Toti romanii vor dona organe dupa deces

Distribuie!by Toti romanii vor dona organe dupa deces loading... Persoanele care nu si-au exprimat in timpul vietii refuzul de a-si dona organele sunt implicit de acord sa le doneze dupa deces, in baza “acordului prezumat”, adoptat luni de senatori. Senatul a adoptat modificarea Legii 95 din 2006, initiata, printre altii, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Toti romanii vor dona organe dupa deces

loading...Persoanele care nu si-au exprimat in timpul vietii refuzul de a-si dona organele sunt implicit de acord sa le doneze dupa deces, in baza “acordului prezumat”, adoptat luni de senatori. Senatul a adoptat modificarea Legii 95 din 2006, initiata, printre altii, si de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, informeaza NewsIn.

Astfel, refuzul donarii de organe, tesuturi si celule trebuie facut prin simpla anuntare a medicului de familie. In caz contrar, cei ajunsi in moarte cerebrala vor fi considerati automat donatori.


Modificarea Legii a fost initiata de 7 deputati si senatori PSD, PNL, PRM, PD-L si senatorul independent Dan Sabau. Initiativa presupune introducerea termenului “acord prezumat”, concept in baza caruia o persoana care in timpul vietii nu si-a exprimat refuzul de a-si dona organele este implicit de acord sa le doneze, dupa deces.

Prelevarea nu se va mai face numai cu consimtamantul scris a cel putin unul din membrii majori ai familiei sau rudelor.


Guvernul a sustinut propunerea, dar a subliniat ca este necesara consultarea societatii civile, in conditiile in care solutia inaintata de cei sapte parlamentari suscita discutii privind etica medicala, dar si din punct de vedere religios.

Patriarhia a anuntat ca Sfantul Sinod al BOR considera ca modificarea prevederilor referitoare la transplant din Legea nr. 95/2006 nu reprezinta, valoric, o imbunatatire a acesteia si ca nu este de acord cu ea.

In fiecare an, peste 2.500 de romani se afla inscrisi pe listele de asteptare pentru transplant de inima, ficat si rinichi.

Acordul prezumat este legiferat in aproape toate tarile europene, in Olanda, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Austria, Spania, Norvegia, Suedia. Este, de fapt, o politica mondiala in acest sens. De exemplu, in Argentina, conform legii, orice cetatean care a implinit 18 ani si a intrat in moarte cerebrala este considerat, automat, donator de organe.
Sursa:http://www.ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TVR trimite la „Eurovision 2019” concurenta decisă de activiștii L.G.B.T.Q.
Digi24 si presa maghiara: Daca Orbán = Orban atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană
Răzvan Orășanu: JAF, aur, uraniu, cupru, sare și cărbune! De ce ne vindem ţara?
Uitaţi de buletinele biometrice. Au început testele sistemului care vor ţine lumea sub control
Ungaria a BLOCAT o rezoluție a Consiliului Uniunii Europene prin care țările membre UE ar fi fost presate să facă pe plac lobby-ului LGBT
Cum se fura alegerile - GHID Practic - 20 de metode
Doina Pană, motivul pentru care a fost otrăvită: Măsura luată în Codul Silvic a costat Schweighofer 150 de milioane de euro pe an.
Elena Udrea: "Mă vedeam frumoasă rău, eram divă de Buzău!"
Luati-va pastilele inainte sa cititi: Cine este procuroarea tanara din Teleorman care l-a executat azi pe Dragnea? Fotografii cu dovezi ce te lasa masca!
Cui isi vinde Romania industria de armament?
LISTA NEAGRA DE LA DNA – Cititi inventarul revoltator al achitarilor incasate de DNA in primele 5 luni ale anului: 95 de inculpati au fost achitati in instanta. Procurorii DNA au ajuns pericol pentru siguranta nationala prin amatorismul si abuzurile demonstrate de judecatori. Cerem DIICOT sa intervina pentru a verifica daca trimiterile nejustificate in judecata au fost opera unui grup de crima organizata care a urmarit sa loveasca in politicieni, alesi locali, magistrati si oameni de afaceri
VIDEO. Andreea, sora mai mică a Sorinei: „Sufletul meu e despărțit. Sori, te iubesc!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro