Tot mai mulți studenți finlandezi aleg să studieze medicina în România

Distribuie!by Un număr tot mai mare de finlandezi studiază medicina în străinătate, Suedia rămânând cea mai populară destinație pentru studenți, în timp ce România, Letonia și Ucraina sunt noile favorite, a anunțat, luni, canalul public finlandez de radioteleviziune YLE, citat de Agerpres. Potrivit Asociației medicale finlandeze (FMA), tot mai mulți […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Un număr tot mai mare de finlandezi studiază medicina în străinătate, Suedia rămânând cea mai populară destinație pentru studenți, în timp ce România, Letonia și Ucraina sunt noile favorite, a anunțat, luni, canalul public finlandez de radioteleviziune YLE, citat de Agerpres.
Potrivit Asociației medicale finlandeze (FMA), tot mai mulți tineri finlandezi optează să studieze medicina în străinătate. Astfel, în anul universitar 2018-2019, au absolvit în străinătate 1.120 de studenți, comparativ cu aproximativ 350, în urmă cu șase ani.
România a devenit o destinație din ce în ce mai populară pentru studenții finlandezi la medicină în ultimii ani, cu peste 10% dintre studenții care au studiat în străinătate absolvind facultatea aici.
„Mi-am dat seama că România ar fi mai ieftină decât multe alte țări. S-ar putea să fie și mai ușor să intri acolo”, a declarat Hannu Halila, CEO adjunct al FMA.
Totuși, notează YLE, „calitatea educației practic este aceeași în UE”.
Aproape o treime dintre studenții finlandezi la medicină care au studiat în străinătate au terminat facultatea în Suedia, în timp ce fiecare al cincilea student a studiat în Letonia și fiecare al zecelea în Estonia.
La sfârșitul lunii august, în total erau 30.900 de persoane înregistrate ca medici cu dreptul de a practica la Autoritatea națională de supraveghere pentru bunăstare și sănătate (Valvira). Dintre aceștia, 5.200 au obținut diplomele în străinătate.
https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Tot-mai-multi-studenti-finlandezi-aleg-sa-studieze-medicina-in-Romania-157990?fbclid=IwAR0LGNXcJZ348tElva3WDGLNFqRoz8c7ZmCMR–oC_VLBMyBjZgRLndl8Ec

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Regionalizarea Romaniei, Agenda 21 si Noua Ordine Mondiala
Prof. Dr. Ioan Scurtu: “Asistăm la punerea în operă a unui program vizând ştergerea identităţii naţionale a poporului român”
Pilotii militari ai Turciei, la fel de lipsiti de onoare ca ISIS?
Un consilier local din Caraş-Severin a plătit cu viaţa pentru că s-a opus furturilor de lemn
MARELE MITING de partid și de stat este organizat ca și cele din Coreea de Nord și China. Mitingul cel mai bine organizat din Istoria României se desfășoară după modelele vietnameze şi nord-coreene cu 300.000 de oameni seară de seară în 69 de oraşe
Curtea de Apel Timișoara a respins cererea SUA de extrădare a hackerului care a spart mailurile lui Colin Powell
Vasile Blaga ia aproape un milion de euro pentru paza Autostrăzii Transilvania
Execuţii în masă aproape de Bagdad.
Meleșcanu, MESAJ clar către Budapesta: În Ungaria avem o comunitate de români confruntată cu probleme foarte reale de supraviețuire. Doresc un sprijin mai serios din partea Ungariei pentru păstrarea și dezvoltarea identității naționale
SCRISORILE ELECTORALE OTRAVITE – Lumea Justitiei a identificat cine se afla in spatele teroristilor electorali. Codul QR de pe scrisori duce la un site al USR Sector 6. Cerem Parchetului General sa se autosesizeze pentru folosirea de catre propagandistii USR a datelor personale a mii de tineri care au implinit 18 ani, pentru a le trimite acasa scrisori cu promisiuni de avantaje personale in schimbul votului pentru USR-PLUS (Codul QR)
Traian Băsescu, scrisoare ULUITOARE către Donald Trump: Avertisment pentru noul preşedinte al SUA
In timp ce populația țării moare de foame, România stă pe zăcăminte de sute miliarde de euro aproape toate exploatate de firme străine care fac profituri de miliarde de euro. Munții nostri aur poartă, Noi cerşim din poartă-n poartă!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro