Timmermans a transmis ORDINE CLARE Guvernului Dăncilă. Coaliția din România, subjugată de liderul UE

Distribuie!by Mirel Curea: „Frans Timmermans a venit aici ca un rege. Îmi spune să-l întreb pe el când mai dau legi” Prim-vicepreşedinte Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut un discurs critic, luni seară, la ceremonia în cadrul căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA. Frans Timmermans a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mirel Curea: „Frans Timmermans a venit aici ca un rege. Îmi spune să-l întreb pe el când mai dau legi”


Prim-vicepreşedinte Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut un discurs critic, luni seară, la ceremonia în cadrul căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA. Frans Timmermans a vorbit despre statul de drept la ceremonie, lăsând să se înțeleagă că România se confruntă cu mari probleme în acest sens.

loading...

Liderul UE a vorbit și despre faptul că de la publicarea raportului MCV, s-a văzut doar ignoranță din partea României, în ceea ce privește recomandările UE:


„Am zis foarte clar ca vreau sa discut cu Guvernul Romaniei despre toate recomandarile MCV si vom avea si o intalnire la nivel de experti. Vrem sa fim siguri ca putem face progrese in privinta statului de drept in Romania si vrem sa ne asiguram ca lupta impotriva coruptiei in Romania nu e abandonata. De la publicarea MCV nu am vazut dovezi, doar ignorare a recomandarilor UE din partea Romaniei si incercam sa gasim cea mai buna rezolvare. Nu voi specula pasii urmatori, fiecare tara e diferita, avem acest MCV sa rezolvam problemele pe care le identificam. Ne-am oferit de multe ori ca atunci când puneti la cale o legislatie noua sa veniti inainte sa ne sfatuim, asta e ce spun de fiecare data ca Romania sa nu mai faca pasi in directia gresit. Stiu ca e necesra transpunerea deciziilor CCR, dar la fel de important e sa nu faceti pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei”, a declarat Frans Timmermans la Bucuresti.

„Am spus de fiecare dată, atunci când vreți să aduceți modificări legislației, veniți la noi. Vă ajutăm”, a mai subliniat prim-vicepreşedinte Comisiei Europene, care nu s-a ferit să transmită un mesaj dur Guvernului Dăncilă și să precizeze că privind legile justiției este nevoie de acordul mai-marilor din UE. .„Îmi aduc aminte de o declarație, după 60 de ani de la tragedia războaielor: „Am construit o Europă unită, cu valori puternice, pace colectivă, libertate, democrație, drepturile omului și stat de drept”. De ce este inclus statul de drept în acest citat? Conceptul de stat de drept, așa cum a apărut el după cel de-al doilea război mondial, se bazează foarte mult pe experiența pe care oamenii o aveau atunci. Oamenii care au asistat la atrocitățile împotriva umanității pentru că acestea păreau legale. Acele legi fuseseră votate în mod democratic.


Așadar, dacă o democrație decide să introducă legi care încalcă drepturile fundamentale, trebuie să ne asigurăm că în Europa de după război acestea nu vor mai fi posibile”, a declarat Timmermans.

„Ceea cea am văzut în ultimii ani este că, din păcate, vedem că, spre exemplu, Comisia Europeană, Consiliul Europei, critică schimbări care ar spori controlul puterii executive asupra celei judiciare și uneori această sporire a ingerințelor este apărată cu argumentul că „noi am câștigat alegerile”. Și când sunt criticate atacurile împotriva mass media, cei care se lansează în aceste atacuri spun că ei dețin majoritatea: „trebuie să fim ascultați pentru că noi deținem controlul”.

Este un concept fundamental pentru funcționarea societăților noastre. O democrație poate fi judecată prin prisma protejării minorităților, mai degrabă decât prin a urmări deciziile majorității. Pentru că majoritatea de astăzi ar putea deveni minoritatea de mâine și invers”, a a mai spus prim-vicepreședintele CE.

„Când statul de drept este încălcat, vedem că instituțiile sunt puse sub un anumit control. Dacă am pierdut alegerile, iar presa era împotriva mea, mediul de afaceri era împotriva mea. Și atunci ce fac, data viitoare când plănuiesc să candidez? Mă asigur că toate aceste părți, instituții, nu vor mai fi împotriva mea, ci mă vor susține.

În opinia mea, această gândire este cel mai periculos element din societatea actuală. De fiecare dată când vedeți aceste tentative, să știți că se întâmplă și alte lucruri. Dacă statul de drept e amenințat, dacă presa este îngrădită, dacă democrația este interpretată după deea că câștigătorul ia totul, veți vedea acest lucru ilustrat într-un raport al Transparency International”, a subliniat Timmermans.

„Acest lucru se traduce printr-o corupție crescută. Când statul de drept e călcat în picioare, apar alte probleme. De exemplu, politicienii nu mai pot fi trași la răspundere așa cum ar trebui. Există o legătură între toate aceste probleme”, a mai spus Timmermans.

Sursa: https://evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro