Traian Băsescu, scrisoare ULUITOARE către Donald Trump: Avertisment pentru noul preşedinte al SUA

Distribuie!by loading... Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare de avertizare preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Actualul şef al PMP, dar şi președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, și alți 15 foști și actuali lideri din Europa Centrală și de Est îi cer lui Trump, într-o scrisoare obținută […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare de avertizare preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Actualul şef al PMP, dar şi președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, și alți 15 foști și actuali lideri din Europa Centrală și de Est îi cer lui Trump, într-o scrisoare obținută de Washington Post, să nu relaxeze sancțiunile impuse Rusiei și să nu se alieze cu Vladimir Putin.

„Putin nu dorește măreția Americii. Ca aliați ai SUA, noi vrem asta. Ca aliați legați prin tratate, facem apel la americanii din noua administrație a SUA și din Congres să susțină cu tărie interesele și scopurile noastre comune: pace, forță atlantică și libertate”, se arată în scrisoarea care mai este semnată şi de presedintele eston, Toomas Hendrik Ilves, de fostul presedinte leton Vaira Vike-Freiberga, sau de fostul premier suedez Carl Bildt.

Administrația Trump nu trebuie să relaxeze sancțiunile impuse Rusiei și nici să accepte tacit anexarea Crimeii, spun semnatarii scrisorii. „Replicile unui astfel de acord ar zgudui credibilitatea Americii în rândul aliaților din Europa și nu numai. Ordinea internaționala bazată pe regulile de care securitatea occidentală a depins timp de decenii ar fi slăbită. Alianțele, care sunt adevărata sursă a măreției Americii, s-ar eroda. Țările care au plătit cu sânge, bani și capital politic susținerea securității transatlantice se vor întreba dacă America mai este un prieten de încredere”, adaugă semnatarii.

Ca președinte al României, Traian Băsescu s-a pronunțat împotriva recunoașterii Crimeii ca parte a Federației Ruse, dar, în toamna anului trecut, a declarat într-o emisiune televizată că România ar avea ceva de oferit Moscovei în schimbul acceptării unirii cu Republica Moldova. „România are ce da la schimb Rusiei. Eu aș recunoaște anexarea Crimeei. Crimeea nu se mai întoarce la Ucraina cât e lumea”, spunea fostul șef al statului, conform Digi 24.

 


Sursa: stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro