea are și azi telefon operativ de la SRI, mașină și șofer. Nu vi se pare sfidător asta?. 

Coincidențe stranii în „câmpul tactic”

Mandatele mele au fost aprobate de doamna Camelia Bogdan. Mergând la Curtea de Apel, cazul meu s-a judecat tot de Camelia Bogdan. Nu știu dacă e corect sau nu. Hai să fim mai inteligenți ca ei, documentele secrete ascunse prin fișete vor ieși. Au fost eliberate zeci de mii de mandate de siguranță naționale. Pe un mandat pot fi 15 persoane și se pot extinde pe conexiuni. Haide să vedem cum arată o încheiere motivată. Nu s-a aprobat ca o asemenea încheiere să fie pusă la dispoziția cetățeanului român. Hai să investigăm acest culoar. Așa o să descoperiți tot. Orice cetățean al României are acest drept.

Toată lumea are interesul să scoată această mizerie. Nu vă așteptați să am o probă REGINĂ, dar am documente care atestă implicarea ofițerilor în ședințe operative ale ofițerilor SRI cu procurorii DNA, echipe mixte. Toate documentele sunt obținute în mod legal. 

Protocoalele instituționale și „siguranța națională”

Avem o chestiune interesantă și cu acest protocol. Toți vorbim de ele, dar nimeni nu vrea să se implice pentru că miros. De ce nu le desecretizăm? Hai să vedem ce este în ele. Ce se dorește din moment ce protocolul a fost validat în urma unei întâlniri secrete a CSAT.

Da, l-am iubit pe Coldea. Pot să spun că am ținut foarte mult la el.Îmi vine greu să vorbesc despre aceste chestii personale. Cred că această sete de putere s-a extins după alegerile din 2009 și a ajuns la vârf după referendumul din 2012″

SRL Coldea și PFA Kovesi – un cuplu avid de putere

“Eu cunosc doi oameni care erau apropiați în aceste uneltiri, SRL Coldea și PFA Kovesi. O știu pe pielea mea. Pe lista asta, pentru a scoate toată mizeria, vor trebui puși toți care au participat. Demersul meu este unul care dorește golirea acestor culoare. La culoarele justiției, sunt noi, penalii. Pe partea cealaltă a culoarului, este obligatoriu ca judecătorii să înțeleagă că e momentul să se termine cu această mizerie.

Eu cred că pas cu pas lucrurile se vor așeza. Acest culoar va fi închis, dar cu greu. Doar cu sprijinul judecătorilor, care se vor uita pe aceste mandate și vor întreba de ce un om e urmărit cinci ani de zile.

Relația Sebastian Ghiță – Florian Coldea

Sebastian Ghiță cred că avea o relație foarte apropiată cu Coldea. Cred că această prietenie a fost folosită în scopuri care nu-și aveau loc în serviciu. Florian Coldea e toxic pentru acest serviciu, eu am ținut foarte mult la acest loc de muncă. Când mi-am dat seama că toxicitatea acestuia se duce către public, am decis să plec. Mi-am depus demisia și mi-am deschis o mică afacere. Nimeni nu auzise de Daniel Dragomir, niciun jurnalist nu a știut. Până ce am fost luat de acasă…Am fost luat pentru că SRL Coldea și PFA Kovesi au considerat că sunt o amenințare cunoscând aceste mizerii”

“Nu am fost amenințat, doar soția mea a fost intimidată de doi vânjoși, dar eu am o calitate: nu îmi e frică!”

„O să prezint documente din care se vede că referate de arestare erau trimise de la SRI către unități de Parchet, la comisia parlamentară, dacă voi fi chemat”

Cum funcționau „culoarele” oculte printre ziariști și magistrați, cum erau aceștia folosiți de Sistem și multe alte dezvăluiri de senzație sunt așteptate din partea lui Daniel Dragomir, fost ofițer al SRI. El va fi prezent în această seară, la Antena3, începând cu ora 21.00.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, arestat în dosarul Black Cube, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile legate de „acoperiții” din politică „făceau cărare” la biroul fostului adjunct din SRI, Florian Coldea. El a vorbit despre schimbările majore ale instituțiilor de forță ale statului. Schimbări făcute de oamenii care se aflau la conducere. “Statul paralel despre care se vorbește se observă prin abuzuri”, este declarația care poate fi un rezumat al situației devoalată în mod repetat de EVZ.

„Toată lumea vorbește astăzi despre Sistem. Cu S mare. Eu am fost un membru al sistemului, sistemul este format din sutele, mii de oameni: bărbați și femei, care fac parte din diferite instituții ale statului român, în special insituțiile de forță, și care zi de zi desfășoară activitatea pentru interesul statului român. Acesta este Sistemul. În interiorul Sistemului avem o diferență terminologică, care la noi a început să fie extrem de pregnante și se vede prin abuzuri.

Pe 2 septembrie, fostul colonel SRI Daniel Dragomir a postat un mesaj pe Facebook în care susținea că nu are nicio legătură cu poveștile mediatice și supozițiile din dosar. În interviul realizat de Victor Ciutacu și Ion Cristoiu, Dragomir a afirmat că are o datorie față de Constituție și concetățeni, în interesul național, să spună tot ceea ce știe.

El a povestit, din postura unui om care a fost parte din Sistem, la vârf, că dosarele de corupţie erau făcute de ofiţerii SRI, contrasemnate de procurori, iar inculpaţii erau executaţi la comandă de judecători apropiaţi de Servicii sau şantajaţi prin dosarele din celebra arhivă SIPA. Totul era sprijinit mediatic de acoperiții din presă, în vederea acreditării ideii că acțiunile de tip mafiot ale Binomului ar fi reprezentat, de fapt, lupta împotriva corupției.

Directorul EvZ, Dan Andronic a spus, la România TV, că afirmațiile lui Dragomir nu îl surprind. „Este o afirmație șocantă, însă într-unul din episoadele „Operațiunea noi suntem statul”, serial publicat în Evenimentul Zilei, am decriptat din documente oficiale acest lucru, care apare negru pe alb în rapoartele de activitate ale SRI, prezentate parlamentului din 2004 până în 2015. În 2013 și în 2008 acest lucru apare aproape negru pe alb. Daniel Dragomir confirmă ceea ce a confirmat un lucru pe care și SRI îl spusese într-un document oficial pe vremea lui Coldea, colaborarea cu DNAul”.

SRI a răspuns, prin intermediul unor comunicate, acuzațiilor fostului agent. Reamintim că Serviciul Român de Informații a informat, vineri, că nu există cazuri în care să fi monitorizat din punct de vedere operativ dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată.Dragomir a răspuns cu o serie de precizări, punctând de fapt la ce NU a răspuns SRI în comunicat.

Cine este Daniel Dragomir

Arestat în dosarul Black Cube, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat într-un alt dosar, de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. Soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.

Daniel Dragomir a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată de DNA, respectiv uz de fals; spălare a banilor; folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

 


Sursa: evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SASE CASE, 17 DOSARE – Recensamantul real al dosarelor lui Klaus Iohannis. Presedintele a fost cercetat penal in 17 dosare. Un dosar este inca in lucru la PICCJ dupa ce una dintre cele sase case obtinute cu “ghinion” din meditatii l-a trimis pe Iohannis in instanta. CA Brasov a stabilit ca a cumparat imobilul cu acte false si l-a facut bun de plata a 320.000 euro. Imediat dupa prezidentialele din 2014, parchetul condus de Augustin Lazar i-a clasat lui Iohannis 2 dosare penale
Cine este VIITORUL PREMIER! Lia Olguţa Vasilescu a făcut ANUNŢUL în urmă cu puţin timp
Vlad Miriță: „Simplul fapt că acest referendum este atât de atacat ar trebui să ne mobilizeze la vot”
Ce nebunie! Mii de copii din Marea Britanie, unii și de 4 ani (!!!) au apelat în acest an la clinici, pentru schimbarea sexului… A devenit o modă, în urma propagandei!!!
Florian Coldea chemat la Parchet
SUA. Şeful FBI: "Nu există intimitate absolută în țara noastră. Niciodată nu a fost. Nici măcar discuțiile noastre cu nevasta nu sunt absolut private în America. Nici chiar amintirile noastre nu sunt private". La noi în România, oare ce intimitate o fi?
„Rețeaua” ocultă care și-a propus să elimine profesorii medicinei românești. Editorial de Simona Ionescu
„Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om — şi asta pentru vecie.”cum se împlinesc „profețiile” lui Orwell sub ochii noștri
Conducătorul partidului musulman le spune olandezilor să părăsească țara lor dacă nu le place traiul alături de imigranţi
Ce ni se mai pregătește în 2018? Tezele Soroșiste de la Davos pe care presa occidentală nu le-a prezentat
Reacție dură a lui Viktor Orban, după ce șefii UE s-au văzut cu Soros: Speculatorul american care a distrus viețile a milioane de europeni este stimat și primit la cele mai înalte niveluri
ADEVĂRATA BOMBĂ ÎN SCANDALUL BLACK CUBE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro