Turcia AMENINȚĂ Rusia | „Răbdarea noastră are o LIMITĂ”

Distribuie!by   Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat că răbdarea Ankarei cu Rusia „are o limită” după reacția ‘exagerată’ a Moscovei la un incident naval produs la sfârșitul săptămânii trecute între două țări, scrie în ediția sa de luni cotidianul italian Corriere della Sera, relatează Reuters. loading... Echipajul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat că răbdarea Ankarei cu Rusia „are o limită” după reacția ‘exagerată’ a Moscovei la un incident naval produs la sfârșitul săptămânii trecute între două țări, scrie în ediția sa de luni cotidianul italian Corriere della Sera, relatează Reuters.

loading...

Echipajul unui distrugător rus a tras focuri de armă pentru a avertiza un vapor turc cu care era aproape să intre în coliziune duminică în Marea Egee, iar autoritățile ruse l-au convocat pe atașatul militar al Turciei la Moscova pentru a da explicații în urma acestui incident.


‘Ambarcațiunea noastră era doar un vas de pescuit, mi se pare că reacția navei ruse a fost exagerată’, a afirmat Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat publicației italiene.

‘Cu siguranță Rusia și Turcia trebuie să-și restabilească relațiile de încredere pe care le-au avut întotdeauna, însă răbdarea noastră are o limită”, a mai spus Cavusoglu.


Incidentul naval sporește tensiunile dintre Turcia și Rusia în condițiile în care cele două țări traversează cea mai gravă criză diplomatică de la sfârșitul Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât la 24 noiembrie de armata turcă.

Șeful diplomației turce a afirmat totodată Rusia ‘s-a pus deja într-o poziție ridicolă’ după acuzațiile președintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora Turcia ar fi doborât avionul rus pentru a-și proteja aprovizionarea cu petrol de la gruparea teroristă Statul Islamic.

‘Nimeni nu a crezut așa ceva’, a mai spus Cavusoglu care a criticat de asemenea intervenția Rusiei în Siria, afirmând că scopul său este de a sprijini regimul Bashar al-Assad și nu de a combate Statul Islamic.

‘Din păcate, Rusia nu se află în Siria pentru a lupta împotriva teroriștilor’, a spus el, adăugând că doar 8% din loviturile aeriene au vizat poziții ale SI, în timp ce 92% au fost împotriva altor grupuri ostile lui Assad.

În opinia ministrului de externe turc, atacurile aeriene nu sunt suficiente pentru a învinge Statul Islamic, ci este necesară prezența soldaților pe teren.

Echipajul de pe distrugătorul rus a recurs duminică la focuri de armă pentru a evita coliziunea cu vaporul turc în Marea Egee. Nava rusă Smetlivy se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos când pescadorul turc s-a apropiat la o distanță de circa 600 de metri, a informat Ministerul rus al Apărării. Acesta a precizat și că distanța dintre cele două nave era însă suficientă pentru ca gloanțele trase în semn de avertisment de pe distrugătorul rusesc să nu atingă vaporul turc, scrie Agerpres.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Biserica Ortodoxă a Greciei a CONDAMNAT din nou MASONERIA.Aşteptăm asemenea comunicat şi din partea BOR
Actorul Mihai Călin îl acuză Ion Caramitru, că este „dictator” iar oamenii se tem de el „ca de cancer”
O emisiune TVR despre retrocedările din Transilvania, moderată de Monica Ghiurco, amendată de CNA. De ce?
Cat de periculoasa poate fi „Protectia copilului” din Norvegia, Lider de la Barnevernet (protectia copilului) Norvegia acuzat de incest cu propriile fiice.
PAS CU PAS SPRE SCLAVIA ABSOLUTĂ.
Iata super-ARMELE din dotarea armatei TURCIEI, Nu-i de mirare ca RUSIA este precauta. – Galerie FOTO
Noi detalii despre scuterul MINUNE creat la Arad cu care te plimbi 100 km cu 50 bani. Cât de inteligent este şi când va ajunge pe piaţă
Tancuri americane debarcă în Germania, în vederea unei consolidări a flancului de est al NATO în faţa Rusiei
In spatele lui Johannis sunt baietii de la GDS & George Soros / TRIADA RENATE WEBER +ALINA MUNGIU PIPPIDI + MONICA MACOVEI(GHERGHESCU),SORIN IONITA,CRISTIAN PARVULESCU CARE AU CONTRIBUIT PRIN MISCAREA”REVOLUTIA PORTOCALIE” LA INSTAURAREA REGIMULUI CRIMINAL BASESCU IN ROMANIA IN SCHIMBUL „GHESEFTULUI „ROSIA MONTANA SI ADEVARUL ASCUNS DESPRE ROSIA MONTANA-MARELE SECRET DE STAT AL SRI!
Toți oamenii președintelui la STS: După demisia lui Ionel Sorinel, STS-ul va fi condus interimar de... Ionel Sorin, pleacă ai noștri vin ai noștri
Chiar și Iohaniștii se sperie de "guvernul meu". Iată ce lista de nemulțumiri au făcut ( de râs daca nu de plâns)
La inceputul lunii decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a aflat cum arată harta României în urma discuțiilor de la Malta
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro