Toti romanii vor dona organe dupa deces

Distribuie!by Toti romanii vor dona organe dupa deces loading... Persoanele care nu si-au exprimat in timpul vietii refuzul de a-si dona organele sunt implicit de acord sa le doneze dupa deces, in baza “acordului prezumat”, adoptat luni de senatori. Senatul a adoptat modificarea Legii 95 din 2006, initiata, printre altii, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Toti romanii vor dona organe dupa deces

loading...Persoanele care nu si-au exprimat in timpul vietii refuzul de a-si dona organele sunt implicit de acord sa le doneze dupa deces, in baza “acordului prezumat”, adoptat luni de senatori. Senatul a adoptat modificarea Legii 95 din 2006, initiata, printre altii, si de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, informeaza NewsIn.

Astfel, refuzul donarii de organe, tesuturi si celule trebuie facut prin simpla anuntare a medicului de familie. In caz contrar, cei ajunsi in moarte cerebrala vor fi considerati automat donatori.


Modificarea Legii a fost initiata de 7 deputati si senatori PSD, PNL, PRM, PD-L si senatorul independent Dan Sabau. Initiativa presupune introducerea termenului “acord prezumat”, concept in baza caruia o persoana care in timpul vietii nu si-a exprimat refuzul de a-si dona organele este implicit de acord sa le doneze, dupa deces.

Prelevarea nu se va mai face numai cu consimtamantul scris a cel putin unul din membrii majori ai familiei sau rudelor.


Guvernul a sustinut propunerea, dar a subliniat ca este necesara consultarea societatii civile, in conditiile in care solutia inaintata de cei sapte parlamentari suscita discutii privind etica medicala, dar si din punct de vedere religios.

Patriarhia a anuntat ca Sfantul Sinod al BOR considera ca modificarea prevederilor referitoare la transplant din Legea nr. 95/2006 nu reprezinta, valoric, o imbunatatire a acesteia si ca nu este de acord cu ea.

In fiecare an, peste 2.500 de romani se afla inscrisi pe listele de asteptare pentru transplant de inima, ficat si rinichi.

Acordul prezumat este legiferat in aproape toate tarile europene, in Olanda, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Austria, Spania, Norvegia, Suedia. Este, de fapt, o politica mondiala in acest sens. De exemplu, in Argentina, conform legii, orice cetatean care a implinit 18 ani si a intrat in moarte cerebrala este considerat, automat, donator de organe.
Sursa:http://www.ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pedofili străini în România: Elvețian care abuza copiii străzii de lângă Gara de Nord îi recompensa cu aurolac
Miza de zeci de milioane de euro din afacerea CFR Mesagerie
LEGE PENTRU FERMIERI, RESPINSĂ DE PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS!
Rusia complotează pentru a începe un război împotriva Israelului
Statele Unite au atacat armata siriana cu peste 50 de rachete Tomahawk. [FOTO-VIDEO]
Violente GRAVE cu anti-musulmani de ziua lui Hitler in Germania. 15 politisti raniti – VIDEO
Profetia Biblica,Iranul si Rusia Rusia - Putin
ROMÂNIA, VENEZUELA, LIBIA, IRAK - STATE ALE CĂROR CONDUCERI PATRIOTICE AU FOST ELIMINATE PRIN PROCEDURI IDENTICE SAU FOARTE SIMILARE. Caz de studiu. Dati “Share” să afle și alți români din experiența conducerilor patriotice.
Interviu cu analistul american Robert D. Kaplan: Rusia are mai multe interese strategice în România decât SUA, Rusia și Ungaria “ar putea colabora” pentru revenirea la Ungaria Mare | Putin vrea să fie agresiv în afară. Acum România este mult mai aproape de Putin, decât de Statele Unite.
A început regionalizarea României: Trei ministere pregătesc eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale
Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții” Citeşte întreaga ştire: Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții”
La doar 10 ani, suspendați de o școală pentru „comportament homofob”:„Sunteți o rușine pentru această școală!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro