TTIP înseamnă sfârşitul României

Distribuie!by Statul român va deveni în curând semnatar al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), care va fi stabilit între UE şi SUA, fără să participe la negocieri şi fără să-şi informeze cetăţenii asupra pericolelor majore pe care acest tratat le cuprinde pentru România. loading... La fel ca în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Statul român va deveni în curând semnatar al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), care va fi stabilit între UE şi SUA, fără să participe la negocieri şi fără să-şi informeze cetăţenii asupra pericolelor majore pe care acest tratat le cuprinde pentru România.

loading...

La fel ca în cazul primirii de imigranţi din Africa sau în cazul adoptării euro, românii se trezesc cu decizii luate peste capul lor care limitează drastic suveranitatea României, transformând-o într-un subiect pasiv al unor decizii luate în afara ţării, dar care influenţează în mod negativ destinul acestui popor pentru totdeauna.


TTIP va însemna lovitura definitivă dată capitalului autohton, agriculturii şi tuturor produselor româneşti care încă mai rezistă pe piaţă, prin deschiderea pieţelor fără reglementări care va avea aceleaşi consecinţe ca şi deschiderea pieţelor în interiorul UE: România va deveni importator de produse ieftine, iar firmele şi produsele româneşti nu vor avea nicio şansă să intre în competiţie cu multinaţionalele de peste Ocean.

Din punct de vedere al produselor agricole, vom fi invadaţi de organisme modificate genetic, mai ieftine, iar produsele alimentare româneşti vor dispărea cu totul. În plus, corporaţiile vor putea da în judecată statul român atunci când dreptul lor de a exploata resurse naturale va fi îngrădit, iar tribunale comerciale vor putea penaliza statul român şi chiar obliga să nu-şi mai protejeze resursele ci să le cedeze, totul în numele profitului neîngrădit.


Orice reglementare care va diminua profitul multinaţionalelor, precum drepturile angajaţilor, poate fi subiectul unui asemenea proces comercial în care corporaţiile au toate şansele să câştige, forţând statul român să anuleze orice protecţie a forţei de muncă sau orice limitare a exploatării resurselor.

Tot în numele comerţului liber, sectoarele publice care au scăpat până acum de privatizare, precum sănătatea sau educaţia, pot încăpea pe mâinile corporaţiilor pentru că TTIP prevede eliminarea restricţiilor şi transformarea societăţii într-un bun profitabil cu orice preţ.

Din momentul în care România va intra sub incidenţa acestor acorduri, suveranitatea ţării noastre va mai fi doar un cuvânt într-o Constituţie care nu va mai avea niciun rost şi nicio autoritate.

Un proces precum cel intentat statului român de compania care a vrut să exploateze Roşia Montană este dinainte pierdut dacă intrăm sub reglementările TTIP sau CETA (Acordul comercial dintre UE şi Canada), iar statul român va fi bun de plată pentru că nu a permis utilizarea cianurii, aşadar a îngrădit dreptul companiei de a face profit. Orice şansă a României de a respinge exploatările pe bază de cianură sau de a evita exploatarea gazelor de şist este pierdută prin intrarea sub aceste acorduri comerciale transnaţionale.

Autorităţile statului român nu prezintă însă publicului pericolele TTIP şi CETA, nici nu au o poziţie oficială referitoare la aceste acorduri. Este clar că reprezentanţii României nu au de gând să reacţioneze în niciun fel, ci doar să aprobe cu ochii închişi tratatele o dată ce ele sunt agreate de UE.

România va deveni astfel paradisul corporaţiilor străine care vor face legea în ţara noastră pe baza unor acorduri la negocierea cărora noi nu am participat şi despre care nu am avut niciun cuvânt de spus. Parlamentul naţional sau dorinţele cetăţenilor vor deveni irelevante, pentru că TTIP sau CETA vor avea putere de reglementare transnaţională, devenind lege şi Constituţie pentru noi.

Partidul România Unită se opune acestor acorduri strict comerciale care transformă România într-o piaţă de desfacere pe de o parte şi într-o mină de resurse naturale neîngrădită, pe de altă parte. Din momentul în care România va intra sub incidenţa acestor acorduri, suveranitatea ţării noastre va mai fi doar un cuvânt într-o Constituţie care nu va mai avea niciun rost şi nicio autoritate.

 

 

Sursa: http://adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Șefa Tribunalului Timiș: „Dacă azi, printr-o minune, morții de la Sighet s-ar întoarce pentru o clipă pe Pământ cred că ne-ar întreba doar atât: Ce-ați făcut cu Țara de v-am lăsat-o?”
EUROPA, ÎN ALERTĂ! Miroase a război? PLAN ISTORIC aprobat de urgenţă la Bruxelles. DE UNDE VINE PERICOLUL? Breaking news
Romania, acuzata ca-i aprovizioneaza cu arme pe teroristi - reactia MAE
Marșul minerilor spre București. Mulți protestatari se simt din ce în ce mai rău după cele trei zile de mers de jos
Firma de consultanță controlată de Dan Barna: contracte de milioane de euro cu statul
Senzațional - acum fix o oră diferența dintre pizdificații de hipsteri și ciobanu român.
Ioana Picoș-Făgădaru prezintă imagini șocante de la paradele homosexualilor din țările "civilizate": Copii dezbrăcați, care dansează lasciv, imitând actul sexual. Acolo vom ajunge și noi?
Soroşistul Nicuşor Dan, a fost sponsorizat de … oamenii străzii! National.ro :"Mai bine de un milion de lei a ajuns din străinătate în conturi deschise pe numele unor persoane din categoria 'homeless', adică a unor oameni fără venituri si fără domiciliu"
PREMIERĂ: DNA face dosar penal pentru cei care nu și-au declarat public apartenența la masonerie
Federalizarea si imparţirea României şi dosare secrete privind războiul nevăzut al masoneriei cu românii
Fotografii extraordinare şi absolut inedite cu Părintele Arsenie Boca la chilia sa din Munţii Făgăraş şi o Notă informativă a Agentului 002, din iulie 1943: “În viitor acest călugăr va avea un rol mare în țară”. “Viața Părintelui Arsenie Boca de la Prislop (1910-1989)” – de Florin Duţu 
Interceptare! Procuror DNA, limbaj de interlop: "Baga-mi-as...in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita care este un vagabond, o zdreanta... - Da, ba, dar ti-au tinut spatele si aia de la Bucuresti, ba, si Kovesi... - Da. Ba... - Pai daca il bagi pe Ghita, il toarna pe Dragnea si, gata, rezolvam!"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro