Traian Băsescu anunță SALVAREA Elenei Udrea: Totul vine din STRĂINĂTATE

Distribuie!by Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au mânat pentru 13 martie pronunţarea primei decizii în dosarul “Gala Bute”, în care fostul deputat Elena Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită şi abuz în serviciu. loading... Procurorii DNA au cerut aproape 21 de ani de pușcărie pentru […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

basescu udrea
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au mânat pentru 13 martie pronunţarea primei decizii în dosarul “Gala Bute”, în care fostul deputat Elena Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită şi abuz în serviciu.

loading...

Procurorii DNA au cerut aproape 21 de ani de pușcărie pentru fostul ministru. Traian Băsescu îi face praf pe procurori și anunță că Udrea a calculat, deja, următorul pas. Vrea să fie salvată din străinătate, de CEDO, acolo unde va trimite un dosar.

”Si procurorii sunt conștienți că nu au probe împotriva Elenei Udrea și de aceea au cerut 21 de ani. Povestea e subțire. Eu aș dori să fie o achitare, din suflet aș dori. Are șanse să fie o achitare. Dosarul, oricum, va merge la CEDO. Nu a avut parte de respectarea drepturilor, nu a avut parte de un proces corect. Nu se văd bani de la ei pentru Udrea, în conturi. Banii până la ei se văd. Codruța, în 2015, s-a dezvălnțuit cu spectacol. E păcat. În 2014, rămăsese în nota lui Daniel Morar.

Vor ieși la suprafață multe dosare care nu țin. Cel care a dat mita nu e inculpat, a rămas să se cereceteze dacă a dat mita. În schimb, e cercetat cine a primit mita. E greu să o intimidezi pe Elena Udrea, dacă avea conștiința încărcată, recunoștea. E un dosar cusut cu multă ață albă.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut, miercuri, ultimul termen în dosarul “Gala Bute”, context în care procurorul de şedinţă a reiterat rechizitoriul, iar la final a cerut pedepse cu executare spre maximum şi în limitele prevăzute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Ştefan Lungu. În schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Marius Botoroagă, procurorii au cerut pedepse cu executare dar reduse cu o treime, după ce aceştia şi-au recunoscut vinovăţia.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie – 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu – fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă – administratorul unei firme.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia – luare de mită, Ştefan Lungu – complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu – luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă – de dare de mită, Ion Ariton – participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

 


Sursa: stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Criminalii perfecti ai fiintei umane. Partidele politice sunt în unanimitate de acord. Vaccinarea trebuie să fie obligatorie!
Deputatul PNL Daniel Gheorghe: E de datoria noastră, a celor care îi reprezentăm pe români, să arătăm cum din spatele unor programe așa zis „educative” se ivește chipul pervers al ideologiei școlii de gândire neo-marxiste de la Frankfurt
Efectul periculos al Facebook-ului asupra inteligenţei umane: cum este „prostit poporul cu calculatorul” - explicaţii ştiinţifice
ŞOC PENTRU KOVESI. Sprijin retras la NIVEL ÎNALT. Ştirea face ocolul cancelariilor europene
EXCLUSIV NAȚIONAL Se întorc americanii! | Serviciile secrete internaționale au declanșat „Bătălia pentru România”
Vrei copil homosexual şi îndoctrinat cu mizerie occidentală? Dă-l la liceul George Coşbuc din capitală!
Rovana Plumb şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o
România, ţinta celei mai mari operaţiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
BRIGADA NUFARUL IN ACTIUNE – Disperati sa desfiinteze Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie ca sa o scape pe Kovesi de dosare, procurorii din CSM au sesizat Inspectia Judiciara. Procurorul Cristian Ban pretinde ca seful SIIJ Gheorghe Stan ar fi scos din burta procentul de 70% dosare constituite pe sesizari din oficiu. In realitate, Stan s-a raportat doar la cauzele venite de la DNA, DIICOT si PICCJ, in timp ce Ban a prezentat o statistica la nivel national
Consilierul prezidențial, Andrei Muraru, unul dintre inițiatorii Legii antilegionare și antiromânești nr. 217/2015, este cercetat penal pentru șantaj
TRADARE DE TARA! Senatul Romaniei: “SUNTEM DE ACORD CU AUTONOMIA TERITORIALA!”. I
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro