TTIP înseamnă sfârşitul României

Distribuie!by Statul român va deveni în curând semnatar al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), care va fi stabilit între UE şi SUA, fără să participe la negocieri şi fără să-şi informeze cetăţenii asupra pericolelor majore pe care acest tratat le cuprinde pentru România. loading... La fel ca în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Statul român va deveni în curând semnatar al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), care va fi stabilit între UE şi SUA, fără să participe la negocieri şi fără să-şi informeze cetăţenii asupra pericolelor majore pe care acest tratat le cuprinde pentru România.

loading...

La fel ca în cazul primirii de imigranţi din Africa sau în cazul adoptării euro, românii se trezesc cu decizii luate peste capul lor care limitează drastic suveranitatea României, transformând-o într-un subiect pasiv al unor decizii luate în afara ţării, dar care influenţează în mod negativ destinul acestui popor pentru totdeauna.


TTIP va însemna lovitura definitivă dată capitalului autohton, agriculturii şi tuturor produselor româneşti care încă mai rezistă pe piaţă, prin deschiderea pieţelor fără reglementări care va avea aceleaşi consecinţe ca şi deschiderea pieţelor în interiorul UE: România va deveni importator de produse ieftine, iar firmele şi produsele româneşti nu vor avea nicio şansă să intre în competiţie cu multinaţionalele de peste Ocean.

Din punct de vedere al produselor agricole, vom fi invadaţi de organisme modificate genetic, mai ieftine, iar produsele alimentare româneşti vor dispărea cu totul. În plus, corporaţiile vor putea da în judecată statul român atunci când dreptul lor de a exploata resurse naturale va fi îngrădit, iar tribunale comerciale vor putea penaliza statul român şi chiar obliga să nu-şi mai protejeze resursele ci să le cedeze, totul în numele profitului neîngrădit.


Orice reglementare care va diminua profitul multinaţionalelor, precum drepturile angajaţilor, poate fi subiectul unui asemenea proces comercial în care corporaţiile au toate şansele să câştige, forţând statul român să anuleze orice protecţie a forţei de muncă sau orice limitare a exploatării resurselor.

Tot în numele comerţului liber, sectoarele publice care au scăpat până acum de privatizare, precum sănătatea sau educaţia, pot încăpea pe mâinile corporaţiilor pentru că TTIP prevede eliminarea restricţiilor şi transformarea societăţii într-un bun profitabil cu orice preţ.

Din momentul în care România va intra sub incidenţa acestor acorduri, suveranitatea ţării noastre va mai fi doar un cuvânt într-o Constituţie care nu va mai avea niciun rost şi nicio autoritate.

Un proces precum cel intentat statului român de compania care a vrut să exploateze Roşia Montană este dinainte pierdut dacă intrăm sub reglementările TTIP sau CETA (Acordul comercial dintre UE şi Canada), iar statul român va fi bun de plată pentru că nu a permis utilizarea cianurii, aşadar a îngrădit dreptul companiei de a face profit. Orice şansă a României de a respinge exploatările pe bază de cianură sau de a evita exploatarea gazelor de şist este pierdută prin intrarea sub aceste acorduri comerciale transnaţionale.

Autorităţile statului român nu prezintă însă publicului pericolele TTIP şi CETA, nici nu au o poziţie oficială referitoare la aceste acorduri. Este clar că reprezentanţii României nu au de gând să reacţioneze în niciun fel, ci doar să aprobe cu ochii închişi tratatele o dată ce ele sunt agreate de UE.

România va deveni astfel paradisul corporaţiilor străine care vor face legea în ţara noastră pe baza unor acorduri la negocierea cărora noi nu am participat şi despre care nu am avut niciun cuvânt de spus. Parlamentul naţional sau dorinţele cetăţenilor vor deveni irelevante, pentru că TTIP sau CETA vor avea putere de reglementare transnaţională, devenind lege şi Constituţie pentru noi.

Partidul România Unită se opune acestor acorduri strict comerciale care transformă România într-o piaţă de desfacere pe de o parte şi într-o mină de resurse naturale neîngrădită, pe de altă parte. Din momentul în care România va intra sub incidenţa acestor acorduri, suveranitatea ţării noastre va mai fi doar un cuvânt într-o Constituţie care nu va mai avea niciun rost şi nicio autoritate.

 

 

Sursa: http://adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ministrul Bodog, scula lui Soros şi o conservă a Big Pharma
Poliția Română a fost condusă de un MASON! Amănunte INCENDIARE! Presa din România TACE!
Anchetă Times: Experimente în masă pe copii într-o clinică pentru transgenderi din Marea Britanie. Scandalul a dus la un val de demisii ale medicilor care acuză „tratamente și diagnostice greșite”
Încă o bătaie de joc a Multinaționalelor Străine la adresa românilor. Adevărul.ro: Raport oficial: mâncarea din țară, e MULT mai proastă ca afară! Specialiști: "Ne așteptam la acest rezultat": Adică se așteptau ca Multinaționalele să-și bată joc de noi
Trump a numit un român în cea mai înaltă poziție administrativă americană: Andrei Iancu, subsecretar al Comerţului în Administraţia SUA
NE ÎNDEAMNĂ SĂ TRĂIM ÎN PEȘTERI, DAR ARE CASĂ DE 250.000 DE EURO
Presa germană: SUA se pregăteşte pentru un posibil război cu Rusia în zona baltică
“ROMÂNIA SUB ASEDIU” – disparitia Romaniei prin VANZAREA PAMANTURILOR si PADURILOR (reportaj video “In Premiera”): “E un mare pericol! Ne pierdem incet teritoriul tarii!”; “Voi aveti padure ieftina si guvern la fel de ieftin”
Olanda este duşmanul de moarte al României, nein Constanţa, nein Schengen
Victimele campaniei de teroare declanşată de DNA. O grefieră nevinovată a fost aruncată după gratii. Decizia definitivă a ICCJ
Rusia NU GLUMEȘTE! ARMA SUPREMĂ va fi funcțională în 2019. Putin spune că este INVINCIBILĂ
Tot ei au noroc: Casa Regala austriaca a incasat 3,2 milioane de euro anul trecut din Castelul Bran
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro