Tiptil se pregătește Diktatul de la Bruxelles! “România dispare!” Regele tortionar Mihai este vinovat pentru aceasta mare drama nationala: AUTONOMIE MAGHIARA

Distribuie!by Sa incepem: loading... Pentru cei care nu cunosc simbologia   “lumea nu este condusa de legi, ci de simboluri” Capul masoneriei este “Casa Regala”  Anti-Crestini, simbol regal monarhie  Decembrie 1989 a fost revolutia ‘masonilor’ din exil , nicidecum o revolutie pentru romani ‘ si probabil nu ati stiut asta pentru ca […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sa incepem:

loading...

Pentru cei care nu cunosc simbologia 


 “lumea nu este condusa de legi, ci de simboluri”

Capul masoneriei este “Casa Regala” 

Anti-Crestini, simbol regal monarhie 

Decembrie 1989 a fost revolutia ‘masonilor’ din exil , nicidecum o revolutie pentru romani ‘ si probabil nu ati stiut asta pentru ca nu ati dat atentie declaratilor lui Ceausescu: 


Reantoarcerea Monarhiei la putere, istoria se repeta :

Emil Răzvan Theodorescu. Evreu Sionist Mason

In iunie 1990 intalnirea oficiala cu statul Israel si Nicolae Ceausecu pentru recunoasterea a Romaniei neparticiparii la Holocaustul evreilor !!! Un pasaj uitat de romanii ziaristi !!!

La data de 9 februarie 1990, Răzvan Theodorescu a fost numit în funcția de președinte al Radioteleviziunii Române.


Un popor care nu se implica, este complice !

Ce se promoveaza cu adevart in televiziunile controilate de SRI (masonerie) 

Cu cine ati votat in ultimii opt ani :

Pregatirea pentru instaurarea casei regale 

Imagine

 Romani atacati si umiliti în România, în casa lor de un Rege tortionar – Mihai.

Acest tradator de neam si tara nu este prima oara cand ataca România si toata clasa Politica din România sustine  pe acest tortionar al neamului si-i satisface toate poftele, il invita în Parlament, distruge si vinde România si infiinteaza Republica Transilvania.

Stema ROMANIEIMai nou si tacit, în timp ce romani dorm, Senatul Romaniei condus de Tariceanu-PNL a emis Stema Romaniei care este stema Regatului Romaniei.

Senatul a luat decizia:

“România e MONARHIE si fara sa stim noi si fara vointa noastra si fara referendum.“

mihai 1

Istoria maleficei dinastii de Hohenzollern si Declaratia de la Budapesta din 16 iunie 1989, pe care a semnat-o si tradatorul ex-rege Mihai exista numeroase asemanari, atac asupra Romaniei si exterminarea natiei romane prin implementarea COMUNISMULUI in perioada monarhista 1944-1947 si cedarea Romaniei neconditionat Rusiei staliniste si exterminarea romanilor care se impotriveau implementarii comunismului in Romania si deportarilor in Siberia Stalinista, acum urmeaza ca romani sa fie deportati din noul stat maghiar Republica Transilvania.

În acea declarație sovina, antiromaneasca, ungurii solicita Autonomia Transilvaniei si invatamint in limba maghiara, de toate gradele, iar ex-Regele Mihai a declarat ca:

“ Am semnat acea Declaratie deoarece pretentiile ungurilor … sunt intemeiate. “

În realitate a fost o intelegere intre Ungaria si Regele Mihai:

“ Daca ma ajutati sa revin la putere în România voi destrama si distruge România si voi infiinta Republica Transilvania. Voi infiinta un stat nou maghiar pe harta Europei care va avea drapel si stema UNGARIEI MARI, ambasade, hotare si moneda proprie. “

Drapel si stema UNGARIEI MARI, lucru deja infaptuit de PNL si Guvernarea Tariceanu, PNL si UDMR, hotarele au fost stabilite de Guvernarea Boc-PDL si UDMR, iar guvernul Ponta UDMR, România a deschis Ambasada in Harghita si Covasna.

Atata timp cand in fruntea Romaniei se vor afla tradatori ca  cei din actuala clasa politica venita la putere dupa lovitura de stat din 1989 si regele Mihai si urmasii lui, romanii vor fi straini  în propria lor tara.

Acum priviti minciuna casei regale germane:

“Am fost gonit din Romania de comunisti.“

Priviti cum a fost gonit din Romania:

Mihai despagubit

Kominternisti evrei NKVD-KGb, copii si nepotii lor, cei care au revenit la putere dupa 1989 si care impreuna cu regele Mihai au implementat comunismul in Romania sunt in comisiile prezidentiale Basescu _GDS-Tismaneanu si condamna Romania pentru crimele comuniste, dar aceste crime le-au comis acestia impotriva natiei romane, impotriva celor care se opuneau implementarii comunismului in Romania si deportarilor in Siberia Bolsevica.

Regele Mihai, Tismaneanu, Goma, printre semnatari Declaratiei de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei. DOCUMENT al Tradarii

Mai multi extremiști maghiari s-au îmbrâncit cu jandarmii la Târgu Mureș – GALERIE FOTO + VIDEO

Petiția pentru Autonomia Transilvaniei, depusă la Prefectura Cluj

Ultimul CRIMINAL DE RAZBOI al Terrei este sustinut de Israel, America si de tot occidentul sa ajunga la putere in Romania.

Acesta e sustinut de toata clasa politica FSN venita la putere cu sprijinul regelui Mihai, care instiga poporul roman in decembrie 1989, de la Radio Europa Libera sa iasa in strada sa-l sustina pe Tokes si Ungaria, fiind de asemenea, sustinut de toata masoneria din primarii si din institutiile statului roman, prostituatele VIP si jurnalisti si disidenti-cartite-agenti pentru occident: Stelian Tanase, Ion Caramitru, Mircea Diaconu, Sorin Iliesiu, Mircea Dinescu, Ana Blandiana si alti membri GDS si ICR, dar si de numerosi legionari care au uitat ca tatal sau Carol al II-lea a ordonat asasinarea a peste 250 de sefi ai miscarii legionare, in frunte cu Codreanu care au fost spanzurati si arsi cu vitriol pentru ca s-au opus cedarii neconditionate a Bucovinei, Hertei si Basarabiei in 1939, Uniunii Sovietice.

Regele Mihai a fost decorat cu CRUCEA DE FIER de Hitler in 1940, pentru ca sustinea trupele germane la atacarea Uniunii Sovietice, decorat cu ORDINUL VICTORIA de Stalin in 1945, pentru ca sustine trupele sovietice sa atace Germania si decorat cu LEGIUNEA DE MERIT de Truman, America in 1945, pentru ca Romania s-a aliat cu Natiunile Unite.

ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !

ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !

În zilele de 21-22 decembrie 1989, în timpul loviturii de stat din România, au apărut în Ardeal primele organizaţii teritoriale ale etnicilor unguri, sub denumirea de U.D.M.R. La 28 ianuarie 1990 s-a înfiinţat oficial Uniunea Democrată Maghiară din România (U.D.M.R.), în baza Legii nr.24/1921 privind Asociaţiile şi Fundaţiile. U.D.M.R. nu s-a înregistrat niciodată la Tribunalul Bucureşti ca partid politic. U.D.M.R. este o organizaţie neguvernamentală, singura care a participat la guvernarea României timp de aproape 20 de ani, după anul 1989. U.D.M.R. a fost constituită şi a acţionat în vederea apărării, reprezentării şi coordonării intereselor Ungariei în România, cu ajutorul minorităţii maghiare.

Se ştie că, obiectivul principal al Ungariei şi al comunităţii maghiare din România, sub conducerea U.D.M.R., îl constituie obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului şi apoi anexarea acestuia la Ungaria ! Acest obiectiv şi politica paşilor mărunţi, aplicată împotriva Poporului Român şi a integrităţii teritoriale a României, au fost permanent în atenţia Uniunii Naţionale „Vatra Românească”, Partidului Unităţii Naţionale Române (P.U.N.R.), Partidului România Mare (P.R.M.), Societăţii Cultural-Patriotice  „Avram Iancu”, „Astra”, Forumului Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. În principal, aceste formaţiuni patriotice au avertizat, de la începutul anului 1990 şi până în prezent , asupra pericolului unguresc. Acum, după 25 de ani, Ungaria şi U.D.M.R. nu îşi mai ascund obiectivele anti-româneşti, le susţin public şi acţionează cu tenacitate şi pe toate planurile, în ţară şi în străinătate, pentru dezmembrarea teritorială a României !

Duşmanii de 1.100 de ani ai Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial în Vatra vechii Europe, nu şi-ar fi îndeplinit obiectivele programate prin politica paşilor mărunţi dacă nu ar fi beneficiat de sprijinul şi concursul conducătorilor alogeni ai României şi al partidelor politice româneşti , cu excepţia P.U.N.R. şi P.R.M.

Anul 2014 este considerat de Ungaria, iredentismul ungar şi U.D.M.R. anul crucial în anexarea Ardealului ! Ungaria împreună cu U.D.M.R. acţionează pentru depăşirea, în următoarele luni, a procentului de 50% pentru proprietăţile imobiliare ungureşti din Ardeal şi pentru cetăţenii români care au primit rapid şi gratuit cetăţenia Ungariei, inclusiv toţi etnicii unguri din România. 

Conform Acordului secret de colaborare dintre U.S.L. (P.S.D., P.N.L., U.N.P.R. şi P.C.) şi U.D.M.R., încheiat la 1 octombrie 2012, precum şi a Programelor secrete de cooperare dintre U.S.L. şi U.D.M.R.pentru fraudarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, precum şi pentru blocarea revenirii Partidului România Mare în Parlamentul României, s-a trecut la formarea Guvernului Ponta I cu reprezentanţi ai U.S.L. Conform înţelegerii secrete dintre liderii P.S.D., P.N.L., U.N.P.R. şi P.C. cu U.D.M.R., Guvernele Ponta şi parlamentarii U.S.L. au acţionat diabolic şi la comandă pentru atingerea pretenţiilor U.D.M.R. vizând: revizuirea Constituţiei; accelerarea mecanismului de retrocedare în natură a imobilelor către Ungaria şi către persoanele juridice şi persoanele fizice maghiare; regionalizarea României; vânzarea terenurilor agricole la străini, inclusiv Ungariei; discriminarea pozitivă în acordarea fondurilor de la Bugetul de Stat şi din bugetele locale pentru comunităţile maghiare, în dauna celor româneşti; menţinerea reprezentanţilor U.D.M.R. în funcţiile obţinute în timpul Guvernelor Boc I-V. 

Prin zeci de mii de retrocedări ilegale de imobile şi împroprietăriri către bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugăreşti catolice ungare, sute de persoane juridice maghiare şi urmaşi ai grofilor şi conţilor unguri (care au fost despăgubiţi după Procesul optanţilor, desfăşurat la Paris) s-a ajuns ca în Ardeal să fie obţinute în proprietatea Ungariei şi a ungurilor,  circa 40% din totalul clădirilor, terenurilor agricole şi pădurilor. În Municipiul Aiud, judeţul Alba, peste 70% din proprietăţile imobiliare aparţin ungurilor (persoane juridice şi persoane fizice), fiind obţinute foarte multe în urma unor fapte de natură penală. În Municipiul Salonta, judeţul Bihor, Consiliul local dominat de reprezentanţii U.D.M.R.,  a hotărât ca din turnul Bisericii reformate, la schimbarea orei,  să fie intonat imnul Ungariei, care îi terorizează pe români. În numeroase localităţi din Ardeal sunt arborate ilegal drapele şi steaguri ale Ungariei şi steagul unguresc al Ardealului, aşa-zisul steag secuiesc. Conform Legii privind limbile locale şi regionale, în România nu există minoritatea secuiască printre minorităţile etnice. În Senatul României, cu prilejul dezbaterii proiectului acestei Legi, liderii U.D.M.R. au susţinut, cu argumente, că în România nu există minoritatea secuiască. Cu toate acestea, steagul unguresc al Ardealului, aşa-zisul steag secuiesc, este purtat şi arborat de minoritatea ungurească. 

Respectând Acordul dintre U.S.L. şi U.D.M.R. de la 1 octombrie 2012, precum şi anexele sale secrete, la începutul anului 2014 s-a pus la cale rocada dintre P.N.L. şi U.D.M.R. în Guvernul Ponta III. Actorii şi popândăii politici din U.S.L. şi-au jucat tare prost rolurile încredinţate de stăpânii străini ai României. Ca urmare, circul politic din serialul „Balamucul” a avut mai multe episoade în fiecare zi şi mai ales la ceas de seară. După ieşirea programată şi comandată a P.N.L. de la guvernare, prin migraţia liberă a senatorilor şi deputaţilor, precum şi după formarea rapidă a Alianţei electorale Uniunea Social Democrată (U.S.D.), s-a ajuns la o nouă majoritate parlamentară care să fie manevrată de Guvernul Ponta III. Partidul Poporului-Dan Diaconescu (P.P.-D.D.), cu 26 de parlamentari şi-a anunţat disponibilitatea pentru Guvernul Ponta III, respectiv să consolideze majoritatea parlamentară creată artificial şi în dispreţul alegătorilor. Cei păcăliţi, umiliţi şi batjocoriţi de U.S.L. la alegerile din 9 decembrie 2012 nu reacţionează, ei urmăresc la televizor serialul „Balamucul” şi încearcă să nu păcătuiască prin vorbele lor în Postul Paştilor. 

În ziua de 3 martie 2014, la Bucureşti, a fost încheiat un Acord politic între Alianţa electorală U.S.D. şi U.D.M.R. Ca să-i umilească pe români, mai ales pe cei care s-au lăsat păcăliţi şi au votat cu U.S.L., preşedinţii P.S.D, U.N.P.R. şi P.C. s-au dus la grupul parlamentar al U.D.M.R. de la Camera Deputaţilor unde au semnat, de fapt, un Acord pentru cedarea Ardealului, în schimbul a 26 de voturi ale senatorilor şi deputaţilor U.D.M.R., de care nu aveau şi nu au nevoie. În loc să accepte susţinerea a 26 de parlamentari ai P.P.-D.D., liderii P.S.D., U.N.P.R. şi P.C. au preferat să fie şantajaţi şi umiliţi de către U.D.M.R. (tot cu 26 de parlamentari), iar în plus să acţioneze pentru cedarea Ardealului către Ungaria. 

Prin Acordul politic semnat, cele trei partide politice româneşti (P.S.D., U.N.P.R. şi P.C.) s-au angajat faţă de organizaţia neguvernamentală şi anti-românească U.D.M.R. să îndeplinească următoarele pretenţii ale Ungariei şi iredentismului maghiar:

– Să asigure reprezentarea U.D.M.R. în Guvernul României în următoarele funcţii: un vicepremier, doi miniştrii, 14 secretari de stat, numeroşi directori în toate ministerele etc. La acestea se adaugă şi un adjunct al Avocatului Poporului. 

– Să modifice Constituţia României şi să fie creat cadrul legal pentru autonomia Ardealului, inclusiv prin trecerea la regionalizarea ţării noastre.

– Adoptarea Legii privind statutul minorităţilor etnice pentru a se obţine autonomia culturală a minorităţii ungare şi dreptul de veto al U.D.M.R. asupra activităţii Parlamentului, Guvernului, autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale. 

– Reprezentarea pe criterii etnice în instituţiile şi funcţiile publice în raport de ponderea şi pretenţiile minorităţii maghiare.

– Asigurarea dreptului de veto al U.D.M.R.  în privinţa oricărei modificări şi completări la Legea învăţământului.

– Separararea pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie  din Târgul Mureş. Dacă reuşesc ungurii, urmează scindarea Universităţii Babeş-Bolyai din Municipiul Cluj-Napoca.

– Majoritatea parlamentară să menţină privilegiile câştigate de minoritatea maghiară, începând cu anul 1990.

– Accelerarea procesului de retrocedare a imobilelor din Ardeal, în special cele revendicate de cultele religioase maghiare.

– Arborarea steagurilor bilingve, identice cu drapelul Ungariei şi steagul unguresc al Ardealului pe care vor fi înscrise obligatoriu denumirile ilegale ale localităţii şi judeţului în limba ungară, precum şi denumirea acestora în Limba Română.  

– Acordarea cu prioritate a fondurilor din Bugetul de Stat al României pentru obiectivele stabilite de U.D.M.R.

În baza Acordului politic dintre U.S.D. şi U.D.M.R. s-a format Guvernul Ponta III care a fost votat, fără Program de guvernare, în ziua de 5 martie 2014, iar în seara aceleiaşi zile toţi miniştrii au depus jurământul în faţa Preşedintelui României. 

În zilele precedente, Biroul Electoral Central (B.E.C.) nu a acceptat Alianţa electorală U.S.D. Ca urmare, sub această denumire nu pot participa la alegerile pentru Parlamentul Europei, din 25 mai 2014, candidaţii P.S.D., U.N.P.R. şi P.C.. Cu toate că Alianţa politică U.S.D. nu poate fi prezentă la alegerile din luna mai a.c., Acordul cu U.D.M.R. vor să-l respecte întocmai cei din P.S.D., U.N.P.R. şi P.C.. Culmea politicii româneşti post-decembriste este că Acordul politic cu U.D.M.R., din care a dispărut U.S.L., se încearcă să fie preluat integral în Programul Guvernului Ponta III. Prin dispariţia U.S.D. nu mai există argumente pentru înscrierea pretenţiilor U.D.M.R.  în Programul de  guvernare. Astfel, aliaţii de nădăjde ai P.S.D., U.N.P.R. şi P.C., respectiv cei ai U.D.M.R., sunt lipsiţi de Acordul politic, care a devenit nul de drept. Cu toate acestea, liderii U.D.M.R. insistă pentru a rămâne în Guvernul Ponta III cu scopul de a acţiona pentru dezmembrarea teritorială a României şi pentru a contribui la declanşarea unor mari conflicte etnice în Ardeal. Va apărea la timp un demn urmaş al Eroului Naţional Avram Iancu care să repete comanda: „No hai!”.

Prin intrarea U.D.M.R. la guvernarea României s-a ajuns la următoarele situaţii fără precedent: 

– Contrar Constituţiei, art.103, alin.3, în baza unei înţelegeri verbale între cei care nu se înţeleg, respectiv Preşedintele României şi primul-ministru, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în ziua de 5 martie a.c. a fost votată numai lista Guvernului, fără Programul de guvernare. Conform Constituţiei, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului se prezintă şi se votează lista Guvernului împreună cu Programul de guvernare. Este pentru prima dată, în perioada 1991-2013, când încălcând Constituţia s-a procedat altfel, având prioritate înţelegerea verbală în loc de textul Legii fundamentale. 

– Opoziţia (P.D.L., P.P.-D.D. şi P.M.P.) a atacat la Curtea Constituţională Programul de guvernare al U.S.L. însuşit de Guvernul Ponta III, modificat şi completat cu pretenţiile Ungariei susţinute de U.D.M.R. Curtea Constituţională va analiza solicitarea Opoziţiei în şedinţa din 8 Martie a.c.  

– În ziua de 6 martie a.c., Guvernul Ponta III, fără a avea un Program de guvernare aprobat de Parlament, a ţinut prima sa şedinţă şi a adoptat mai multe hotărâri şi ordonanţe de urgenţă. Este posibil, ca săptămâna viitoare aceste acte normative să devină nule de drept după decizia Curţii Constituţionale sau după respingerea Programului de guvernare de către Parlament.

– Pentru ziua de 11 martie a.c. s-a prevăzut în Parlament să fie prezentat şi votat Programul de guvernare care cuprinde pretenţiile anti-româneşti ale Ungariei şi U.D.M.R., de fapt Acordul politic pentru cedarea Ardealului. Logic şi practic, la votul nominal, toţi parlamentarii români au obligaţia să voteze împotriva Programului Guvernului Ponta III vizând cedarea Ardealului ! Ca urmare, Guvernul Ponta III are toate şansele să cadă în Parlament şi să fie desemnat un alt premier al României.

Aprobarea Programului de guvernare pregătit de premierul Ponta pentru şedinţa Parlamentului din 11 martie a.c., va crea toate condiţiile pentru cedarea Ardealului şi pregătirea adoptării Diktatului de la Bruxelles !

Românii, mai ales cei din Ardeal, au obligaţia să se unească şi să acţioneze împreună, cu fermitate şi prin toate mijloacele democratice, pentru apărarea integrităţii teritoriale a României şi împotriva trădătorilor de Neam şi Ţară ! 

Dr.Gheorghe Funar

Preşedintele Partidului România Mare

EXCLUSIV. Panouri DOAR în limba MAGHIARĂ la intrarea în mai multe localități din Mureș FOTO

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Situația este scăpată complet de sub control în județele din Transilvania, nu doar în județele Covasna și Harghita. Primarii UDMR și PCM instalează încet dar sigur autoritatea Ungariei în județele din Transilvania abandonate de guvernul de la București.

Vezi și EXCLUSIV. România NU mai e suverană în Covasna! Primăria Brețcu FĂRĂ drapelul României dar cu steagul secuiesc FOTO
Panourile ce marchează intrarea în mai multe localități din județul Mureș sunt inscripționate exclusiv în limba maghiară. Este cazul localităților Ștefănești, Cioc și Hotești, sate care aparțin comunei Ghindari din județul Mureș, condusă de primarul Márton Zoltán.

Inscripționarea în acest mod a panourilor ce marchează intrarea în localitate încalcă nu doar art. 13 dinConstituția României ci și prevedrile art. 12 din HG nr. 1206/2001.

Indicator ce marchează intrarea în satul Ștefănești, județul Mureș.

Indicator ce marchează intrarea în satul Ștefănești, județul Mureș.

indicator intrare sat hotesti comuna ghindari mures limba maghiara

Indicator ce marchează intrarea în satul Hotești, județul Mureș.

indicator limba maghiara intrare sat cioc comuna ghinari mures

Indicator ce marchează intrarea în satul Cioc, județul Mureș.

Indicator ce marchează intrarea în satul Ștefănești, județul Mureș.

Indicator ce marchează intrarea în satul Ștefănești, județul Mureș.

Un semnal relevant cu privire la fenomenul extins, de o gravitate extremă, a însușirii bunurilor românești din Ardeal de către reprezentanții Budapestei. Reprezentanți ce au suport clar la nivel politic foarte înalt, la București.
Ia să vedem cine ghicește cât de înalt e nivelul – hint: e unu care a retrocedat prioritar, lor și numai lor, minoritarilor, ilegal, pe baza unui aranjament cu Adrian Năstase, peste una sută obiective din Sibiu.
Românii cu solicitări similare, peste 11 000, fix pula și căciula au primit

14517582_1224509727595677_6176403715699485979_n

un articol din 2015, cu precizarea ca sediul polititiei din Bihor urmeaza a fi retrocedat urmasilor sau mai bine zis “urmasilor” unui baron grof ungur, hortist care s-a refugiat cu armata maghiara, la eliberarea Ardealului, ocazie cu care si-a abandonat toate bunurile. Am fost intrebat daca stiu ceva de comisia de gestionare a bunurilor inamice. Evident ca stiu .. http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/afara-cu-politia-politia-bihor-s-a-trezit-evacuata-dintr-un-sediu-la-3-ani-dupa-o-retrocedare-dubioasa-120974.html Bunurile lui in calitate de dezertor care s-a alaturat armatei hortiste, intrau sub incidenta conventiei de armistitiu (Art 8) si mai tarziu a Trataului de Pace.

Ne retrocedăm țara criminalilor de război!

„Statul Român se află în fața unei mari escrocherii istorice”

Retrocedari Transilvania criminali de razboi maghiari

Nu ne vindem țara, o retrocedăm, pe bucăți, fără să ținem seama de tratate, legi, sentințe sau victimele din cele două conflagrații mondiale.

Din măsuri reparatorii și juste, retrocedările au devenit un flagel injust, periculos și imoral, profund scăpat de sub control. Familiile criminalilor de război au ajuns să dobândească imobile și bunuri de o valoare inestimabilă, fără ca cineva să țină seama de contextul și modul în care averea lor a ajuns în proprietatea Statului Român.

Ungaria anexează Ardealul pe bucăți! Trei premieri, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au deschis poarta trădării, astfel că, din unele statistici, mai bine de o treime din teritoriul Transilvaniei a fost intabulat pe emisari ai Ungariei: urmași de grofi, nobili, asociații, reprezentanți ai cultelor.

Problema e că legile retrocedărilor nu fac distincția între clădirile confiscate de comuniști și cele confiscate prin sentințe penale date pentru criminali de război. Cum o parte dintre documente se află încă în arhivele de la Budapesta, în multe cazuri nu se poate face măcar dovada confiscării averii nobililor declarați criminali de război.

Mai mult, în instanțe se iau în considerare intabulări din cărțile funciare din perioada ocupației maghiare, deși potrivit Legii nr. 260 din 4 aprilie 1945, toate înscrisurile în cărțile funciare efectuate în perioada 1940-1944 au fost declarate nule de drept! Dar în multe cărți funciare, aceste modificări nu au fost operate.

Mai mult, nu se iau în calcul despăgubirile acordate de Statul român pentru imobilele pe care le-a avut în proprietate Statul ungar în Ardeal, până la 1 Decembrie 1918, precum și pentru optanții unguri (Sub această denumire de optanți sunt cunoscuți acei cetățeni români de etnie ungară care, după Tratatul de la Trianon, au optat pentru cetățenia Ungariei și au părăsit România).

Mai mult, după 23 august 1944 și în baza art.8 din Convenția de armistițiu semnată la Moscova, în 12 septembrie 1944, bunurile reprezentând proprietatea Ungariei și Germaniei de pe teritoriul României au fost sechestrate și, în baza Legii nr. 91 din 9 februarie 1945, au fost puse sub supravegherea Casei de Administrare și Supraveghere a Bunurilor Inamice (C.A.S.B.I.).

Aceste bunuri nu au fost confiscate de regimul comunist și, ca urmare, nu pot face obiectul retrocedărilor către Ungaria și Germania. Și totuși fac. Practic, legile retrocedărilor date în ultimii ani și instanțele de judecată șterg cu buretele o istorie de trei decenii și jertfele românilor din cele două războaie mondiale.

Zeci de hectare de teren, păduri, imobile ajung în proprietatea succesorilor criminalilor de război sau a unor interpuși.

Vreți exemple? Vă dăm.

Începem cu unul dintre cele mai importante cazuri de retrocedare din Ardeal.

Domeniul Teleki. Proprietăți care au aparținut contelui Adam Teleki, membru în guvernul Ungariei în perioada hortystă. În 1945, Teleki a fost considerat trădător de țară, dar actele prin care i s-au expropiat bunurile, cum se întâmplă în astfel de cazuri, nu au fost găsite. Așa că moștenitorii contelui și-au revendicat bunurile, întinse pe mai multe județe: Maramureș, Mureș, Sălaj. În total, familia a deschis vreo 20 de procese, dintre care unul pentru 100 de hectare de pădure în Ardusat. Castelele din Coltău și Satulung nu au fost revendicate.

Codrii Ardealului sunt ceruți de urmașii familiei Banffy. Daniel Banffy, fost ministru al agriculturii în Guvernul hortyst, a fost și el declarat criminal de război. Urmașii lui cer însă în instanță sute de hectare de pădure. Familia Banffy a deținut domenii întinse și în Țara Lăpușului, care face obiectul a patru dosare de restituire a câte 60 hectare de pădure fiecare. Numai că se spune că baronul și-ar fi vândut averea prin 1940.

Alt caz răsunător este al familiei Szaplonczai. Szaplonczai Vasile, membru al partidului iredentist, fost prefect al județului Maramureș, a fost condamnat printr-o sentință a Tribunalului Poporului pentru „complicitate la crimele prevăzute de art. 2. lit. h. și m. și pentru … prevăzute de art. 2. lit. o. din Legea nr. 312/1945”, adică „au comis acte de violență, torturi sau alte mijloace ilegale de constrângere” și „Au ordonat sau inițiat înființări de ghetouri, lagăre de internare ori deportări din motive de persecuție politică sau rasială” la 25 de ani de muncă silnică.

Mai exact, prin Hotărârea nr. 8, pronunțată în Ședința publică din 31 mai 1946, se arată implicarea lui Szaplonczai Vasile în problema evreiască: „În orașul Sighet, ghetoul s-a înființat în 2 cartiere periferice ale orașului, permițându-se celor internați să locuiască în casele din aceste cartiere, dar cum numărul celor internați întrecea capacitatea de cazare a perimetrului ghetoului, oamenii au fost nevoiți să stea și prin pivnițe, poduri de casă și șoproane. Perimetrul ghetoului a fost împrejmuit cu sârmă ghimpată, iar ferestrele au fost vopsite cu var, pentru ca locatarii caselor să nu poată privi în afară. După cum s-a dovedit în cursul instrucției în fața completului de judecată, ghetoul din Sighet a fost înființat ceva mai înainte decât celelalte ghetouri în Ardealul de Nord. (…)

Primăria, prin acuzații dr. Gyulafalvi Rednik Alexandru, primar, și prin substituitul său, acuzatul Hullman Francisc, prim-notar al primăriei nu s-a îngrijit de aprovizionarea celor internați în ghetou, lăsându-i fără alimente. Aceste autorități comunale (municipale – nn) au refuzat până și punerea la dispoziție pe seama celor internați a vacilor cu lapte proprietate a evreilor, lapte necesar pentru copii sugaci.

Din cauza acestor dispozițiuni de cazare și alimentare s-au ivit multe cazuri de tifos exantematic, după cum rezultă din raportul nr. 8982 din 8 mai 1944 al primarului orașului către Ministerul de Interne. Dar punctul culminant și aici, ca și în celelalte ghetouri, l-a format cercetarea după valorile ascunse, cercetare întreprinsă de echipele colonelului Agy Zoltán și ale acuzatului Toth Ludovic.

Încă de la intrarea în ghetou, jandarmii, polițiștii și funcționarii primăriei au făcut percheziție corporală atât bărbaților, cât și femeilor, nelăsând la o parte nici percheziția vaginală, chiar la fetițe de 8 ani și cu această ocazie au confiscat obiectele apreciate de ei, ca fiind de valoare.

Martora Rosenberg Margareta a arătat în depoziția sa, cum femeilor așezate la perete – dezbrăcându-le la piele și sub amenințarea împușcării – le făceau percheziție în vagin și la anus. (…)

Prefectul județului Maramureș în acest timp apocaliptic pentru națiunea evreiască conlocuitoare a fost acuzatul SZAPLONCZAI VASILE, membru al partidului iredentist.

Responsabilitatea sa este responsabilitatea tuturor prefecților din acel timp”.

Evident, la data pronunțării sentinței, Vasile Szaplonczai era dispărut. Urmașii familiei sale au reapărut însă, și revendică moșia familiei din satul Tisa. Ultimii proprietari ai moșiei din Tisa, comuna Crăciunești au fost Zoltan și Paul Szaplonczaz, primul probabil fiul lui Laszlo-Vasile Szaplonczay, iar Paul, nepotul său.

Reședința lui Zoltan este revendicată de o nepoată a sa, procesul fiind încă pe rol. Bătrânii satului spun că Zoltan și-ar fi vândut moșia în 1938 și cu banii rezultați și-ar fi cumpărat alta în Ungaria, dar odată cu ocupația maghiară a venit înapoi, revendicându-și moșia și spunând că oamenii l-ar fi forțat să le vândă terenul. Plus că se pare că a fost și criminal de război.

Oricum, amândoi au fugit în 1944 din țară. Și totuși, acum urmașii lor redobândesc bunurile.

Secretarul primăriei Bocicoiu Mare, Vasile Hașciar, spune că: „Pentru Paul Szaplonczai am revendicat bunurile pe Legea 1. Acum pe 247 ne-a revendicat școala și nu numai, terenul aferent și pădurea. Aceste bunuri sunt cerute după Szaploncyaz Zoltan. Comisia locală a dat soluția de respingere pentru că trebuia să facă dovada cetățeniei și a proprietății. Nu a făcut dovada cetățeniei. Au contestat decizia comisiei locale la comisia județeană, care la fel a propus respingere în întreg a cererii tot pe acest fond. Atunci ei s-au îndreptat în instanță și de 3 ani suntem în proces. S-au cerut dovezi pentru cetățenie, pentru planul de amplasament, s-a făcut expertiză. Acel conac e școală, școala a fost construită, s-a făcut și școala nouă și nu puteam fi de acord cu retrocedarea. În instanța de fond, judecătorul a respins plângerea, dar a făcut recurs. Ceva nepoată de-a lui revendică terenul. Se pare că Laszlo Szaplonczai a fost tatăl lui Zoltan. Ei au avut jumătate din Maramureșul Istoric. Au revendicat și prin Sighet. Lui Paul i s-au restituit 50 de hectare în zona lacului. Zoltan este verișorul lui Paul”.

Deh, cine mai stă să verifice mizilicuri gen: dacă aceștia au fost declarați criminali de război și condamnați, dacă cărțile funciare în baza cărora se revendică bunurile sunt din perioada ocupației ungare, dacă și cât au primit despăgubiri? Nobili hortyști pun din nou stăpânire pe Ardeal, la fel de abuziv și ilegal, dar, de această dată, cu girul instanțelor de judecată, a legii și Guvernului, în disprețul adevărului istoric și militarilor români morți pentru eliberarea acestui pământ românesc.

„Statul Român se află în fața unei mari escrocherii istorice”

„Eu spun cu toată responsabilitatea și pot să-mi pierd mâine serviciul că nu mă interesează dacă atât vor fi de tari, încât să ajungă până la faza asta. În acest moment, Statul Român se află în fața unei mari escrocherii istorice. Escrocheria nu ar putea avea probabil loc dacă nu ar fi și o complicitate din interior. După Primul Război Mondial au fost așa numitele procese ale „octanților” și după cel de-al Doilea Război Mondial ale „absenteiștilor”.

Ce se întâmplă acum? Vin urmașii acelor proprietari, care, unii dintre ei, culmea, au fost despăgubiți după Primul Război Mondial. Iar acum vin cu documente anterioare proceselor prin care părinții lor sau bunicii lor au fost deposedați de averi sau au fost răsplătiți de stat la modul general. Și mai cer încă o dată sau încă de două ori sau încă de trei ori.

Niciun evreu sau niciun maghiar dintre aceia mari nu va mai veni să locuiască în Transilvania sau într-o localitate din Maramureșul Istoric sau oricare județ. Nu este vorba numai de județul nostru, e vorba de tot Ardealul. Dar toată lumea se îndreaptă spre o despăgubire cât mai mare din partea Statului Român. Și atunci, își angajează avocați buni și se judecă cu Statul Român.

Din start pot să piardă toate procesele cu România, iar în altă parte le câștigă „fluierând”. Pot să spun cu toată răspunderea, că am fost director la Arhivele Statului și, ca om care umblă în aceste arhive, că pe Transilvania sunt firme care vin și cercetează după niște metode foarte minuțios elaborate exact pe aceste posibilități ale viitoarelor procese pe care să le câștige mai ales dincolo de granițele țării.

Deci suntem pur și simplu escrocați!

Au murit de pomană cei care au luptat pentru eliberarea Ardealului și cei care au luptat împotriva fascismului sau a hortyștilor etc.

Este o bătaie de joc postumă la adresa armatei române. Am avut sute de mii de victime, iar acum se calcă pe mormintele acelor oameni exact pe ideea de a câștiga. Și din păcate, Statul Român este descoperit sau foarte slab apărat. Este atât de simplu inclusiv să se falsifice un document, dar nu asta-i problema că sunt hotărâri judecătorești din perioada interbelică. Dar o parte dintre cei care au fost colaboratorii hortismului s-au retras împreună cu armatele și atunci li s-a confiscat totul, iar ei au devenit absenteiști.

Ei au plecat, să zicem, în ’44, dar cei care vin acum vin cu documente din ’38, ’41 sau ’44. Deci sunt documente anterioare hotărârilor judecătorești. Și înconjoară acest moment”.Lector universitar doctor Ilie Gherheș

 

Pentru distragerea atenției vor face totul.

În anul 2014, România se pregătește de sărbătoare, 96 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la înfăptuirea României Mari.
Ungaria şi ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetăţeni ai Statului Român, acţionează uniţi pentru ca aceasta să fie ultima mare sărbătoare românească în Ardeal şi pentru pregătirea argumentelor credibile care să stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care speră să-l obţină în anul 2014.
Marea majoritate a ungurilor din Ungaria şi de pretutindeni au primit gratuit cartea “Ardealul-trecut şi viitor”, scrisă de către Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat în Parlamentul Ungariei, în timpul regenţei lui Horthy), publicată în anul 1944 în Elveţia, în limba engleză, carte care a fost tradusă de preşedintele Republicii Ungaria, Arpad Göncz, în anul 1991, fiind tipărită la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Preşedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: “Destinată să ajungă în mâinile tuturor ungurilor cu simţul răspunderii, volumul este, în zilele noastre, o lectură recomandată întregului popor.”

 

Cartea este scrisă împotriva Poporului Român şi Statului Naţional Unitar Român. Ea reflectă ambiţiile imperialiste ale Ungariei, precum şi sentimentele de ură şi dispreţ faţă de români. În “Introducere” la cartea “Ardealul-trecut şi viitor”, preşedintele Ungariei a scris următoarele:


-“Pretenţia românilor asupra Ardealului poate fi susţinută doar de un singur argument: numărul mai mare al populaţiei, mai exact de majoritatea etniei române.”
-“Problema ardeleană o putem rezolva odată pentru totdeauna în mod corespunzător”, adică prin creşterea artificială a numărului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordării cetăţeniei ungare la românii get-beget, de pe tot cuprinsul României.

Cartea tălmăcită de Arpad Göncz cuprinde programul agresiv, revizionist şi războinic al Ungariei. Preşedintele Arpad Göncz prezintă proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanţă primordială pentru unguri. Din cartea “Ardealul-trecut şi viitor” prezentăm câteva fragmente edificatoare:

-“Crearea României Mari s-a făcut sub conducerea lui Ion Brătianu, un escroc internaţional de mare talent”… prin “acceptarea principiului etnic.” (pag.82)
-“În ceea ce priveşte Ardealul, există o singură alternativă: naţiunea ungară-înainte şi după Tratatul de la Trianon – ţine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregului Ardeal. Nu va exista niciodată o generaţie de unguri dispusă să renunţe la acest sfânt drept istoric. Naţiunea ungară este gata ca în orice clipă să ia arma în mână pentru a-şi exercita acest drept, sacrificându-şi chiar viaţa în luptă, fiindcă fără Ardeal nu poate să existe un stat ungar, nicio misiune ungară şi nici viaţă ungurească.” (pag.86)
-“Dacă majoritatea românească din Ardeal şi-ar impune cu forţa voinţa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui să se recurgă la mijloace artificiale pentru a zădărnici dominaţia majorităţii româneşti.” (pag.101-102)
-“Într-o singură problemă nu putem face concesii: Ardealul în întregimea lui – ca o unitate intangibilă – trebuie repus sub stăpânirea Sfintei Coroane Ungare.” 

Părintele Arsenie Boca spunea: “Ungurii vor mai mult decât Ardealul.” Se ştie că, Ungaria acţionează pentru răpirea unor teritorii din Slovacia, Serbia şi Ucraina. Aceste trei ţări au răspuns cu fermitate la pretenţiile şi programele revizioniste ale Ungariei. Singura ţară unde iredentismul unguresc zburdă în voie este România.
Mulţi dintre conducătorii partidelor politice româneşti şi dintre manipulatorii de opinie se fac că nu înţeleg de ce, în luna februarie a.c., a început aşa-zisul “război al steagurilor” între Ungaria şi România. Este vorba despre aşa-zisul steag secuiesc, “fabricat” de unguri şi amplasat ilegal, tot de către maghiari, pe instituţiile Statului Român, din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi pe o primărie a unui district din Budapesta.
Conform Legii nr.282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritate, publicată în Monitorul Oficial al României nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art.2 sunt înscrise următoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul României: limba albaneză; limba armeană; limba bulgară; limba cehă; limba croată; limba germană; limba greacă; limba italiană; limba idiş; limba macedoneană; limba maghiară; limba poloneză; limba romani; limba rusă; limba ruteană; limba sârbă; limba slovacă; limba tătară; limba turcă; limba ucrainiană.” La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizează că: “În înţelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sunt limbile minorităţile naţionale.”
La recensămintele populaţiei din anul 2002 şi 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai nişte nebuni cu acte în regulă ar putea să creadă că 300 de secui, de toate vârstele, ar fi în stare să înfiinţeze un aşa-zis ţinut secuiesc, cu parlament şi guvern propriu, cu armată, poliţie şi jandarmerie, cu justiţie proprie, cu administraţii locale proprii în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu ambasade proprii.
Pentru a fi înţelese mai uşor obiectivele şi acţiunile Ungariei şi iredentismului maghiar din anul 2013 şi 2014 trebuie reamintite, cel puţin, următoarele evenimente istorice:1. În timpul Revoluţiei de la 1848–1849, revoluţionarii unguri şi Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii şi teroriştii unguri au ucis peste 40.000 de români şi au incendiat 300 de sate româneşti, cu tot cu biserici şi mănăstiri.2. Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscută niciodată de către Ungaria şi organizaţiile etnicilor unguri din România. Ungaria şi ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea şi nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultând inteligenţa românilor, ungurii şi cozile de topor româneşti se agaţă de unele texte din Declaraţia de la Alba-Iulia care s-a aplicat minorităţilor etnice din România, celor care au recunoscut România Mare.3. În anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a început un război împotriva României pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Română a câştigat războiul şi a ocupat Budapesta, în 4 august 1919.4. La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei şi Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obţinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. În perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fără flotă Horthy Miklos, sprijinită de localnicii unguri, a săvârşit numeroase atrocităţi împotriva românilor şi evreilor (în zeci de localităţi) şi a trimis în lagărele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Până acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului şi Slovaciei pentru crimele săvârşite în timpul celui de-al doilea Război Mondial, împotriva evreilor şi slovacilor, angajându-se să plătească despăgubiri. Niciodată, Ungaria nu a recunoscut antrocităţile săvârşite împotriva românilor şi nu a cerut scuze publice României şi Poporului Român !

5. După 21 decembrie 1989 au început atrocităţile săvârşite de unguri împotriva românilor în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. În paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales în şcoli) şi alungarea a zeci de mii de români din cele trei judeţe. Adevărul istoric se regăseşte în Raportul HAR-COV al Parlamentului României, din anul 1991, pentru care s-a primit interdicţie de a fi dezbătut şi aprobat la Bucureşti.

6. În martie 1990, la Târgu–Mureş, Ungaria împreună cu numeroasele organizaţii ale etnicilor unguri din România au încercat, în forţă, să rupă Ardealul din Vatra Strămoşească multimilenară. Este meritul Uniunii Vatra Românească şi al românilor din judeţul Mureş că au reuşit să zădărnicească această nouă acţiune revizionistă a Ungariei.

7. În perioada 1992-2012, în Camera Deputaţilor, conform art.62, alin.2 din Constituţia României, nu a existat niciun deputat din partea minorităţii secuieşti, deoarece aceasta nu există legal în ţara noastră.

8. Aşa-zisul steag secuiesc este de fapt o cârpă ungurească, de pe care a fost înlăturat lupul dacic care confirmă continuitatea geto-dacică şi românească în Ardeal, în vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe şi ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, au declarat public la televiziune, în ziua de 10 februarie a.c., că pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe instituţiile publice din România încalcă dispoziţiile legale cuprinse în Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul României. În realitate adevăratul steag secuiesc a rămas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avară şi au fost deznaţionalizaţi de către unguri. Aşa-zisul steag secuiesc, inventat şi finanţat de la Budapesta, este un simbol al statalităţii Ungariei. El semnifică, acolo unde este arborat sau purtat la manifestări publice, apartenenţa acelui teritoriu la Ungaria.
Poporul Român, creştin ortodox, iartă dar nu uită atrocităţile săvârşite de unguri !

Care este adevărul ? Conducătorii Ungariei şi ai etnicilor unguri din România sunt convinşi că au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrării teritoriale a României şi al anexării Ardealului, în mod paşnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum ? Prin obţinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a învăţat fostul preşedinte Arpad Göncz, al Ungariei) a unei majorităţi ungureşti în Ardeal şi prin dobândirea a peste 50% din proprietăţile imobiliare aflate în Grădina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedărilor în natură (foarte multe bazate pe acte false) şi a cumpărărilor de terenuri agricole şi păduri. La toate acestea se adaugă apropiata votare în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votată în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009), în baza căreia titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale (din care, în Ardeal peste 80% au fost date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedură diabolică şi extrem de rapidă, inclusiv prin intermediul instanţelor judecătoreşti. Încrederea ungurilor în obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporită prin includerea de către Guvernul Ponta II, printre priorităţile legislative, a proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale. Acest statut, susţin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritorială a Ardealului.

Se ştie că, Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe.

Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, cu scop final anexarea la Ungaria a acestui Sfânt Pământ Românesc. Orice român, cu mintea limpede, realizează că există o legătură artificială între Ungaria şi aşa-zisul steag secuiesc, “fabricat” şi purtat de unguri.
În acest context, nu trebuie uitat faptul că în majoritatea localităţilor din Covasna, Harghita şi Mureş au fost organizate ilegal referendumuri locale vizând obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.
Preşedintele României Traian Băsescu, primii-miniştrii (Boc, Ungureanu şi Ponta), preşedinţii Senatului (Geoană, Filip şi Antonescu) şi Camerei Deputaţilor (Anastase şi Zgonea) au fost informaţi, de nenumărate ori, de către Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.) despre toate acţiunile Ungariei vizând pregătirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au acţionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea şi contracarea lor ? Nimeni nu-i întreabă şi nici ei nu abordează această temă !

UNGARIA cumpără TRANSILVANIA. 50% din terenurile agricole din România sunt deja controlate de străini. 

Se ştia de pe vremea lui Boc Autorităţile maghiare au negat informaţia, dar au admis că ideea a fost lansată la o întâlnire care a avut loc în decembrie 2013, la Târgu Mureş. Totuşi, se pare că ideea este mai veche. Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru EVZ că la nivelul Guvernului se ştia de mult timp de posibilele intenţii ale Budapestei. “Dacă serviciile noastre nu ar fi ştiut (de aceste intenţii, n.r.), înseamnă că le plătim degeaba. Dacă eu ca ministru nu ştiam, nu începeam demersurile în 2010 pentru a obţine amânarea liberalizării pieţei funciare”, ne-a precizat Valeriu Tabără. La acea vreme, România obţinuse semnătura Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi Cehiei şi acordul de principiu al Germaniei pentru a amâna momentul de la care piaţa terenurilor ar fi trebuit liberalizată, spune Tabără. Proiectul a murit, după căderea guvernului Boc. 


Miza economică… 

Fermierii români se tem că străinii, mai bogaţi decât agricultorii noştri, vor pune mâna pe cele mai bune pământuri şi spun că miza acestui scandal este legată de asigurarea securităţii alimentare a României. Preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, spune că străinii cultivă terenul din ţara noastră, profitând de pământul roditor şi mâna de lucru ieftină, dar vând recolta în ţările de origine. Acolo, grâul românesc este procesat în specialităţi sau folosit pentru hrana animalelor, care sunt apoi importate în România şi vândute consumatorilor români la preţuri mai mari decât dacă aceste produse ar fi fost procesate în ţară. 

În prezent, potrivit datelor LAPAR, investitorii străini dețin în proprietate circa un milion de hectare de teren arabil și au în arendă aproximativ alte două milioane, dintr-un total de 9,4 milioane de hectare, cât este suprafața arabilă a României. Conform legii vânzării terenurilor agricole adoptată de deputați, aceștia vor avea întâietate la cumpărare, astfel că, spune Baciu, vor ajunge să controleze suprafețe din ce în ce mai întinse. … şi politică Pe de altă parte, există şi o miză politică. “Dacă aş fi prim-ministrul Ungariei, aş da bani pentru cumpărarea de terenuri agricole în România. Când deţii terenuri pe suprafeţe mari, beneficiezi de uzufruct şi poţi să declari ce vrei pe el. Israelul şi-a cumpărat ţara proprietate cu proprietate de la arabi şi acum e stat independent”, apreciază Valeriu Tabără. Nici Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, din Arad, nu priveşte cu ochi buni declaraţiile oficialului maghiar. Acesta apreciază că înstrăinarea terenurilor ar fi o greşeală fatală. “Este datoria autorităţilor statului să facă orice pentru ca aceste terenuri să nu fie vândute”, spune cel care a transformat un CAP într-o companie cu profituri anuale de peste un milion de euro. Muscă a spus că în Ungaria a existat la un moment dat o iniţiativă de a impune pedeapsa cu închisoarea celor care vând terenurile străinilor. 


Capra vecinului 

Contactat de EVZ, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu a dorit să comenteze informaţiile legate de posibilele intenţii ale Guvernului ungar. El a dat vina pe preşedintele Traian Băsescu, că nu a promulgat mai devreme legea privind vânzarea terenurilor agricole. s-ar fi adoptat mai repede legea, românii ar fi avut drept de preempţiune la achiziţie”, a spus Constantin. Totuşi, Executivul adoptat proiectul pe 20 noiembrie 2013, iar acesta a devenit lege, prin votul deputaţilor din 17 decembrie 2013, după un lung şir de discuţii în comisii, în urma cărora a ieşit o lege criticată extrem de dur de fermieri. (A contribuit Georgeta Petrovici)DATE FURNIZATE DE PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN ROMÂNIA


 Cât de “liberalizată” e piaţa altora 

Ungaria a cerut încă din 2010 o prelungire până 2014 a momentului de la care piaţa terenurilor ar trebui să se liberalizeze. Anul trecut a fost adoptată noua Lege a Pământului, care prevede că maghiarii şi cetăţenii UE pot cumpăra terenuri în Ungaria, dar în anumite condiţii, între care obligativitatea de a avea studii agricole. Pe de altă parte, în mai 2013, secretarul de stat în ministerul ungar al dezvoltării regionale, Gyula Budai, a declarat că maghiarii despre care se constată că sunt implicaţi în vânzarea de teren agricol către străini vor fi pasibili de până la 5 ani de închisoare. Şi alte state europene vor reguli stricte. Slovacia doreşte o înăsprire a regulilor privind cumpărarea de pământ de către străini înainte de 1 mai 2014. Practic, pentru cei care nu au deja afaceri în agricultura slovacă va fi extrem de greu să mai cumpere terenuri, potrivit declaraţiilor ministrului slovac al Agriculturii. În Polonia, liberalizarea pieţei funciare va avea loc în 2016. 


Pământul românesc, o investiţie profitabilă pentru străini 

Investiţiile în terenuri agricole par extrem de profitabile, dacă ne gândim că, din 2007 încoace, preţul mediu al terenurilor agricole aproape că s-a triplat. Totuşi, acestea se menţin de 2 până la 8 ori sub cele din majoritatea statelor europene. Pe fondul liberalizării pieţei din 2014, preţurile vor creşte la o medie de 3.500-4.000 de euro pe hectar până în 2015, potrivit estimărilor DTZ Echinox. Preţul creşte în funcţie de gradul de comasare a suprafeţei. În Nord-Est şi Sud-Est terenurile agricole se vând în medie cu 2.600-2.900 de euro pe hectar, iar în Muntenia şi Banat preţurile ajung la 3.500-3.600 de euro pe hectar. În Cluj, un hectar de teren arabil se vinde cu 1.500- 2.000 de euro, iar în Braşov poate depăşi 9.000 de euro, potrivit anunţurilor postate pe internet. În Arad, în “patria cepei” de la Pecica, un hectar se vinde cu 4.000-6.000 de euro. Interesul investitorilor străini este mare, deoarece preţul în România este foarte mic, faţă de Germania, Franţa, Olanda. 


Presa ungară, despre intenţiile guvernului Orban 

Detalii despre planurile de la Budapesta privind cumpărarea de terenuri agricole în Ardeal au apărut într-un interviu acordat de Szabo Jozsef, ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, pentru postul de radio Erdely FM. Referindu-se la maghiarii din România, Szabo Jozsef spune că guvernul de la Budapesta pregăteşte un program care să permită acestora să ofere statului ungar terenurile pe care le deţin în România, în situaţia în care la bătrâneţe ajung în situaţia de a nu le mai putea lucra sau vor să le înstrăineze. “O posibilitate este cea în care oferă terenul unei fundaţii, unui program sau unui fond funciar, iar statul maghiar l-ar redistribui unor tineri care nu au posibilitatea sa cumpere teren”, a spus Szabo Jozsef, citat de Hotnews. 


Rentă viageră pentru cei care dau pământul statului ungar

Interviul a fost preluat şi de publicaţia maszol.ro. Aici, Szabo Jozsef este citat cu următoarea frază: “în situaţia în care cineva doreşte să-şi vândă terenul, atunci poate încheia un contract cu statul maghiar în temeiul căruia va primi o rentă viageră, mai mult terenul va rămâne în proprietatea sa până la sfârşitul vieţii”. De asemenea, potrivit variantei integrale a interviului, apărută în szekelyhon.ro, Ungaria ar fi pregătit proiecte similare şi pentru fondul forestier şi de izvoare de apă minerala din România, scrie Hotnews. 


Ce spune legea românească 

Potrivit legii emise de Executivul de la Bucureşti, au drept de întâietate la achiziţia terenului agricol coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini, persoanele care desfăşoară activităţi agricole pe raza administrativ-teritorială a localităţii, precum şi statul român. CITIŢI ŞI:

  • CÂT TEREN AGRICOL deţin STRĂINII în România. MIZA liberalizării acestei pieţe
  • UNGARIA are strategie de CUMPĂRARE a terenurilor agricole din TRANSILVANIA

Maghiarii au făcut către Ambasadorul SUA o cerere expresă de Autonomie Teritorială pe Criterii Etnice. Ambasadorul le-a spus că STATELE UNITE au venit SPECIAL să se INFORMEZE. Statele Unite sunt interesate de „SITUAȚIA DIN REGIUNE”

Tamás Sándor

„Pentru Ţinutul Secuiesc, Tirolul de Sud este un exemplu de urmat.

Atunci când Tirolului de Sud s-a acordat autonomie teritorială, acest lucru a avut ca rezultat două lucruri: pace inter- etnică şi prosperitate economică.

Am solicitat sprijinul domnului ambasador în aceste probleme.

Dl ambasador a spus că se află aici pentru a se informa şi a ne asigura că Statele Unite ale Americii sunt interesate de situaţia din regiune”.

Nota Redacției: Prin urmare situația E ȘI MAI GRAVĂ decât părea la prima vedere.

Cererea încalcă în mod evident Articolul 1 (1) din Constituția României.

I. (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Foto 888.hu: Presa Maghiară (888.hu) publică deja o O HARTĂ CU HARGHITA și COVASNA SUB PROTECTORAT AMERICAN ca și KOSOVO

Nota Redacției: Presa Maghiară (888.hu) publică deja o O HARTĂ CU HARGHITA și COVASNA SUB PROTECTORAT AMERICAN ca și KOSOVO

AU FĂCUT CĂTRE AMBASADOR CERERE EXPRESĂ DE AUTONOMIE TERITORIALĂ PE CRITERII ETNICE

Ambasadorul le-a spus că STATELE UNITE au venit SPECIAL să se INFORMEZE
și că Statele Unite sunt interesate de „SITUAȚIA DIN REGIUNE”.

„Zona” despre care Statele Unite „sunt interesate” și „au venit să se informeze” despre „situația din regiune”….sunt județele Harghita și Covasna.

Dacă termenul „situația din regiune” e redat corect de maghiarii prezenți la întâlnire,

(și termenul e prea tehnic și prea diplomatic pentru a fi folosit neuzual și inventat de limbajul obișnuit al localnicilor),

americanii se referă cu termenul „situația din regiune”, în aceeași termeni cu care se refereau la situația din Kosovo, din Irak sau din Ucraina…

Foto: 888.hu

În cadrul discuţiilor cu ambasadorul SUA, am enumerat acele probleme cu care comunitatea maghiară din Ţinutul Secuiesc şi din Ardeal se confruntă zilnic. Am vorbit şi despre faptul că, înainte de aderarea la NATO, în România, Constituţia a fost modificată într-un sens pozitiv pentru comunitatea maghiară, că este adevărat că, înainte de integrarea europeană, au fost aduse modificări pozitive la numeroase legi, în schimb, experienţa noastră arată că acest proces s-a inversat începând din anul 2007 şi că suntem victimele încălcării unor drepturi.

În cazul proprietăţilor persoanelor fizice și juridice are loc o renaţionalizare în loc de retrocedare. În această ţară are loc o recentralizare în loc de descentralizare. Administraţia publică aplică standarde duble faţă de comunitatea maghiară.

Am dat ca exemplu faptul că, în timp ce, în România, arborarea steagurilor judeţelor secuieşti este interzisă, steagul altor regiuni istorice poate fi arborat fără nici o problemă.

Am vorbit şi despre faptul că, pentru comunitatea maghiară din Ardeal, cele mai importante aspecte sunt siguranţa, respectarea drepturilor minorităţilor şi prosperitatea economică. Ceea ce cerem noi, nu este altceva decât ceea ce s-a realizat în peste 15 ţări ale Uniunii Europene, cu alte cuvinte aplicarea uniformă a legii și acordarea autonomiei teritoriale pentru comunităţile naţionale.

CERERE EXPRESĂ DE AUTONOMIE TERITORIALĂ

Documentele maghiare care aruncă în aer pretențiile ungurilor asupra Transilvaniei…

Problema revizionismului maghiar în Transilvania nu este una care poate fi neglijată, cu atât mai mult cu cât, astăzi, propaganda maghiară la nivel internațional transmite ideea că Transilvania este pământ unguresc și că Tratatul de la Trianon este unul injust, un tratat prin care Ungariei i s-a „răpit” acest teritoriu.

Dacă este însă să privim această dispută din perspectiva documentelor istorice, constatăm că tocmai cronicarii maghiari întăresc faptul că la venirea ungurilor în Europa, acum 1.100 de ani, românii erau aici, ungurii având nevoie de aproape 300 de ani pentru a cuceri Transilvania. Prin urmare, invocând doar documente maghiare, problematica creată de revizionismul maghiar este fără suport.

Pentru lămurirea acestui aspect, am extras câteva citate din documentele maghiare ale Evului Mediu sau ale Epocii Moderne:

  1. “Românii sunt urmașii geților și a vechilor colonii romane.”
    Huszti Andras, Viena – 1791, în cartea Vechea și noua Dacie.
  2. Notarul Anonimus, autor al lucrării Gesta Hungarorum spunea în secolul XII, făcând trimitere la Panonia că: „Această ţară o locuiesc slavii, bulgarii şi blachii (românii – n.n.)”,
  3. Vorbind despre Transilvania, este edificator și acest fragment din Gesta Hungaroruma notarului Regelui Bela al III-lea al Ungariei care vorbește despre primii ani de la sosirea ungurilor în Europa: “Și, rămânând aici mai multă vreme, Tuhutum, tatăl lui Horca, cum era el un om șiret, după ce a prins să afle de la locuitori despre bunătatea țării de dincolo de păduri (Transilvania-n.n.), unde domnia o avea un oarecare Blach Gelou, a început să ofteze, dacă n-ar putea cumva să dobândească printr-o favoare din partea ducelui Arpad țara de dincolo de păduri, pentru sine și pentru urmașii săi. Ceea ce s-a și întâmplat, după aceea, întocmai.”
  4. Făcând referire la locuitorii Transilvaniei, A. de Genaro, senior de Szek, ginere al contelui ungur Teleki Emerik, scria la Paris, în anul 1845, următoarele: “Valahii (românii – n.n.) sunt în Transilvania cei mai vechi locuitori ai pământului.” (Les Transylvanie et ses habitants – Paris, 1845)
  5. Un alt cercetător maghiar, Paul Schveiger ne spune în Studii Ungare (Hungarian Studies 2/2, 1989) următoarele: “Contactele lingvistice acoperă întregul teritoriu al Transilvaniei și o importantă parte a actualului teritoriu ungar, unde din timpuri străvechi a existat o populație românească”

gesta7

Alături de aceste documente istorice, toate recensămintele făcute de austrieci sau unguri în Transilvania, de-a lungul secolelor, au evidențiat, fără excepție, faptul că populația românească a fost întotdeauna majoritară!

Prin urmare, orice pretenții pe care le au maghiarii în Transilvania sunt nule și neavenite. Și nu o spunem noi, pur și simplu, o spun documentele lor, ale ungurilor, scrise într-o perioadă în care nu își imaginau că va conta. Așadar, Transilvania a fost, este și va fi pământ românesc!- Daniel Roxin

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a discutat în Covasna despre autonomia Ținutului Secuiesc !

Pentru Ţinutul Secuiesc, Tirolul de Sud este un exemplu de urmat. Atunci când Tirolului de Sud s-a acordat autonomie teritorială, acest lucru a avut ca rezultat două lucruri: pace inter- etnică şi prosperitate economică. Am solicitat sprijinul domnului ambasador în aceste probleme. Dl ambasador a spus că se află aici pentru a se informa şi a ne asigura că Statele Unite ale Americii sunt interesate de situaţia din regiune.

Iată dovada! Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a discutat în Covasna despre autonomia Ținutului Secuiesc

Contrar afirmațiilor sale de miercuri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, nu s-a fotografiat, marți, la Sfântu Gheorghe, doar din politețe, cu steagul ținutului secuiesc, pe care l-a și primit cadou. Klemm s-a deplasat special în Harghita și Covasna (pentru a doua oară în anul de când este ambasador), pentru a discuta despre autonomia ținutului secuiesc. Dovada este într-o înregistrare video a conferinței de presă comune cu președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și cu primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Ambasadorul SUA deschide conferința, cu un discurs scurt, dar în care pomenește de mai multe ori cuvântul Seklerland (Ținutul Secuiesc). Iar liderii locali suspomeniți au dat amănunte interesante despre discuțiile pe care le-au avut cu reprezentantul Americii, discuții care s-au focalizat pe chestiunea independenței teritoriale a ținutului secuiesc.

Tamás Sándor a spus că secuii doresc o independență după modelul Tirolului de Sud (regiune din Italia considerată „stat independent” de Austria, unde cetățenii italieni sunt obligați să învețe limba germană, iar impozitele și taxele se returnează de statul italian aproape integral regiunii, care este, astfel, favorizată față de alte regiuni din țară). Iar Antal Árpád a început prin a repeta, ce i-a transmis, răspicat, diplomatului american, anume că „secuii nu sunt iubiți în această țară”; și a încheiat cu avertismentul că secuii vor lupta cu orice mijloace pentru a preîntâmpina regionalizarea conform planurilor existente. „Așa cum ne-am ridicat împotriva lui Ceaușescu, când a încercat să facă acest lucru și așa cum i-am oprit pe Băsescu și pe Dragnea când au venit cu aceste proiecte, așa vom proceda și în continuare, indiferent de ce se va întâmpla”, a spus primarul orașului Sfântu Gheorghe.

Tamás Sándor: De ce drapelul Bucovinei este arborat oficial, iar drapelul Ținutului Secuiesc trebuie dat jos?

„În discuția cu domnul ambasador am demonstrat că, până în anul 2007, adică până la integrarea în uniunea Europeană, Parlamentul României a votat multe legi favorabile rezolvării problemelor comunității maghiare. În ultimii zece ani, însă, după integrarea în NATO și UE, asistăm, de pildă, la renaționalizare, în loc de retrocedare, asistăm la recentralizare, în loc de descentralizare și, mai ales, asistăm, zilnic, la o dublă măsură, ceea ce înseamnă instituțiile statului și, mai nou, instanțele de judecată din România. I-am arătat, ca exemplu, domnului ambasador, că, în timp ce steagul secuiesc este înlăturat de peste tot și suntem tărăgănați în săli de judecată, în acest timp, într-o altă regiune istorică, precum Bucovina, se arborează drapelul Bucovinei, cu asistență militară, un sobor de preoți și oficialități ale statului român. Considerăm că aceasta este dublă măsură în ceea ce înseamnă aplicarea legii pentru cetățenii României. Pentru că, și am spus exact așa: „România nu este numai a românilor. România este a tuturor cetățenilor români. România este și țara mea. Și eu vreau să trăiesc în țara asta, conform Constituției și legislației în vigoare, la fel cum trăiesc și alții, în alte regiuni”. Și am da și un exemplu, că doleanțele noastre se pot rezolva, exact așa cum au rezolvat, de pildă, în Tirolul de Sud, unde, după ce Parlamentul European a acordat autonomie teritorială, după aceea a rezolvat două probleme: pace între italieni și germani băștinași în acea regiune și dezvoltare economică. Nu vrem nimic altceva decât aceste modele europene, să rezolvăm și la noi în țară, desigur în Ținutul Secuiesc, pentru că vrem să trăim în pace și în prosperitate. Și cred că domnul ambasador este de acord, pentru că, dacă ați fost atenți, a folosit de mai multe ori acest termen de Seklerland (Ținutul Secuiesc – n.r.). Și eu cred că a venit cu intenția de a se informa și de a da garanții că Statele Unite, prin ambasador, este prezent și în regiunea noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Antal Árpád: „Nu suntem iubiți în această țară”

„În ceea ce mă privește am spus domnului ambasador că noi suntem cetățeni loiali ai acestui stat al României și totuși, de aproape o sută de ani, suntem priviți de acest stat cu neîncredere și nu suntem iubiți în această țară. Și probabil sunt două motive pentru care noi nu suntem iubiți în această țară: pe de o parte pentru că suntem foarte direcți spunem totdeauna adevărul, pe de altă parte pentru că ne iubim pământul natal și, în ciuda presiunilor la care suntem supuși de aproape o sută de ani, nu vrem să plecăm de pe pământul nostru natal, dorim să rămânem aici, dorim să trăim aici în pace și prosperitate și avem o imagine a viitorului și pentru copii și nepoții noștri pe aceste meleaguri. Am spus că așteptăm de la Statele Unite ale Americii o implicare mult mai profundă și mult mai activă în ceea ce privește ridicarea acelor probleme care preocupă comunitatea maghiară din România – totuși, vorbim de o comunitate care este numeric mai mare decât unele state ale Uniunii Europene, deci trebuie să luăm în calcul că vorbim de foarte mulți oameni, vorbim despre oameni care trăiesc aici de foarte mult timp, care întotdeauna au ales mijloace pașnice și democratice pentru a-și apăra interesele și nu putem accepta… și am întrebat dacă este, într-adevăr, din punctul lor de vedere, dacă este libertate de religie, faptul că unii primesc și de la alții se ia, dacă este democrație faptul că se interpretează democrația și am dat acest exemplu că se întâlnesc trei lupi și un miel și democratic decid ce vor mânca în seara respectivă, iar în acest rol noi suntem mieii, evident, dacă putem vorbi de dreptate și egalitate în condițiile în care zeci de județe și localități pot avea steaguri proprii, iar noi nu putem avea steaguri proprii, dacă putem vorbi de egalitate atunci când noi suntem hărțuiți pentru folosirea steagului secuiesc, în timp ce în Bucovina steagul Bucovinei este arborat, dacă este normal ca să luăm jos inscripții de 100 -150 de ani și chiar am arătat pentru că chiar ieri am primit o sesizare și am arătat domnului ambasador, pe de o parte poze vechi de o sută de ani ale Colegiului Szekely Miko, pe care se vede foarte clar inscripția Szekely Miko Kollegium, și-acuma primim adresa prin care sunt informat că sunt dat în judecată ca să dau jos această inscripție. Și i-am spus domnului ambasador că Justiția românească va lua această decizie, ca să dau eu jos această inscripție și, în momentul în care n-o s-o fac o să fiu amendat, zilnic, cu 150 de euro, pentru că nu fac acest lucru. Dacă asta înseamnă democrație și dacă putem să vorbim despre drepturi și libertăți în acest context. Și, nu în ultimul rând, am vorbit despre faptul că este pregătit un plan de regionalizare a României, care are ca scop, printre altele, diluarea comunității maghiare, în ceea ce privește capacitatea de luare a deciziilor la nivel regional și că sunt chestiuni în care nu facem compromisuri și, așa cum ne-am ridicat împotriva lui Ceaușescu, când a încercat să facă acest lucru și așa cum i-am oprit pe Băsescu și pe Dragnea când au venit cu aceste proiecte, așa vom proceda și în continuare, indiferent de ce se va întâmpla în jurul nostru în viitorul apropiat”, a declarat primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Hans Klemm: „Singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii şi cel al României”

Oficial, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al nouălea Raft american American/ Shelf, cuprinzând lucrări de referinţă la Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” Covasna, oferind donaţia de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

Acesta a fost, însă, doar un pretext, fiindcă ambasadorul a discutat cu liderii locali ai comunității maghiare despre autonomia ținutului secuiesc și chiar s-a fotografiat cu steagul regiunii. „Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunităţii secuieşti, steag care a devenit şi simbolul lipsei de respect al autorităţilor faţă de comunitatea secuiască. Menţionez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul”, a scris primarul din Sfântu Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

A doua zi, după consultări cu Ambasada SUA, Ministerul de Externe al României a criticat voalat inițiativa lui Klemm: „Asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti”.

Însă Ambasada SUA a replicat cu un comunicat sec: „Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti”.

Totuși, ulterior, ambasadorul a făcut pasul înapoi. Conform Mediafax, Hans Klemm a afirmat, miercuri, la Craiova, că a acceptat să apară în fotografia cu steagul ținutului secuiesc „din politeţe”.

„Misiunea mea este să întăresc parteneriatul strategic al Statelor Unite ale Americii şi României şi relaţiile dintre cele două ţări. Ca parte a acestei misiuni, călătoresc în ţară. Astăzi sunt în Craiova, ieri am fost în Covasna, iar luni în Harghita. Unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit în Covasna mi-au cerut să fac o fotografie cu ei. Dar pot să vă asigur, ca ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, că singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii şi cel al României”, a spus Hans Klemm.

Klemm a precizat că a discutat cu ministrul de Externe: „M-a încurajat să vin la Craiova şi să explic aici opinia mea legată de acea fotografie. Nu ar trebuie să existe niciun dubiu în privinţa angajamentului nostru faţă de parteneriatul strategic pe care îl avem cu România”.

Ambasadorul nu a precizat despre care ministru este vorba. PUTEREA a solicitat Ministerului de Externe să precizeze dacă a existat o discuție directă între ministrul Comănescu și ambasadorul SUA, însă răspunsul MAE a fost comunicatul de miercuri, în care se precizează că a existat o discuție instituțională, între Ambasadă și MAE, nu între persoane – conducătorii acestor instituții. Am dedus că ambasadorul a purtat o discuție cu șeful diplomației americane, însă de la Ambasada SUA am fost informați că nu a existat o discuție între Klemm și John Kerry.

Dîncu: „A fost o mică naivitate”

„Cred că acest gest a fost o mică naivitate, politeţe exagerată, probabil Hans Klemm nu cunoaşte sensibilităţile noastre, nu este vorba de o exagerare, ci de o jignire la adresa identităţii naţionale. M-a suprins, am rămas stupefiat, m-am gândit dacă nu este Photoshop. Cred că a fost mai degrabă o greşeală, un gest de politeţe exagerată, mai degrabă un accident decât de o atitudine”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, la Realitatea TV.

Gestul ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, de a se fotografia cu steagul secuiesc în mână a stârnit numeroase reacții de revoltă, însă există și un precedent. Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a făcut un gest similar în urmă cu câteva luni.

Și ambasadorul Marii Britanii s-a pozat cu steagul secuiesc

Pe 28 aprilie 2016, aflat într-o vizită în județul Harghita, ambasadorul britanic Paul Brummell a primit din partea lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, „un steag al județului Harghita”, care nu este steagul județului Harghita, ci este de fapt steagul secuiesc.Cu ocazia participării ambasadorului britanic la Tabăra UDMR de la Zetea, pe 31 iulie, ambasadorul a fost întrebat de ziarharghita.ro dacă, în momentul primirii steagului secuiesc din partea președintelui Consiliului Județean Harghita, era informat cu privire la faptul că există o decizie a Curții de Apel Târgu Mureș care atestă că arborarea steagului secuiesc în județului Harghita este ilegală, interzicându-se arborarea acestuia pe sediile instituțiilor publice.content-imageAmbasadorul Paul Brummell a declarat că a fost informat cu privire la procesele în instanță pe acest subiect, dar că este o problemă internă pe care Excelența Sa nu este abilitat să o comenteze.

Sursa:

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un fost ofițer SRI lansează o teorie explozivă despre Cristina Guseth
VUVUZEAUA MULTINAȚIONALELOR S-A ACTIVAT. Adrian Mitroi: Mărirea salariului minim ar trebui făcută în trepte pentru a fi mai ușor de digerat" Dați-i individului să trăiască toată viața lui din Salariul Minim și filmați-l să vedeți ce va păți.
MÂNA MOSCOVEI. Generalul (r) Aurel Rogojan demonstrează indubitabil implicarea Rusiei în evenimentele din 1989, din România şi Europa de Est. Generalii Iulian Vlad şi Ştefan Guşă au stricat planurile KGB şi GRU
Inca un pas de la republica la monarhie !!! Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca va depune un nou proiect de lege privind Casa Regala, care va intra in procedura parlamentara ! Deci "suveranii" incet si sigur isi preiau tara si in-REGIS-tratii lor !!
Miting împotriva Pactului pentru Migrație pe Calea Victoriei. Trebuie oprita nenorocirea!
UDMR APLICĂ LEGEA. Start la epurarea etnică a personalului medical român din spitale
Ce se ascunde în spatele blocadei economice a Qatarului | „Răscumpărarea” de un miliard de dolari care a supărat lumea arabă
Triunghiul SOROS-BUDAPESTA-KREMLIN, văzut din interiorul PSD
Cel care l-a premiat pe Augustin Lazar a cerut moartea lui Maniu, Bratianu si Coposu- dupa noi venim tot noi- Walter Roman
Şapte suflete lăsate în frig pe câmp
De ce NU suntem de acord cu „tinerii frumosi si liberi”
Rezerviștii îl taxează pe Klaus Iohannis: Ne exprimăm dezaprobarea fermă pentru implicarea de la cel mai înalt nivel în derularea manifestațiilor stradale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro