Turcia AMENINȚĂ Rusia | „Răbdarea noastră are o LIMITĂ”

Distribuie!by   Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat că răbdarea Ankarei cu Rusia „are o limită” după reacția ‘exagerată’ a Moscovei la un incident naval produs la sfârșitul săptămânii trecute între două țări, scrie în ediția sa de luni cotidianul italian Corriere della Sera, relatează Reuters. loading... Echipajul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat că răbdarea Ankarei cu Rusia „are o limită” după reacția ‘exagerată’ a Moscovei la un incident naval produs la sfârșitul săptămânii trecute între două țări, scrie în ediția sa de luni cotidianul italian Corriere della Sera, relatează Reuters.

loading...

Echipajul unui distrugător rus a tras focuri de armă pentru a avertiza un vapor turc cu care era aproape să intre în coliziune duminică în Marea Egee, iar autoritățile ruse l-au convocat pe atașatul militar al Turciei la Moscova pentru a da explicații în urma acestui incident.


‘Ambarcațiunea noastră era doar un vas de pescuit, mi se pare că reacția navei ruse a fost exagerată’, a afirmat Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat publicației italiene.

‘Cu siguranță Rusia și Turcia trebuie să-și restabilească relațiile de încredere pe care le-au avut întotdeauna, însă răbdarea noastră are o limită”, a mai spus Cavusoglu.


Incidentul naval sporește tensiunile dintre Turcia și Rusia în condițiile în care cele două țări traversează cea mai gravă criză diplomatică de la sfârșitul Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât la 24 noiembrie de armata turcă.

Șeful diplomației turce a afirmat totodată Rusia ‘s-a pus deja într-o poziție ridicolă’ după acuzațiile președintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora Turcia ar fi doborât avionul rus pentru a-și proteja aprovizionarea cu petrol de la gruparea teroristă Statul Islamic.

‘Nimeni nu a crezut așa ceva’, a mai spus Cavusoglu care a criticat de asemenea intervenția Rusiei în Siria, afirmând că scopul său este de a sprijini regimul Bashar al-Assad și nu de a combate Statul Islamic.

‘Din păcate, Rusia nu se află în Siria pentru a lupta împotriva teroriștilor’, a spus el, adăugând că doar 8% din loviturile aeriene au vizat poziții ale SI, în timp ce 92% au fost împotriva altor grupuri ostile lui Assad.

În opinia ministrului de externe turc, atacurile aeriene nu sunt suficiente pentru a învinge Statul Islamic, ci este necesară prezența soldaților pe teren.

Echipajul de pe distrugătorul rus a recurs duminică la focuri de armă pentru a evita coliziunea cu vaporul turc în Marea Egee. Nava rusă Smetlivy se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos când pescadorul turc s-a apropiat la o distanță de circa 600 de metri, a informat Ministerul rus al Apărării. Acesta a precizat și că distanța dintre cele două nave era însă suficientă pentru ca gloanțele trase în semn de avertisment de pe distrugătorul rusesc să nu atingă vaporul turc, scrie Agerpres.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Actorul AURELIU SURULESCU si tenorul VLAD MIRIŢĂ despre manipularile anticrestine din media: “CINE SCRIE ACESTE ARTICOLE, STIE BINE CE FACE”; “E O LUPTA CARE SE DE IN PLAN MEDIATIC pentru sufletul și mintea tinerilor” (VIDEO)
Ce se intelege pe pagina de Facebook a SRI-ului: “evreii va controleza din umbra!”. Se trezesc oamenii la realitate…
INCREDIBIL: Preşedintele României primeşte ilegal informaţii de la Serviciile Secrete
SUA: La Detroit s-a inaugurat statuia de bronz a lui Satana. Dezvelirea s-a făcut pe muzică punk și cu scene homosexuale. Oamenii sunt invitați să se așeze în "poala lui Satan pentru inspirație"
Statul român ar fi fost prejudiciat de băncile pentru locuințe ale Raiffeisen și BCR. Daniel Zamfir: Am fost înjurat pentru că mi-am permis să constat ipocrizia personajului care a ieșit în Piața Victoriei
Peste un milion de TRĂDĂTORI in Romania ! Cei care conduc destinele României după 1989 sunt trădători de ţară. După asasinarea Ceaușeștilor România a intrat în stare de ocupaţie nedeclarată şi plăteşte tribut.
Mugur Isărescu singurul salariat care nu se mai schimbă
Câte semnături a strâns petiția pentru autonomia Transilvaniei, prin care mii de români cer stabilirea capitalei la Cluj Peste 6.100 de români au semnat o petiție prin care cer autonomia Transilvaniei.
Seismic Center anunță un cutremur de peste 7 grade în România. Reacția directorului INFP
Rosia Montana – Cel mai mare jaf de pe terra…
Baza militară SUA din Dobrogea - cea mai probabilă replică pentru inceperea unui război în Marea Neagra
După ce Iliescu şi ai săi ne-au furat pomana porcului,nu ne-au chemat nici la “Pomana Averii Obsteşti” a tuturor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro