TRAFIC DE INFLUENTA PENTRU LULUTA? – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a terminat evaluarea sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar si Laura Kovesi. Coincidenta, cu doua zile inainte sa anunte daca va propune sau nu revocarea lui Kovesi de la sefia DNA, ministrul Justitiei Tudorel Toader este vizitat de ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm. Sa fie vizita lui Klemm o incercare de a influenta evaluarea lui Toader pentru a o pastra pe Kovesi la conducerea DNA?

Distribuie!by Mai sunt doua zile si vom afla soarta sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar si Laura Kovesi. Doua zile pana cand vom sti daca ministrul Justitiei Tudorel Toader a avut curajul sa ia o decizie radicala, dar corecta in opinia noastra, si sa propuna revocarea din functie a sefei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Mai sunt doua zile si vom afla soarta sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar si Laura Kovesi. Doua zile pana cand vom sti daca ministrul Justitiei Tudorel Toader a avut curajul sa ia o decizie radicala, dar corecta in opinia noastra, si sa propuna revocarea din functie a sefei DNA. Tudorel Toader a dezvaluit, luni 27 martie 2017, ca a finalizat evaluarea lui Augustin Lazar si a Laurei Kovesi, dar a precizat ca va face public rezultatul abia in cursul zilei de miercuri, 29 martie 2017.

A naibii coincidenta insa, cu doua zile inainte de a anunta daca va propune sau nu revocarea din functie a Laurei Kovesi, ministrul Justitiei va fi vizitat de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm (foto stanga, impreuna cu Laura Kovesi), unul dintre sustinatorii sefei DNA. Este o vizita care ne face sa ne intrebam daca nu cumva Hans Klemm incearca sa influenteze decizia lui Tudorel Toader si sa o salveze pe Laura Kovesi, astfel incat preferata precupetelor din Piata Obor sa ramana in continuare la conducerea parchetului anticoruptie, chiar daca in mandatele sale procurorii DNA au comis nenumarate abuzuri confirmate de instante si in pofida faptului ca institutia pe care o conduce a calcat in picioare Constitutia Romaniei si principiul separatiei puterilor in stat prin anchetarea Guvernului pentru adoptarea OUG 13/2017, aspecte constatate de CCR. Este acelasi ambasador care in urma cu cateva zile s-a apucat din nou sa o laude pe sefa DNA.

Iata declaratia ministrului Justitiei, Tudorel Toader:

Am facut evaluarile, cele 14 zile s-au implinit chiar de aseara (n.r. – duminica, 26 martie 2017). Voi proroga termenul cu doua zile, dat fiind ca am fost la Bruxelles, astazi voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele pranzului, voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele”.

Intrebat fiind ce va face daca presedintele Romaniei Klaus Iohannis va refuza o eventuala propunere de revocare din functie a sefei DNA, Tudorel Toader a explicat ca rezultatele evaluarii vor fi motivate in scris: „Presedintele si-a exprimat in repetate rfanduri opinia, eu imi voi exprima opinia mea, in scris si prin raspunsurile pe care vi le voi da miercuri”.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei a evitat sa spuna daca a avut sau nu vreo discutie cu Laura Kovesi, in conditiile in care exista informatii cum ca sefa DNA ar fi refuzat sa stea de vorba cu Tudorel Toader in timpul evaluarii. Ministrul a facut totusi o precizare extrem de importanta, subliniind ca nu el este cel care se duce la sefa DNA, ci Laura Kovesi este cea care trebuie sa vina la el.


Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro