Tot aurul Romaniei si inca 32 de miliarde de euro sunt la Londra. “Verisorul prin alianta” a Regelui Mihai, Mugur Isarescu argumenteaza: “Multa lume considera ca e ceva necurat aici”

Distribuie!by Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a explicat ca rezerva internationala – aurul si cele 32 de miliarde de euro – este tinuta in afara tarii. loading... Una dintre marile întrebări post-decembriste rămase fără răspuns este rezistența fenomenală pe post a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, intrat deja în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a explicat ca rezerva internationala – aurul si cele 32 de miliarde de euro – este tinuta in afara tarii.

loading...

Una dintre marile întrebări post-decembriste rămase fără răspuns este rezistența fenomenală pe post a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, intrat deja în Guiness Book. Competența ar fi răspunsul dacă nu am trăi în România, țara în care priceperea mai degrabă se scade din CV decît se adună. Forțe politice grele, inclusiv a anticomunistilor PDSR-ul lui Iliescu, Năstase și Florin Georgescu au încercat, de-a lungul timpului, să-l debarce, dar Isărescu a rezistat.


Mugur Isărescu vizitase SUA, ca cercetător, şi înainte de 1990, iar faptul că avea aici un unchi, pe Ştefan Isărescu, care, moşier mehedinţean fiind, fugise din România din faţa comunismului, demonstrează cît de multă încredere avea Securitatea în el, căci numai urmare unei încrederi absolut speciale putuse să obţină aprobarea deplasării.

Acest unchi Ştefan s-a remarcat prin cele două căsătorii spectaculoase consumate, prima cu principesa Ileana a României, iar a doua cu o membră a familiei Kennedy. Ileana, fiica reginei Maria şi a regelui Ferdinand, se căsătorise în 1931 cu arhiducele Anton de Habsburg, dar după moartea acestuia s-a recăsătorit cu Ştefan Isărescu.


Mugur Isarescu Este Varul Regelui Mihai, Deci Cine Conduce Romania De 28 De Ani si cine a distrus Romania, raspunsul la intrebare o gasiti in link-ul de mai jos ?

Verisorul prin alinata cu regele Mihai , mai multe detalii AICI :

El a explicat ca, in acest fel, se poate verifica existenta acesteia in orice clipa pe plan international in sistemul de conturi, altfel neavand ‘nicio valoare’.

Pentru ca multa lume considera ca e ceva necurat aici, de ce BNR tine aurul la Londra. Pai, aurul este parte din rezerva noastra internationala. E rezerva internationala. Nu e rezerva interna. Toata rezerva internationala a unei tari se tine in exterior, ca de-aia se numeste rezerva internationala.

Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i tinem in tara. Daca i-am tine in tara nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Ii tinem in conturi in strainatate. Asa se tine’, a declarat guvernatorul BNR, citat de Agerpres.

Isarescu a adaugat ca poate ‘pare contraintuitiv’, dar ‘in momentul in care am tine rezerva valutara in tara, in primul rand am credita pe gratis, fara dobanda, tarile emitente de moneda ale monedei respective si, in al doilea rand, nu am asigura convertibilitatea’.

Mugur Isarescu a subliniat si ca fiind tinuta in afara, rezerva poate sa fie verificata in orice moment in sistemul de conturi.

’Noi nu suntem crezuti pentru ca in fiecare luna spunem: rezerva valutara a BNR este de 32 de miliarde, plus 103 tone de aur si care valoreaza patru miliarde de dolari, s.a.m.d. Nu, nu ne crede nimeni daca am avea banii in tara. Ei pot sa fie verificati in orice clipa pe plan international in sistemul de conturi. Asa functioneaza economia mondiala’, a mentionat Isarescu.

El a adaugat ca rezerva de aur ar putea sa fie adusa in tara, dar atunci ar deveni rezerva interna.

Am vrut sa atac acest subiect pentru ca multe traznai se aud in societatea romaneasca astazi si ele sunt vanturate, uneori, fara motiv’, a spus Guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a mai spus ca dupa 1989 BNR a functionat aproape o jumatate de deceniu cu un nivel extrem de redus al rezervelor valutare.

In 1991, mai aveam 26 de milioane de dolari SUA in rezerva noastra. In 1993, (…), cu toate imprumurile de la Fond, ajunsesem la 42 de milioane de dolari rezerva medie. (… ). In prezent avem 32 de miliarde de euro, adica aproape 36 de miliarde de dolari. O crestere de o mie de ori. Pai, de-aia sta leul cum sta acum si este stabil, pentru ca in spate are, intr-adevar, dupa eforturi, o rezerva, comparativ cu trecut, formidabila, o rezerva adecvata pentru stabilitatea cursului’, a sustinut Mugur Isarescu.

El a amintit si de sfarsitul anilor ’90, respectiv de criza asiatica din toamna anului 1997, criza din Rusia din vara lui 1998 si minicriza din America Latina din 1999, cand Romania avea de rambursat, in 1999, un prim imprumut major luat din Japonia.

Am fost pusi intr-o situatie de criza de credibilitate. Pur si simplu, creditorii nostri externi, innebuniti de diverse stiri (…), au devenit mult mai precauti in acordarea de noi credite tarilor care erau percepute ca avand un risc ridicat. Iar in Romania, datorita acelui varf de plata din 1999, agentiile de rating ne-au depunctat si intr-un mediu extern complet nefavorabil – dupa criza din Rusia urma cea din Ucraina, apoi si cea din Bulgaria, toate trei tari ortodoxe. Stiti cum se intampla in plan international: ‘Pai de ce nu ar urma si Romania acum?’ Fara niciun fel de corelatie cu situatia reala. Si chiar am fost sfatuiti sa nu ne facem platile internationale, sa incetam platile’, a spus Mugur Isarescu.

El a adaugat ca in acel context atat de dificil, nu numai ca s-au facut platile, dar s-a facut si reforma. ‘As putea spune ca 1998, 1999 a fost punctul de cotitura’, a afirmat Guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a subliniat ca dupa mai bine de un sfert de secol de la inceputul tranzitiei se poate considera ca societatii romanesti ii sunt livrate in prezent de BNR cele trei aspect ale stabilitatii, respectiv stabilitatea preturilor, a cursului de schimb si cea financiara.

In ceea ce priveste stabilitatea preturilor, noi consideram ca BNR livreaza in prezent societatii romanesti o inflatie scazuta. si nu este negativa. (…). Stabilitatea cursului de schimb – este si ea un lucru asigurat. (…) Leul este perfect convertibil. (…).Stabilitatea financiara este o realizare, un lucru livrat de BNR. (…)Principala noastra preocupare este ca banii milioanelor de deponenti din Romania sa fie in siguranta’, a conchis Mugur Isarescu.

Sursa: Agerpres

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

"România țara în curs de dezvoltare....." Sărăcia și foamea îi determină, pe unii copii ai Văii, să își riște viața pentru un sac cu huilă
Romania prostilor bine facuti
Ungaria și Polonia vor intra în SUA fară Viză. Romania mulțumește pentru șapcă. Iohannis a uitat să pună "problema pe masă"!
Strategia de distrugere a neamului romanesc
Austria, noul „inamic“ energetic al României. Mai multe acţiuni ale acesteia afectează direct securitatea energetică a ţării noastre
SUA publică o listă de 210 politicieni şi oligarhi ruşi, potenţiale ţinte ale unor noi sancţiuni
LAZAR ACOPERA AIUDUL CU MORTII DE LA REVOLUTIE – Fix in zilele in care a fost demascat ca l-a tinut in infernul de la puscaria Aiud pe dizidentul anticomunist Iulius Filip, Procurorul General a anuntat trimiterea in judecata a lui Ion Iliescu pentru infractiuni contra umanitatii in “Dosarul Revolutiei”. Augustin Lazar a citat din Nicolae Iorga, dar nu a gasit de cuviinta sa isi ceara scuze detinutilor politici care i-au trecut prin mana
Prof. dr. Teofil Lungu: „Serviciile au oameni în spitale ca pe vremuri. Se știe cine, ce face”
Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBT
VIDEO Cosette Chichirau a parasit studioul Antenei 3 dupa o disputa cu Mugur Ciuvica: Sunteti de o mizerie extraordinara! Am muncit in strainatate pentru ca voi jefuiti tara, sunteti corupti si furati!
Aţi „belit-o” dacă tinerii frumoşi şi liberi află că i-aţi manipulat
Scandal în SUA – Bill Clinton ar putea fi arestat pentru pedofilie?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro